Η σύσκεψη για τους Ρομά

Το σημαντικό θέμα των Ρομά συζητήθηκε στη χθεσινή συνάντηση στο Δημαρχείο, παρουσία του δημάρχου κ. Παπαναστασίου καθώς και φορέων και αρχόντων της πόλης του Αγρινίου.

DSC_0837Στη συζήτηση αναφέρθηκε μεταξύ άλλων η παραβατικότητα των Ρομά, η οποία είναι ιδιαίτερα έντονη στην περιοχή των Αη Βασιλιώτικων ενώ υπήρξε πρόθεση για την αντιμετώπιση της κατάστασης, ιδιαίτερα από την πλευρά της παρούσας δημοτικής αρχής. DSC_0833

Μια λύση η οποία τέθηκε επί τάπητος ήταν η κατεδάφιση των αυθαίρετων στα Αη Βασιλιώτικα η οποία τελικά κρίθηκε ως μη αξιοποιήσιμη καθώς κάτι τέτοιο θα είχε αρνητικό αντίκτυπο στην δόμηση της πόλης και θα ήταν τόσο κοστοβόρο όσο και χρονοβόρο.

DSC_0834Επίσης, η έντονη περιφρούρηση της Αστυνομίας δεν είναι δυνατόν να συμβάλει στην έκλειψη του φαινομένου που είναι ιδιαίτερα έντονο και μια τέτοια κίνηση απλά το μειώνει ανά διαστήματα κι όχι μόνιμα.

DSC_0835Εν τέλει, δόθηκε μια πρόσκαιρη, τουλάχιστον, λύση στο ζήτημα η οποία αφορά στη γεφύρωση του χάσματος μεταξύ των Ρομά και των πολιτών μέσω της σύστασης μιας επιτροπής που θα αντιπροσωπεύει και τις 2 πλευρές και θα πραγματοποιεί συνεδρίες οι οποίες θα αποσκοπούν στην ομαλή συνύπαρξη των Ρομά με τους υπόλοιπους κατοίκους του Αγρινίου΄.

 

Please follow and like us:

Τα σχόλια είναι κλειστά.