“Η ισχύς εν τη ενώσει” για Αιτ/νία και Ευρυτανία με στόχο της υλοποίηση του δρόμου Πλατυγιάλι-Αγρίνιο-Καρπενήσι-Λαμία(φωτό-βίντεο)

Η συντονιστική επιτροπή πολιτών για το δρόμο Αγρίνιο-Καρπενήσι πραγματοποίησε σήμερα την προγραμματισμένη ανοιχτή σύσκεψη βουλευτών, αυτοδιοικητικών και φορέων της Αιτωλοακαρνανίας λίγο μετά τις 19:00 το απόγευμα του Σαββάτου στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αγρινίου.

Μοναδικό θέμα αυτής της σύσκεψης ήταν ο συντονισμός δράσεων προς τα αρμόδια Υπουργεία προκειμένου ο δρόμος Αγρίνιο-Καρπενήσι, ο πιο αδικημένος δρόμος της Ελλάδας, ο οποίος από το 1995 έχει ενταχθεί στο διευρωπαϊκό δίκτυο Πλατυγιάλι-Αγρίνιο-Καρπενήσι-Λαμία να υλοποιηθεί και να βγει η Αιτωλοακαρνανία επιτέλους από την απομόνωση.

Το παρόν έδωσαν:

Δήμαρχοι:
Αγρινίου Γεώργιος Παπαναστασίου,  Καρπενησίου Νικόλαος Σουλιώτη, Δ Αγράφων Αλέξης Καρδαμπίκης, Ξηρομέρου  Γιάννης Τριανταφυλλάκης.
Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος Νεκτάριος Φαρμάκης (διαδικτυακή παρέμβαση) Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ευρυτανίας Τασιός Αρισστείδης.
Οι βουλευτές Αιτωλοακαρνανίας Γιώργος Βαρεμένος, Θάνος Μωραϊτης, Δημήτρης Κωνσταντόπουλος, Κώστας Καραγκούνης (διαδικτυακή παρέμβαση). Ο Σπήλιος Λιβανός όπως ο ίδιος ενημέρωσε δε κατάφερε να συνδεθεί λόγω τεχνικού προβλήματος. Δεν παρέστησαν οι βουλευτές Μάριος Σαλμάς και Παπαναστάσης Νίκος του ΚΚΕ.
Πολιτευτές:
Θανάσης Παπαθανάσης, Κατερίνα Κιτσάκη.
Περιφερειακοί Σύμβουλοι:
Λύτρας Γιάννης, Κατσαρή Ντίνα, Κωστακόπουλος Χρήστος.
Οι Αντιδήμαρχοι:
Γρίβας Ευθύμιος, Ζώης Κωνσταντίνος, Καραμητσόπουλος Γεώργιος,  και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Νίκος Καζαντζής.
Η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Σταρακά Χριστίνα και οι δημοτικοί σύμβουλοι, Καψάλης Πάνος, Θεοδωρόπουλος Νίκος, Σοφρώνης Κώστας και Καμμένος Σταύρος.
O Aντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου και μέλος της συντονιστικής επιτροπής Σωτηρόπουλος Γεώργιος, ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Αιτωλοακαρνανίας Λίνος Μπλέτσας, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Σωκράτης Κωστίκογλου αλλά και από πλευράς Ευρυτανίας το μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής και τακτικό μέλος της Διοικούσας Επιτροπής της Εκκλησίας της Ελλάδος σε θέματα θρησκευτικού τουρισμό & Αρχιερατικός επίτροπος Αγράφων της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσολογγίου Πατήρ Ευάγγελος Φεγγούλης
Όλοι οι πρόεδροι των Κοινοτήτων, εκπρόσωποι  της Ελληνικής Λύσης και του ΜεΡΑ 25,  ενώ δυναμική παρουσία είχαν και οι νεολαίοι της νεοσύστατης ομάδας River View Project με θέμα την ανάπτυξη των λιμνών και του Αχελώου.

Δείτε αναλυτικά όσα ειπώθηκαν κατά τις τοποθετήσεις των παρευρισκομένων :

Please follow and like us: