Η Ρέα Γαλανάκη στο Βιβλιοτρόπιο

Οι εκδόσεις Καστανιώτη και το βιβλιοπωλείο «Βιβλιοτρόπιο» παρουσίασαν χθες το νέο μυθιστόρημα της Ρέας Γαλανάκη «Η Άκρα Ταπείνωση».????????????????????????????????????

Στον ιδιαίτερο και κατάμεστο αυτόν χώρο από αναγνώστες,φίλους και λάτρεις του βιβλίου, έγινε με επιτυχία η παρουσίαση του βιβλίου «Η Άκρα Ταπείνωση» της Ρέας Γαλανάκη.

Την συγγραφέα καλωσόρισε και παρουσίασε η ιδιοκτήτρια του Βιβλιοτροπίου κ.Ματίνα Δάμπλια, ενώ η  η φιλόλογος Γεωργία Λαϊνά-Καψάλα ήταν αυτή που μίλησε τόσο για την Ρέα Γαλανάκη όσο και για το πολυαγαπημένο,από το κοινό,αυτό βιβλίο.????????????????????????????????????

????????????????????????????????????


Το μυθιστόρημα που κυκλοφόρησε το Απρίλιο,εστιάζεται στη νύχτα που πυρπολήθηκε η Αθήνα, την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου του 2012. Μια πρώην φιλόλογος και μια πρώην ζωγράφος, που βρίσκονται να συγκατοικούν σε έναν «ξενώνα» του υποβαθμισμένου κέντρου, βγαίνουν κρυφά στις διαδηλώσεις. Η λοξή ματιά τους εισδύει –με τον δικό της ιδιαίτερο τρόπο– στην αόρατη και συμβολική πλευρά των βίαιων συγκρούσεων. Πανικοβάλλονται, χάνονται μέσα στη δική τους πόλη, εξωθούνται στην επαιτεία, χωρίς να χάσουν την προσωπική τους αίσθηση πραγμάτων. Επιστρέφοντας είναι πιο κοντά στην ανέφικτη Ιθάκη.

Ο αναρχικός γιος της μιας, ο χρυσαυγίτης μιας τρίτης που τις φροντίζει, μια νεαρή μετανάστρια και το παιδί της, ο γιατρός και η κοινωνική λειτουργός, τα φαντάσματα ενός ετοιμόρροπου αθηναϊκού σπιτιού και, φυσικά, οι νεοάστεγοι διασταυρώνονται με ποικίλους τρόπους μαζί τους είτε στη σπαρασσόμενη Αθήνα είτε λίγο αργότερα.

Σ’ αυτό το ανθρωποκεντρικό πολιτικό μυθιστόρημα, η απερχόμενη γενιά του Πολυτεχνείου ανοίγει τον δύσκολο, τον αναγκαίο, αν όχι και μοιραίο διάλογό της με τις σημερινές εξεγέρσεις, με τη μεγάλη ανατροπή της ζωής τα τελευταία χρόνια, με τη μνήμη αλλά και με την Άκρα Ταπείνωση του άστεως.

Η συγγραφέας ευχαρίστησε όλους όσους παραβρέθηκαν στην εκδήλωση,δήλωσε ενθουσιασμένη από την συμμετοχή του κοινού της πόλης του Αγρινίου και ιδιαίτερα εντυπωσιασμένη από την όλη παρουσίαση του βιβλίου της. Δέχθηκε ερωτήσεις από το κοινό σε σχέση πάντα με το σύγγραμά της, τους ήρωες και τις αντιδράσεις τους και στο τέλος υπέγραψε το βιβλίο της με μια ξεχωριστή αφιέρωση στον κάθε αναγνώστη.

Αξίζει να σημειώσουμε πως η Ρέα Γαλανάκη αναφέρθηκε με έμφαση στη σημασία που έχει ένας τέτοιος χώρος σαν κι αυτόν του εν λόγο βιβλιοπωλείου για όλους τους φίλους του βιβλίου σε κάθε ηλικία και μάλιστα για την εποχή μας.????????????????????????????????????

????????????????????????????????????

????????????????????????????????????

12164517_1216518948374722_886643807_o

12168517_1216519078374709_369358602_o

12168883_1216519018374715_1090195811_o

????????????????????????????????????

????????????????????????????????????

Please follow and like us:

Τα σχόλια είναι κλειστά.