Η Λαϊκή Συσπείρωση Αιτ/νιας συμμετέχει στην κινητοποίηση στη γέφυρα Τατάρνας του Αχελώου

Συμμετέχουμε και στηρίζουμε την κινητοποίηση της Επιτροπής  Αγώνα Ευρυτάνων & Αιτωλοακαρνάνων,  την Κυριακή 30 Ιουνίου και ώρα 11.30 στη γέφυρα Τατάρνας του Αχελώου.

Η «πράσινη ανάπτυξη» των αστικών κυβερνήσεων και της ΕΕ αποδεικνύεται και σε αυτή την περίπτωση «μαύρη κατάρα» για τον λαό. Η απελευθέρωση της παραγωγής της Ενέργειας και η εμπορευματοποίηση του περιβάλλοντος έχουν ως αποτέλεσμα την ιεράρχηση της δημιουργίας έργων  Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ) σε βάρος του περιβάλλοντος και του πρωτογενούς τομέα, τη στιγμή μάλιστα που οι αγρότες εγκαταλείπουν την παραγωγή εξαιτίας του αυξημένου κόστους παραγωγής.

Το φυσικό περιβάλλον αξιοποιείται με σκοπό το κέρδος των λίγων με ευθύνη των κυβερνήσεων και των κατευθύνσεων της ΕΕ. Για αυτό και παρά το ότι με τις ανεμογεννήτριες και τα φωτοβολταϊκά χρησιμοποιούνται πιο ήπιες μορφές Ενέργειας, ΟΥΤΕ το περιβάλλον προστατεύεται, ΟΥΤΕ οικονομική ανάπτυξη υπάρχει για τα νοικοκυριά μας, ΟΥΤΕ φθηνό ρεύμα πληρώνουμε.

Το νερό είναι φυσικό αγαθό που ανήκει στο λαό για να καλύπτει όλες τις ανάγκες υδροδότησης καθώς και τις αρδευτικές ανάγκες όλων των χωραφιών.

  • Παλεύουμε για ενέργεια κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα.
  • Κανένα φωτοβολταικό μέσα στις λίμνες και στις θαλάσσιες περιοχές.
  • Όχι στις αντλησιοταμιεύσεις, άντλησης κερδών τον επιχειρηματικών ομίλων.
  • Λέμε ναι στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας (ΑΠΕ) για καθαρή ενέργεια με προστασία του περιβάλλοντος .
  • Λέμε όχι στην ασυδοσία ενεργειακών επιχειρήσεων που για τα κέρδη τους εκμεταλλεύονται το λαό και ασχημονούν στη φύση.

Στο ερώτημα «τα κέρδη τους ή οι ζωές μας» , τασσόμαστε με τις ζωές μας. Γι’ αυτό συμμετέχουμε και καλούμε και όλο το λαό τις περιοχής στην κινητοποίηση. Για να ακυρώσουμε τα εγκληματικά σχέδια των κυβερνώντων, γιατί μόνο ο λαός μπορεί να σώσει το λαό.

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ

Καρναβιάς Ιωάννης -Περιφερειακός Σύμβουλος ,Περ Δυτ. Ελλάδος

Κομπλίτσης Δημήτρης -Δημοτικός Σύμβουλος Ξηρομέρου

Κωνσταντακοπούλου Ειρήνη – Δημοτική Σύμβουλος Αμφιλοχίας

Μπλέτσας Δημήτρης – Δημοτικός Σύμβουλος Αγρινίου

Παπανικολάου Τίμος -Δημοτικός Σύμβουλος Αγρινίου

Πατρινού Βάνα – Δημοτική Σύμβουλος Μεσολογγίου