Η ομιλία για το Διαδίκτυο

Μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα ομιλία πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Αγρινίου με θέμα: “Διαδίκτυο, φίλος ή εχθρός”.

DSC_0003Εκεί παραβρέθηκαν ο Διευθυντής του 12ου δημοτικού σχολείου Αγρινίου κ. Χριστοδούλου, ο Διευθυντής του 2ου δημοτικού σχολείου, κ. Μποκόρος καθώς και οι Πρόεδροι των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του 12ου και του 2ου Δημοτικού Σχολείου Αγρινίου, κ. Λαίνας και κ. Μιχαλοπούλου αντίστοιχα. Μεγάλη ήταν και η παρουσία γονέων και ιδιαίτερα μαθητών ενώ τη βραδιά τίμησε με την παρουσία του ο εκπαιδευτικός σύμβουλος από το Μεσολόγγι, κ. Σωτηρακόπουλος.

DSC_0010Την συγκέντρωση τίμησαν με την παρουσία τους η κ. Έφη Φύσσα, ψυχολόγος, ο κ. Σπύρος Κατσακιώρης, εκπαιδευτικός πληροφορικής 2ου Δημοτικού Σχολείου Αγρινίου και ο κ. Κώστας Μέντζος, εκπαιδευτικός πληροφορικής 12ου Δημοτικού Σχολείου Αγρινίου οι οποίοι πήραν συνεκδοχικά τη θέση τους στο βήμα και είπαν λίγα λόγια για την σημασία της συγκέντρωσης αυτής.

DSC_0015Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε η σημαντικότητα του να έχει επίγνωση ο κάθε γονιός του να ελέγχονται οι ιστοχώροι τους οποίους επισκέπτονται τα παιδιά. Το ίντερνετ έχει μπει για τα καλά στη ζωή όλων και σίγουρα βοηθά, επί καθημερινής βάσεως, σε πολλούς τομείς. Η εύκολη αυτή όμως πρόσβαση από τον οποιονδήποτε, μπορεί άνετα να μετατραπεί αυτόματα και σε κάτι το αρνητικό, καθώς πολλές ιστοσελίδες φιλοξενούν ακατάλληλο περιεχόμενο για μικρά παιδιά.

DSC_0018

Με τη λογική χρήση του δικτύου η οποία θα γίνεται κυρίως για εκπαιδευτικούς σκοπούς και την αποφυγή ακατάλληλων ιστοτόπων μπορεί το διαδίκτυο να αποτελέσει έναν καλό “φίλο” για τα παιδιά. Σημαντικός για αυτή την έκβαση είναι ο ρόλος τον γονέων, πάνω απ’όλα.

DSC_0021

DSC_0024

DSC_0029

DSC_0030

DSC_0031

DSC_0032

 

Please follow and like us:

Τα σχόλια είναι κλειστά.