“ΘΕΑΤΡόPolice” ξανά επί σκηνής μετά από δύο χρόνια και μιλώντας στο agrinioreport.com

Το 2013  ήταν η χρονιά που η θεατρική ερασιτεχνική ομάδα ΘΕΑΤΡόPolice, η οποία αποτελείται αποκλειστικά από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ακαρνανίας, συστάθηκε – συστήθηκε για πρώτη φορά στους πολίτες του Αγρινίου.

Μέσα από την αγάπη των Αστυνομικών για το θέατρο, στόχος της ομάδας ήταν και είναι να αναδείξει τις κοινωνικές ευαισθησίες που έχει ο Αστυνομικός σήμερα. Με το καλλιτεχνικό της μεράκι, η ομάδα προσπαθεί να έρθουν οι πολίτες κοντά στην Αστυνομία και να δουν ότι είμαστε δίπλα τους, όχι μόνο για την αντιμετώπισή – καταστολή της εγκληματικότητας, αλλά και για την καθημερινότητά τους.

Με αυτό στο μυαλό, η ομάδα με τις παραστάσεις που έχει παρουσιάσει τα τελευταία χρόνια και οι θεατές – πολίτες με την ανιδιοτελή προσφορά τους, βοηθάμε μαζί διάφορες δομές και ιδρύματα που έχουν ανάγκη. Συγκεκριμένα, η ΘΕΑΤΡόPolice, υπό την αιγίδα της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ακαρνανίας και της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών / Τοπική Διοίκηση Ακαρνανίας, σε συμπαραγωγή με το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Αγρινίου, έχει παρουσιάσει τις παραστάσεις ,ο Κύριος Πουρσονιάκ του Μολιέρου, Η σπασμένη στάμνα του Χ.Φ. Κλάιστ, Ψέμα στο Ψέμα του Άντονι Νίλσον ,Η Γραμμή του Ίσραελ Χόροβιτς ,Ο Φίλος μου ο Λευτεράκης του Α. Σακελλάριου και Ο Ναυτικός και ο Φαρος του Κόνορ Μακφέρσον σε διασκευή Γιούλης Μαρούση.

Η ομάδα έχει εκπροσωπηθεί τέσσερις φορές στο φεστιβάλ ερασιτεχνικών μονολόγων Αγρινίου με τα έργα: Οδός Πολυδούρη της Ρ. Γεωργακοπούλου, Ο Ληστής  του Δ. Μανιάτη, Για την Ελένη του Δ. Καρατζογιάννη και Εκτός Ύλης του Κ. Λεϊμονή,

Επίσης έχει συμμετάσχει στο  6ο Πανελλήνιο φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Ιεράπετρας με το έργο Ψέμα στο Ψέμα σε σκηνοθεσία της Γιούλης Μαρούση, όπου απέσπασε 7 συνολικά  βραβεία της Α΄ Καλύτερης Παράστασης, Βραβείο Σκηνοθεσίας, Χορογραφίας, βραβείο Μουσικής Επιμέλειας Α΄ Ανδρικού Ρόλου  Α΄ Γυναικείου Ρόλου  Τιμητική Διάκριση Επίδοσης ,στο 8ο Πανελλήνιο φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Ιεράπετρας με το έργο Η Γραμμή  σε σκηνοθεσία της Γιούλης Μαρούση, όπου απέσπασε 4 συνολικά  βραβεία Α΄ Καλύτερης Παράστασης. Βραβείο Σκηνοθεσίας, ενώ το Α΄ Ανδρικού Ρόλου καθώς και Έπαινο ερμηνείας και στο  9ο Πανελλήνιο φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Ιεράπετρας με το έργο Ο Φίλος μου ο Λευτεράκης του Α. Σακελλάριου σε σκηνοθεσία της Γιούλης Μαρούση όπου απέσπασε 4 συνολικά Β΄ Καλύτερης Παράστασης., ενώ το Α΄ Ανδρικού Ρόλου και δυο βραβεία Β΄ Ανδρικού Ρόλου.

 

Για να δούμε φέτος τι μας περιμένει στην σκηνή, συναντηθήκαμε με τους ΘΕΑΤΡόPolice και μιλήσαμε για την νέα αυτή παράσταση που τόσο περιμέναμε όλοι!!

 

1.Ξανά μαζί μετά από δύο χρόνια. Εμάς μας λείψατε! Εσείς πως αισθάνεστε που επιστρέφετε στην σκηνή αλλά και κοντά μας;

Όλα τα μέλη της ομάδας είναι ενθουσιασμένα και ανυπομονούν να ξεκινήσουν οι παραστάσεις .  Οι περισσότεροι που δραστηριοποιήθηκαν φέτος στην Θεατρική ομάδα οπότε γνωρίζουν πρώτη φορά την μαγεία του θεάτρου και όλα όσα προσφέρει. Στους παλαιότερους, σίγουρα, έλειψε  «η δημιουργία ενός ρόλου, η διαδικασία των προβών  και η μαγεία μιας παράστασης μπροστά σε κοινό», μιας και η πανδημία μας τα είχε στερήσει.

2.Πόσο επίκαιρο το έργο; Το χρήμα, οι γνωριμίες, η καλή ζωή μπορούν να σε εξασφαλίσουν για πάντα;

Το έργο γράφτηκε το 1893 και είναι τόσο επίκαιρο που αναρωτιέσαι «Τι έχει αλλάξει εδώ και 130 χρόνια. Πόσο έχει αλλάξει η συμπεριφορά μας ως πολίτες και ως άνθρωποι. Τι παράδειγμα δίνουμε στις νέες γενιές».

Το χρήμα και οι γνωριμίες μπορούν να σε διευκολύνουν  στην ζωή σου αλλά δεν ζεις με σίγουρα και χωρίς έγνοιες. Η ξεγνοιασιά χρειάζεται διαχείριση και συνδυάζεται με το πώς σκεφτόμαστε για να αντιμετωπίσουμε τις καταστάσεις που παρουσιάζονται . Όλα αυτά παρουσιάζονται  στην φετινή μας παράσταση.

3.Που θα εστιάσετε φέτος με τον φιλανθρωπικό χαρακτήρα των παραστάσεών σας;

Φέτος , όπως και κάθε χρόνο οι παραστάσεις μας έχουν φιλανθρωπικό χαρακτήρα. Στηρίζουμε έναν συνάδελφο, ο οποίος χτυπήθηκε σκληρά από την πανδημία. Θα υπάρχει ένα κουτί στο φουαγιέ του Θεάτρου όπου θα συγκεντρώνονται χρήματα. Θέλουμε με αυτόν τον τρόπο να στείλουμε την αγάπη μας, την σκέψη μας και την θετική μας ενέργεια στον συνάδελφο μας και ευχόμαστε κουράγιο και καλή δύναμη.

Σαν θεατρική ομάδα θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Αγρινίου και τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή τόσο για την επιλογή του έργου αλλά και για την αμέριστη στήριξη που μας προσφέρει.  Επίσης ευχαριστούμε την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ακαρνανίας και την Διεθνή Ένωση Αστυνομικών/ Τοπική Διεύθυνση Ακαρνανίας που στέκονται αρωγοί στην προσπάθειά μας.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ από τους  ηθοποιούς της παράστασης , στην Σκηνοθέτη μας Κυρία Γιούλη Μαρούση που είναι μαζί μας τα τελευταία 8  χρόνια και μας καθοδηγεί  στο να φτάνουμε στη δημιουργία, όλοι μαζί , των παραστάσεων μας .

Καλές ή κακές θα κρίνετε εσείς, το κοινό, που θα έρθει να μας παρακολουθήσει και όλοι αυτοί που έχουν παρακολουθήσει την πορεία μας όλα αυτά τα χρόνια.

Να θυμίσουμε λίγο τις ημέρες των παραστάσεων για τους αναγνώστες μας ….

Σας περιμένουμε όλους την Παρασκευή 13 Μαΐου, το Σάββατο 14 Μαΐου και την Κυριακή 15 Μαΐου στις 21.30 στο ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Αγρινίου, να προβληματιστούμε, να γελάσουμε και να ταξιδέψουμε σε μία εποχή τόσο παλιά και τόσο σύγχρονη ταυτόχρονα με συνοδοιπόρο το Θέατρο που τόσο στερηθήκαμε όλοι μας εξαιτίας την πανδημίας.

Σας ευχαριστούμε όλους από καρδιάς!! Ευχή όλων μας είναι να συνεχίσουμε με την ίδια αγάπη για το θέατρο και να προσπαθούμε πάντα για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Το ταξίδι συνεχίζεται….

Σας ευχαριστούμε και εμείς πολύ και σας περιμένουμε επί σκηνής…Καλή επιτυχία!!!

 

Περίληψη έργου :

Το Δη.Πε.Θε Αγρινίου φιλοξενεί, ως συμπαραγωγή του, τη Θεατρική ερασιτεχνική ομάδα ΘΕΑΤΡόPolice, της  Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ακαρνανίας και της Διεθνής Ένωση Αστυνομικών / Τοπική Διοίκηση Ακαρνανίας, στο έργο “Ο Γενικός Γραμματεας” του Η. Καπετανάκη.  Ο Λάμπρος, πλούσιος επαρχιώτης, ονειρεύεται αξιώματα και τη «μεγάλη ζωή» της Αθήνας. Η υποστήριξη του στον  τοπικό βουλευτή με αντάλλαγμα μια θέση στο Δημόσιο, θα είναι το εισιτήριο του για την πρωτεύουσα. Τον πόθο του αυτό, τον μοιράζεται με τη γυναίκα του, Πηνελόπη, που επίσης προσβλέπει σε ένα υψηλό αξίωμα για τον σύζυγό της. Κι όσο εκείνος θα διαπλέκεται στους μηχανισμούς του πελατειακού κράτους, εκείνη θα στροβιλίζεται με χάρη στα αριστοκρατικά σαλόνια.

 

Παίζουν: Βασίλης Σβίγγος  , Γιώργος Πιστιόλας ,Γιάννης Χριστογιάννης, Βασίλης Χριστόπουλος, Νίκος Καρδαρας, Νίκος Διώτης, Μιχάλης Ασημάκης, Άννα- Μαρία Νικολαΐδη, Βάσια Βασιλείου, Ελευθερία Καρδαρά, Μαρία Στραβοδημου, Μαρία Ντελή

Σκηνοθεσία: Γιούλη Μαρούση

Σκηνικά: Νίκος Βελτσίστας

Φωτισμοί: Δημήτρης Παπαδάκης

Διασκευή: Άννα Ψαρρη

 

Please follow and like us: