Η νέα BMW S 1000 RR έγινε ακόμη πιο δυναμική

BMW S 1000 RR: Η νέα BMW S 1000 RR που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 2009 θα διατίθεται τώρα σε μία νέα έκδοση που περιλαμβάνει προηγμένο κινητήρα, πλαίσιο, νέο πίσω μέρος και νέα συστήματα υποβοήθησης.

Η νέα RR διαθέτει 4-κύλινδρο εν σειρά κινητήρα βασισμένο στην μονάδα ισχύος του τρέχοντος μοντέλου S 1000 RR. Η μέγιστη ισχύς είναι τώρα 210 ίπποι και αποδίδεται στις 13.750 σ.α.λ. Η μέγιστη ροπή των 113 Nm παράγεται στις 11.000 σ.α.λ. Παρά την αύξηση της μέγιστης ροπής, το ωφέλιμο φάσμα στροφών του κινητήρα είναι τώρα αισθητά ευρύτερο με το ανώτατο όριο περιστροφής του κινητήρα να βρίσκεται στις 14.600 σ.α.λ.

Το νέο χαρακτηριστικό του Dynamic Traction Control DTC είναι η λειτουργία Slide Control που επιτρέπει στον αναβάτη να επιλέγει δύο προκαθορισμένες γωνίες πλαγιολίσθησης για το σύστημα ελέγχου πρόσφυσης, όταν επιταχύνει βγαίνοντας από μία στροφή. Από τεχνική σκοπιά, αυτό επιτυγχάνεται με τη βοήθεια ενός αισθητήρα γωνίας κλίσης τιμονιού. Μέχρι την αντίστοιχη γωνία κλίσης, το σύστημα ελέγχου πρόσφυσης επιτρέπει την ολίσθηση στον πίσω τροχό, όταν η μοτοσικλέτα επιταχύνει βγαίνοντας από μία στροφή, δίνοντας τη δυνατότητα πλαγιολίσθησης. Όταν επιτευχθεί η προκαθορισμένη τιμή γωνίας διεύθυνσης, το traction control παρεμβαίνει, μειώνει την ολίσθηση και σταθεροποιεί τη μοτοσικλέτα.

 

tilegrafimanews.gr

 

 

 

 

 

 

Το agrinioreport.com δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου.

Please follow and like us: