Η GreenPeace στην Κοιλάδα του Ηλίου – Το έργο είναι (το πιο ευχάριστο) γεγονός!

 Το μεγαλύτερο φωτοβολταϊκό πάρκο σήμερα στην Ελλάδα βρίσκεται στην Κατούνα και είναι «λαϊκής βάσης», με τη συμμετοχή 500 οικογενειών απ’ την Αιτωλοακαρνανία.

Ο Α. Σ. ΕΝΩΣΗ ΑΓΡΙΝΙΟΥ και οι Ενεργειακές Κοινότητες ενημερώνουν ότι οι εργασίες κατασκευής των φωτοβολταϊκών έργων στην Κοιλάδα του Ηλίου, στην Κατούνα, έχουν σχεδόν ολοκληρωθεί.

Απομένουν κάποιες μικρές συμπληρωματικές εργασίες, που και αυτές θα τελειώσουν το επόμενο διάστημα. Και μέχρι τα τέλη του έτους θα γίνει η σύνδεση με το δίκτυο, για να τεθεί σε λειτουργία και να αρχίσει να αποδίδει το σημαντικότερο ίσως «κοινωνικό έργο» στη σύγχρονη Αιτωλοακαρνανία.

Τα έργα χρηματοδοτήθηκαν από την ProCredit Bank και κατασκευάστηκαν με τη συνεργασία της kIEFER TEK, που αποτελεί μία από τις πιο επιτυχημένες και καλά οργανωμένες ελληνικές εταιρείες στο ραγδαία αναπτυσσόμενο τομέα της ενέργειας, έχοντας στο ενεργητικό της την ανάπτυξη και κατασκευή σημαντικών έργων.

Η kIEFER TEK παρέχει ολοκληρωμένες λύσεις που αφορούν την ανάπτυξη, το σχεδιασμό, την προμήθεια εξοπλισμού, την κατασκευή, αλλά και τη συντήρηση ενεργειακών συστημάτων, καθώς και συστημάτων που δρουν στον πρωτογενή τομέα.

Υπενθυμίζουμε ότι η Ένωση Αγρινίου ομαδοποίησε τα επί μέρους έργα και ανέλαβε η ίδια να κατασκευάσει τον υποσταθμό, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα στους παραγωγούς να ενταχθούν στο σχεδιασμό και να επενδύσουν στην πράσινη ενέργεια, κάτι που πρακτικά θα ήταν αδύνατο αν το επιχειρούσαν μεμονωμένα, λόγω κορεσμού του δικτύου, όπως άλλωστε έχει στην πράξη αποδειχθεί από τις απορριπτικές απαντήσεις του ΔΕΔΔΗΕ σε μεμονωμένους παραγωγούς.

Διαβάστε περισσότερα στο: https://www.e-ea.gr/2020/10/%CE%B7-greenpeace-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%BA%CE%BF%CE%B9%CE%BB%CE%AC%CE%B4%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%AE%CE%BB%CE%BF%CF%85-%CF%84%CE%BF-%CE%AD%CF%81%CE%B3%CE%BF-%CE%B5%CE%AF%CE%BD/

Please follow and like us: