Η αφήγηση της επιχείρησης της ανατίναξης του τραίνου στο σταθμό-Μάχη του Αιτωλικού

Mε αφορμή την ετήσια εκδήλωση-επέτειο μνήμης του αγώνα για την απελευθέρωση της χώρας από τα φασιστικά Γερμανικά  στρατεύματα και του αγώνα του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ.   
Είναι από το αρχείο του Καπετάνιου της επιχείρησης του 2/36 συντάγματος του εφεδρικού ΕΛΑΣ Νίκου Κούστα, καθώς και το ιδιόχειρο σχεδιάγραμμα της επιχείρησης.

Χθες Κυριακή 24 Ιούνη 2018 στις 10.π.μ. στο σταθμό του Αιτωλικού στο μνημείο της Εθνικής Αντίστασης, έγινε  η ετήσια εκδήλωση από την ΠΕΑΕΑ Μεσολογγίου-Αιτωλικού για την επέτειο της μάχης .

 Είναι  αναγκαιότητα  και υποχρέωση όλων μας να κάνουμε ανά τακτά χρονικά διαστήματα  προσφυγή  στην Ιστορία και να ανατροφοδοτούμαστε  με μνήμες που αφορούν πανανθρώπινες αξίες όπως αυτές, του πατριωτισμού,των αγώνων για Ελευθερία και αυτοδιάθεση του  λαού μας.

Σήμερα  αναλογικά  με την Γερμανική κατοχή 1941 -1945 υπάρχει ευθεία αντιστοιχία της απόλυτης κυριαρχίας της Γερμανίας στην Ευρώπη ,τότε με την στρατιωτική  ναζιστική επέλαση .

Σήμερα  με τον νεοφιλελευθερισμό,τον οικονομικό και ληστρικό  στραγγαλισμό της χώρας με  μνημονιακές  πολιτικές που εφαρμόζονται στο όνομα του χρέους.

 

 

 

 

Κ. Κούστας