Θεοφάνεια στο Φανάρι: Ο Τούρκος που βαπτίστηκε Χριστιανός και έπιασε τον Σταυρό

Για πρώτη φορά Τούρκος που βαπτίστηκε Χριστιανός βούτηξε και έπιασε τον Τίμιο Σταυρό στον Κεράτιο Κόλπο, κατά τη συγκινητική τελετή αγιασμού των υδάτων στο Φανάρι από τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο ανήμερα των Θεοφανείων.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΟΡΕΝ, ο Βίκτωρ αναφέρεται στη μεγάλη επιθυμία του να πιάσει τον σταυρό και να λάβει την ευλογία, ενώ εξηγεί τους λόγους για τους οποίους επέλεξε να βαπτιστεί Χριστιανό.

«Είμαι πολύ χαρούμενος», δηλώνει χαρακτηριστικά μιλώντας στην κάμερα του OPEN, στέλνοντας τις ευχές του για Καλή Χρονιά.

Ο 36χρονος έπιασε τον Σταυρό που έριξε στα παγωμένα νερά του Κεράτιου ο οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος και τον ασπάζεται με ευλάβεια ενώ δέχεται συγχαρητήρια.

Απαντώντας στην ερώτηση της ανταποκρίτριας του OPEN Μαρίας Ζαχαράκη για το πώς πήρε τη συγκεκιρμένη απόφαση, ο Βίκτωρ ξεκαθαρίζει ότι, «αυτή την πίστη την αισθάνθηκα πιο κοντά σε εμένα. Αποφάσισα να επιλέξω μια θρησκεία γιατί είναι μια θρησκεία, συμβατή με το χώμα αυτού του τόπου και γιατί αυτή η πίστη έχει μια πολύ βαθιά ριζωμένη ιστορία».

Ο Βίκτωρ βαφτίστηκε Χριστιανός στην Τουρκία δηλώνοντας υπερήφανος γι’ αυτό.

 

 

ethnos.gr

 

 

 

 

Το agrinioreport.com δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου.

 

 

 

Please follow and like us: