Η Ώρα της Γης 2023

Η Ένωση Αγρινίου σταθερός υποστηρικτής της παγκόσμιας πρωτοβουλίας. Σβήνουμε τα φώτα για μια ώρα το Σάββατο 25 Μαρτίου, από τις 20:30 έως τις 21:30.

Το κάλεσμα της WWF απευθύνεται σε όλους. Η κλιματική αλλαγή, μας αφορά όλους. Στον αγροτικό τομέα ιδιαίτερα, οι επιπτώσεις είναι ήδη ορατές.

Οι γεωργικές δραστηριότητες, άλλωστε, είναι άμεσα εξαρτώμενες από τις κλιματικές συνθήκες, οι οποίες συχνά έχουν σημαντικό αντίκτυπο στην παραγωγή. Σε ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο, αυτό καθορίζει τόσο την ποιότητα όσο και την επάρκεια των προϊόντων, άρα επηρεάζει εξίσου τον καταναλωτή, ήτοι το σύνολο των πολιτών.

Οι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής είναι πλέον αισθητές σε όλο τον πλανήτη, καθώς επηρεάζουν τους ανθρώπους, τη φύση και την οικονομία. Είναι η σημαντικότερη ίσως πρόκληση της εποχής μας. Και σίγουρα το μεγαλύτερο κεφάλαιο στη διαπραγμάτευση για την αναθεώρηση της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής.

Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός ΕΝΩΣΗ ΑΓΡΙΝΙΟΥ, ευαισθητοποιημένος σε θέματα περιβάλλοντος και στο ευρύτερο πλαίσιο των επιμέρους πρωτοβουλιών του που άπτονται της μεγάλης πρόκλησης της κλιματικής αλλαγής και της προσπάθειας  μετριασμού των επιπτώσεών της, ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα του WWF Ελλάς, συμμετέχει και φέτος στην «Ώρα της Γης» και καλεί τα μέλη του, τους αγρότες της περιοχής και συνολικά τους πολίτες να συμμετέχουν στην πρωτοβουλία και να σβήσουν, το Σάββατο 25 Μαρτίου, για μία ώρα τα φώτα, από τις 20:30 έως τις 21:30, συνεισφέροντας σε αυτή την παγκόσμια προσπάθεια.

Η συμμετοχή όλων μας είναι σημαντική. Είναι συμβολική, αλλά και ουσιαστική. Το μήνυμα της Ώρας της Γης είναι ένα μήνυμα προσωπικής δέσμευσης για τον καθένα από εμάς. Μίας δέσμευσης που δεν περιορίζεται σε 60 λεπτά αλλά θα διατρέχει την καθημερινότητά μας και θα μας φέρει ένα βήμα πιο κοντά στη προστασία του πλανήτη.

Το WWF Ελλάς, καλεί τους συμμετέχοντες να δεσμευτούν για μία δράση εξοικονόμησης ενέργειας που θα ακολουθήσουν πιστά μετά την Ώρα της Γης και να διαδώσουν τις ιδέες τους σε όσο το δυνατόν περισσότερους συμπολίτες τους.

Έτσι ο ισχυρός συμβολισμός μετατρέπεται σε πράξη.