Η υποψήφια δημοτική σύμβουλος Αγαθή Λιούμη με την Χριστίνα Σταρακά μιλά στο agrinioreport.com

Συνέντευξη παραχώρησε  η Αγαθή Λιούμη στο agrinioreport.com σχετικά με την υποψηφιότητά της ως δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό της Χριστίνας Σταρακά.

Ελάτε να την γνωρίσουμε λίγο καλύτερα:

Γιατί υποψήφια με την κα Χ. Σταρακά;

Η κ. Χρ. Σταρακά είναι ένας άνθρωπος με ήθος, ευγένεια, ισχυρή θέληση να βοηθήσει το Αγρίνιο, αμεσότητα και πρακτικό τρόπο προσέγγισης των προβλημάτων.

Τα τελευταία 9 χρόνια υπηρετεί την τοπική αυτοδιοίκηση και γνωρίζει πολύ καλά τα προβλήματα του τόπου μας. Εμπιστεύεται τους νέους και δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στη συλλογικότητα. Το όραμα και η σκέψη της για το μέλλον είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με την πρόοδο της πόλης μας και την ισχυροποίηση της στο νομό Αιτωλ/νιας αλλά και την ευρύτερη περιοχή.

Λαμβάνοντας υπ΄όψη όλα τα παραπάνω αποφάσισα να συμμετέχω στις δημοτικές εκλογές στο πλευρό της κ. Σταρακά , με την πεποίθηση ότι η υποψηφιότητά της αποτελεί την πιο ελπιδοφόρα πρόταση για την πόλη μας.

Ποια τα προβλήματα στον Αγρίνιο και ποια τα ποιο σημαντικά για εσάς;

Κατά τη διάρκεια των τελευταίων 5 ετών βιώσαμε όλοι την έλλειψη παρεμβάσεων, την αναποφασιστικότητα. Χάθηκε η μάχη της καθημερινότητας και αυτή είναι μια πραγματικότητα που δεν μπορεί να αλλάξει μέσα σε δύο προεκλογικούς μήνες.

Η μειωμένη αποτελεσματικότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών, η καθυστερημένη ή ανεπαρκής αντιμετώπιση των προβλημάτων, η έλλειψη έργων για την αγροτική οδοποιία και την άρδευση, το κενό στις πρωτοβουλίες που έπρεπε να αναληφθούν για την ανάδειξη της Τριχωνίδας και  την αξιοποίηση του Πάρκου, αποτελούν ζητήματα τα οποία απαιτούν σωστό χειρισμό και αποτελεσματική παρέμβαση.

 

Τι πρέπει να γίνει την επόμενη τετραετία που δεν έγινε στο Αγρίνιο;

Θεωρώ ότι είναι ζωτικής σημασίας για την πρόοδο του τόπου μας να στραφούμε πρωταρχικά στον άνθρωπο, τον πολίτη του Δήμου Αγρινίου. Να διαχειριζόμαστε με υπευθυνότητα σε όλη τη διάρκεια της θητείας μας τα θέματα που προκύπτουν, να μην τα αφήνουμε να συσσωρεύονται  και ως σύγχρονοι Μαυρογιαλούροι να εμφανιζόμαστε όταν πλησιάζουν οι εκλογές με όψιμο ενδιαφέρον για τις ανάγκες και τα προβλήματα του δήμου μας.

Όλες οι παραγωγικές δυνάμεις του δήμου πρέπει να συνεργαστούν για το κοινό καλό αφήνοντας στην άκρη τις στείρες αντιπολιτευτικές αρνήσεις και δίνοντας επιτέλους λύσεις σε χρονίζοντα προβλήματα του δήμου μας όπως για παράδειγμα το πάρκο Αγρινίου.

Πρέπει να δοθεί βάρος  στην αξιοποίηση  των προγραμμάτων  ΕΣΠΑ και να υπάρξει συντονισμός των εμπλεκομένων υπηρεσιών ώστε να υπάρξει η μέγιστη αποτελεσματικότητα.

Στοχευμένη και άμεση ανταπόκριση στην αντιμετώπιση των καίριων  προβλημάτων  που αντιμετωπίζουν τα χωριά και οι κοινότητες του δήμου μας πάντα σε συνεχή επαφή και σύμπνοια με τους κατοίκους αυτών των περιοχών.

Γιατί κάποιος ψηφοφόρος να στηρίξει την παράταξή σας;

Αποτελούμε μια ομάδα ανθρώπων που συνδυάζουν την εμπειρία των μεγαλύτερων με την ορμή των νεότερων. Κοινή μας επιθυμία και κινητήριος δύναμη είναι η πρόοδος του τόπου που γεννηθήκαμε και μεγαλώσαμε .Γιατί πιστεύουμε ότι το Αγρίνιο μπορεί και θα γίνει η πόλη που μας αξίζει!

Δυστυχώς αν αναπολήσουμε τα πέντε χρόνια της θητείας της τωρινής δημοτικής αρχής αυτό που έχουν να θυμούνται και να συζητούν οι δημότες  είναι οι ενδοπαραταξιακές μάχες δημοτικών συμβούλων μεταξύ τους αλλά και με τον Δήμαρχο.

 

Ποιες οι προσωπικές σας δεσμεύσεις απέναντι σε αυτούς που ζητάτε την ψήφο τους;

Είμαι ένας νέος άνθρωπος που επέλεξα συνειδητά να ζήσω και να αποκτήσω οικογένεια στον τόπο που γεννήθηκα γιατί πιστεύω στην προοπτική του. Λειτουργώ με ήθος, αλληλεγγύη προς τον συνάνθρωπο και πιστεύω στη δύναμη του συνόλου. Είμαι μια δημότης του Αγρινίου που αντιμετωπίζω και εγώ στην καθημερινότητά μου τα ίδια μεγάλα ή μικρά προβλήματα όπως όλοι. Ζητώ την στήριξη σας γιατί θέλω να είμαι ενεργή και να προσπαθήσω για την ανάπτυξη του τόπου μας.