ΗΠΑ: Εγκρίθηκε η πώληση τεθωρακισμένων αρμάτων μάχης στη Ρουμανία

Η συμφωνία «θα βελτιώσει την ικανότητα της Ρουμανίας να αντιμετωπίζει τρέχουσες και μελλοντικές απειλές».

Στην πώληση τεθωρακισμένων αρμάτων μάχης αντί 2,53 δισεκατομμυρίων δολαρίων στη Ρουμανία θα προχωρήσουν οι ΗΠΑ, σύμφωνα με το Πεντάγωνο.

Η συμφωνία αυτή “θα υποστηρίξει τους στόχους εξωτερικής πολιτικής και εθνικής ασφάλειας των Ηνωμένων Πολιτειών βελτιώνοντας την ασφάλεια ενός συμμάχου του ΝΑΤΟ”, ανέφερε σε δελτίο Τύπου η Υπηρεσία Συνεργασίας Άμυνας και Ασφάλειας (DSCA), αρμόδια για τις πωλήσεις όπλων στο εξωτερικό.

Η συμφωνία “θα βελτιώσει την ικανότητα της Ρουμανίας να αντιμετωπίζει τρέχουσες και μελλοντικές απειλές παρέχοντας μια αξιόπιστη δύναμη, ικανή να αποτρέπει τους αντιπάλους και να συμμετέχει στις επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ”, προστίθεται.

Η Ρουμανία συνορεύει με την Ουκρανία, η οποία είναι σε πόλεμο με τη Μόσχα από τον Φεβρουάριο του 2022 μετά τη ρωσική εισβολή στο έδαφός της. ‘Εκτοτε, οι Ηνωμένες Πολιτείες επιτάχυναν τα προγράμματά τους παροχής βοήθειας και προμήθειας όπλων στο Κίεβο και στους συμμάχους μέλη του ΝΑΤΟ.

Το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών ενέκρινε την πώληση στη Ρουμανία και, όπως απαιτείται από τον νόμο, η DSCA ενημέρωσε επίσημα το Κογκρέσο την Πέμπτη. Το Κογκρέσο αναμένεται τώρα να επικυρώσει τη συμφωνία πώλησης.

Πηγές: ΑΜΠΕ, AFP, Reuters

naftemporiki.gr

 

 

 

 

 

 

Το agrinioreport.com δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου.

Please follow and like us: