Η Σκηνή Έκφρασης ξανά κοντά μας με τα μαθήματα θεατρικού παιχνιδιού για την περίοδο του Ιουνίου

Η Σκηνή Έκφρασης ανακοινώνει την έναρξη των μαθημάτων θεατρικού παιχνιδιού για την περίοδο του Ιουνίου. Μετά από όλη αυτή την περίοδο που ταλαιπωρήθηκαν μικροί και μεγάλοι επιστρέφουμε στην καθημερινότητα μας κρατώντας τις απαραίτητες προφυλάξεις.

Τηρούμε τα μέτρα ασφαλείας και παίζουμε διασκεδάζοντας. Θα λειτουργήσουν τμήματα ηλικίας 9-12 ετών Δευτέρα 19.00-20.30 και Παρασκευή 20.15-21.30 και ηλικίας 6 ½ – 8 Παρασκευή 19.00-20.15 . Καθώς και τα τμήματα εφήβων και ενηλίκων.

Με τη λήξη του σχολικού έτους στις 26 Ιουνίου 2020 θα πραγματοποιηθεί Καλοκαιρινό Καμπ από τις 29 Ιουνίου 2020 τις πρωινές ώρες 08.15-14.30 με περιορισμένο αριθμό θέσεων . Ανάλογα με τη ζήτηση  το καλοκαιρινό Καμπ θα λειτουργήσει και απογευματινές ώρες 17.00-21.00.  Το καλοκαιρινό Καμπ ξεκινάει τα μαθήματα του με θέμα τον κόσμο του Ντίσνεϊ και του Μάρβελ.

Με πολλές δραστηριότητες όπως θεατρικό παιχνίδι, κουκλοθέατρο, αυτοσχεδιασμό, ελεύθερο παιχνίδι ρόλων, δραματοποίηση παραμυθιού, ζωγραφική, θεατρικό μακιγιάζ, κατασκευή ιστοριών και αφήγηση, δημιουργική κίνηση, ορθοφωνία , μουσική, τραγούδι, μουσικοκινητική και πολλά αλλα.Το πιο έξυπνο και δημιουργικό πρόγραμμα ανάπτυξης δεξιοτήτων, εν συναίσθησης και διαχείρισης γνώσεων και συναισθημάτων στη Σκηνή Έκφρασης!!! !!! Επικοινωνώ, εκφράζομαι, αξιοποιώ δημιουργικά το χρόνο μου !!!!

Στόχος του θεατρικού παιχνιδιού είναι τα παιδιά μέσα και τα εργαλεία και τις δυνατότητες του θεάτρου, να διερευνήσουν και να ανακαλύψουν τον κόσμο γύρω τους αλλά και να βρουν την δική τους θέση μέσα σε αυτόν. Πρόκειται για μια πολύ ευχάριστη διαδικασία ανακάλυψης και γνώσης μέσα από την καλλιέργεια της δημιουργικής φαντασίας. Τα παιδιά σκέφτονται, συνυπάρχουν, αλληλοεπιδρούν, ανακαλύπτουν, εμβαθύνουν και χαίρονται μέσα σε μια διαδικασία που ξεκινάει από διάφορα ερεθίσματα, όπως μια ιστορία, ένα ποίημα, ένα διήγημα, μια παράσταση, ένα βίντεο στο ίντερνετ, το άρθρο μιας εφημερίδας, μια φωτογραφία, μια εικόνα που μπορεί να είδαν κάπου τυχαία και τράβηξε την προσοχή τους…

Τα παιδιά καλούνται μέσα από την ασφάλεια που τους εξασφαλίζει ο ρόλος και μέσα από τη δραματοποίηση μας φανταστικής ιστορίας να συζητήσουν και να εκφραστούν για απολύτως αληθινά ζητήματα που μπορεί να τα απασχολούν στην καθημερινότητά τους. Το παιχνίδι, η κίνηση του σώματος, η σιωπή και η παύση, ο αυτοσχεδιασμός και ο ρόλος θα δώσουν στο κάθε παιδί την ανακούφιση, την ευχαρίστηση, την απόλαυση, βοηθώντας το να στραφεί προς τον εαυτό του αλλά και προς τις ανάγκες και τα πιστεύω των άλλων.

Επίσης, πρέπει να επισημάνουμε ότι η θεατρική αγωγή είναι πολύ σημαντική γιατί βοηθάει να εκφραστούν παιδιά που είναι πιο εσωστρεφή, γιατί εδώ η επικοινωνία δεν γίνεται μόνο με τους παραδοσιακούς όρους της προφορικής ομιλίας αλλά με πολλά προσωπικά εκφραστικά μέσα, όπως ο αυτοσχεδιασμός, η κίνηση, ακόμα και η σιωπή