Η απάντηση του καταστηματάρχη για το συμβάν της «απομάκρυνσης των πελατών» την Παρασκευή το βράδυ

Με το agrinioreport επικοινώνησε ο ιδιοκτήτης της καφετέριας όπου έγινε το περιστατικό με την «απομάκρυνση πελατών» την περασμένη Παρασκευή σε κεντρικό σημείο του Αγρινίου.

Το νόμισμα έχει πάντα δύο όψεις όπως και η αλήθεια και σε μια ελεύθερη και πολιτισμένη κοινωνία πρέπει να ακούγονται και οι δύο πλευρές σε κάθε συμβάν, όταν έχουν φυσικά να δηλώσουν κάτι και να τοποθετηθούν.

Με αυτή την αρχή λοιπόν να μας διακατέχει, όπως δημοσιεύσαμε την πλευρά και την τοποθέτηση πελάτη, έτσι δημοσιεύουμε και την τοποθέτηση του καταστηματάρχη για όσα έγιναν την περασμένη Παρασκευή, που προς τιμή του επικοινώνησε μαζί μας ξεκαθαρίζοντας την θέση του ως επιχειρηματίας με απόλυτη ηρεμία και ευγένεια.

«Στον εξωτερικό χώρο της επιχείρησής μου έφτασαν την Παρασκευή στις 19:45 πελάτισσες που κάθισαν και παράγγειλαν τον καφέ τους. Γνωρίζω την ώρα και ξέρω και τι ακριβώς παράγγειλαν μιας και κόπηκε και η απόδειξη με το σερβίρισμα όπως άλλωστε σε κάθε τραπέζι.

Κατά οχτώ και μισή με εννέα παρά, από εκεί που καθόντουσαν, πήραν τα πράγματά τους καθώς και ότι έπιναν(καφέδες) χωρίς την απόδειξη και μεταφέρθηκαν σε άλλο τραπεζάκι πιο μπροστά το οποίο ήταν κλεισμένο(ρεζερβέ) όπως και άλλα για το live που θα ακολουθούσε. Τα ονόματα αυτών που θα καθόντουσαν υπήρχαν επάνω στο τραπέζι γραμμένα όπως αρμόζει σε μια τέτοια περίπτωση και έτσι πήγε η σερβιτόρα να τους ενημερώσει ώστε να ξέρουν πως δεν μπορούν να καθίσουν μετά τις 21:00 εκεί συγκεκριμένα.

Δεν άκουσαν καν την υπόδειξη της σερβιτόρας, μάλιστα της ζήτησαν και δεύτερη απόδειξη λέγοντας πως δεν είχε κοπή καν ενώ οι ίδιες δεν την πήραν από το πρώτο τραπέζι, και έτσι πήγα ο ίδιος για να μιλήσω μαζί τους. Τις ενημέρωσα λέγοντας τα ίδια και εγώ με την σειρά μου, αρνήθηκαν να σηκωθούν, τους εξήγησα πάλι πως δεν γίνεται να καθίσουν σε αυτό το τραπέζι μετά τις 21:00, γιατί είναι κλεισμένο όπως και άλλα δίπλα σε αυτή τη σειρά. Η μία μάλιστα από τις τρεις κυρίες, μου είπε πως είμαι αγενέστατος και ήταν μάλιστα στην ομιλία της αρκετά προκλητική και ερειστική προς το πρόσωπό μου.

Τους επανέλαβα πως δεν μπορούν να καθίσουν και τις καληνύχτισα.

Μάλιστα είχαν παραγγείλει και ένα κρασί πηγαίνοντας στο νέο τραπέζι(πιο μπροστά) το οποίο δεν το πήγαμε ώστε να μην το χρεωθούν σε περίπτωση που έφευγαν και δεν άλλαζαν ξανά τραπέζι και επέστρεφαν στο αρχικό τους.

Η απόδειξη ήταν η δεύτερη που κόπηκε και είχατε ως φωτό με ώρα 8:59 . Η αρχική υπάρχει στο «Ζ» και μπορείτε να την βγάλετε φωτό ανα πάσα στιγμή.

Θα ήθελα να τονίσω πως ουδέποτε δεν εκτίμησα τον κάθε πελάτη/σα με το ότι αυτός/η μπορεί να μου προσφέρει στην επιχείρησή μου. Ο σεβασμός και η εξυπηρέτηση είναι το Α και το Ω στη επιχείρησή μου και άλλωστε δεν υπήρξε στα όσα χρόνια εγώ βρίσκομαι στην ιδιοκτησία της επιχείρησης κάποιο άσχημο συμβάν.

Τα γεγονότα διαδραματίστηκαν έτσι και μάλιστα η εξέλιξη της βραδιάς ήταν άψογη με το live και με τους πελάτες να είναι ικανοποιημένοι από κάθε πλευρά.

Αυτός είναι ο καθημερινός μας στόχος. Η σωστή εξυπηρέτηση με σεβασμό και με σωστές υπηρεσίες. Μένουμε στην ίδια πόλη βλεπόμαστε κάθε μέρα, δεν υπάρχει λόγος για αγένειες και ανάρμοστε συμπεριφορές.»

Αυτή ήταν η θέση του ιδιοκτήτη.

Εμείς αυτό που θέλαμε να τονίσουμε από την πλευρά μας είναι πως σε όλες σχεδόν τις καταγγελίες-παράπονα πολιτών είμαστε εκεί και το έχουμε αποδείξει με καταγραφή στο σημείο των γεγονότων. Στην προκειμένη περίπτωση δεν είχαμε την δυνατότητα, μεταφέραμε ακριβώς τα στοιχεία και από τις δύο πλευρές και ο καθένας καλείται να βγάλει τα συμπεράσματά του.

Το agrinioreport πάντα στην διάθεσή σας, αλλά με αρχή τον σεβασμό και την ειλικρίνεια. Αυτές είναι προσωπικές αρχές του καθενός και η πιστοποίηση ξεκινά από τον κάθε άνθρωπο ξεχωριστά.

Σας ευχαριστούμε και συνεχίζουμε.

Please follow and like us: