Η Υπ. Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη στο κτήριο των Αποθηκών Παπαπέτρου στο Αγρίνιο(πλούσιο φωτορεπορτάζ-βίντεο)

Στα πλαίσια των επισκέψεών της στην Αιτ/νίας η Υπουργός Πολιτισμού κ. Λίνα Μενδώνη βρέθηκε σήμερα το μεσημέρι τις Αποθήκες Παπαπέτρου και ενημερώθηκε από τον Δήμαρχο για την ιστορία του κτιρίου και τις ενέργειες  για τη δημιουργία  διαχρονικού μουσείου στο διατηρητέο κτίριο των αποθηκών.

Η κα Μενδώνη επισκέφθηκε τόσο τον εξωτερικό όσο και τον εσωτερικό χώρο του κτηρίου, γνωρίζοντας πολλά για την κατασκευή του αλλά και την ιστορία του.

Με ιδιαίτερη προσοχή ενημερώθηκε για τις κτιριακές ιδιαιτερότητες αλλά και για την χρήση της κάθε αίθουσας καθώς και για τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει το κτήριο πλέον με το πέρασμα των χρόνων.

Μια επίσκεψη ιδιαίτερης πολιτιστικής σημασίας για την πόλης μας που περιμένει να δώσει οριστική λύση σε ένα χρόνιο αίτημα των κατοίκων αλλά και της Δημοτικής Αρχής ώστε να μην μείνει στο έλεος του χρόνου και της απραγίας αυτό το ιστορικό κτήριο των Αποθηκών Παπαπέτρου.

Η λύση αναζητούνταν από το 2000 και η αναμονή κράτησε 19 ολόκληρα χρόνια. . . ελπίζουμε το όνειρο και η προσδοκία των Αγρινιωτών σύντομα να λάβει σάρκα και ωστά. . .

Τα πρώτα σημαντικά βήματα έγιναν. . .περιμένουμε τα έργα και την ολοκλήρωσή τους.

Ακολουθεί πλούσιο φωτορεπορτάζ καθώς και βίντεο με την επίσκεψη της Υπουργού Πολιτισμού.