Η άγνοια συγχωρείται, η ασέβεια ποτέ. . . και ειδικά σε νεκρούς (φωτό)

Μόνο ντροπή μπορεί κάποιος να νοιώσει . . .

Στην οδό Αναστασιάδη, βρίσκεται η τιμητική επιγραφή με τα ονόματα των Αγρινιωτών, τα ονόματα των θυμάτων που έχασαν την ζωή τους κατά τον βομβαρδισμό του Αγρινίου που έγινε τη Μεγάλη Τετάρτη, 16 Απριλίου 1941.

Μια ιστορία άγνωστη για τους πιο πολλούς αλλά μια μέρα που δεν θα ξεχάσουν όλοι όσοι έχασαν τους δικούς τους ανθρώπους και όλοι όσοι ένοιωσαν τι θα πει πόλεμος.

Μέσα στους αδικοχαμένους από τα Γερμανικά πυρά και δύο πολύ νέα παιδιά, ένας μόλις 12 ετών και ένας 17 ετών.

Δεν θα σταθώ δυστυχώς στο γεγονός που το θυμόμαστε κάθε 16 Απριλίου και πάλι καλά που μπήκε αυτή η πλάκα και έγινε και πιο γνωστό, αλλά στην κοροϊδία που εγώ εισέπραξα μόλις το βλέμμα μου έπεσε τυχαία στον 17 ετών.

Κάποιος θέλησε να το διακωμωδήσει;

Να του προσθέσει τα χρόνια που δεν έζησε; Αλλά 178 δεν νομίζω να έφτανε. . .οπότε του πρόσθεσε πολλά μιας και το 8 στο τέλος στην ηλικία του 17χρονου νεκρού με μαρκαδόρο αυτό δείχνει…

Πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω το σκεπτικό.

Και μόνο βλέποντας τις ηλικίες των ανθρώπων που χάθηκαν ανατριχιάζεις, θλίβεσαι . . . δεν πας να σπάσεις πλάκα ούτε καν σου περνά από το μυαλό σου να γράψεις κάτι.

Τελικά ποιο είναι το μεγαλύτερο έγκλημα;

Των Γερμανών κατακτητών που τα πολεμικά ανακοινωθέντα της εποχής ανέφεραν : «Γερμανικά αεροπλάνα βομβάρδισαν και πυροβόλησαν το Αγρίνιο με ολίγα θύματα εκ του αμάχου πληθυσμού και μικράς ζημίας» ή ο μη δικός μας σεβασμός που φτάνει στην μη ανοχή μιας μαρμάρινης καθαρής πλάκας σε αυτή την πόλη το 2022;;;

Η άγνοια στα γεγονότα και τα σημεία τους συγχωρείται, η ασέβεια ποτέ. . . και ειδικά σε νεκρούς !!!

Χειρότερο δε, όταν επαναλαμβάνεται . . .

Please follow and like us: