Ημερήσια εκδρομή στα Ζαγοροχώρια διοργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Σαργιάδας

Πρόγραμμα εκδρομής:

Στις 07:30 συγκέντρωση και αναχώρηση για τα πανέμορφα Ζαγοροχώρια με στάση για καφέ πριν τα Ιωάννινα. Συνεχίζουμε για το κεντρικό Ζαγόρι με στάση στο περίφημο Γεφύρι του Κόκορη, κομψό, μονότοξο, κτισμένο το 1750 πάνω από τα νερά του Βοϊδομάτη. Συνεχίσουμε για τους Κήπους.
Στη διαδρομή μας ένα άλλο κομψό τρίτοξο γεφύρι με τα οδοντωτά του πρεβάζια , το Καλογερικό μας γοητεύει. Επόμενος σταθμός το μεγαλοχώρι των Ζαγοροχωρίων, το Τσεπέλοβο που αποτελεί πατρίδα του Γιάννη Βηλαρά και της Μαρίκας Κοτοπούλη.
Θα έχουμε χρόνο να περπατήσουμε στα πλακόστρωτα δρομάκια, να προσκυνήσουμε στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου στο κέντρο του χωριού με την υπέροχη αρχιτεκτονική, και να απολαύσουμε τον καφέ μας στη πλατεία του χωριού κάτω από το ίσκιο του τεράστιου πλατάνου.
Συνεχίζουμε για το μαγευτικό Μονοδένδρι, όπου στον ελεύθερο χρόνο μας θα επισκεφθούμε τη Ριζάρειο Σχολή, θα θαυμάσουμε την παραδοσιακή αρχιτεκτονική, θα περπατήσουμε τα λιθόστρωτα δρομάκια μέχρι το εκκλησάκι της Αγίας Παρασκευής απ΄ όπου θα ακούσουμε την βοή και θα δούμε μοναδικές εικόνες από το άνοιγμα στο Φαράγγι του Βίκου.
Επιστροφή στο χωριό όπου θα έχουμε χρόνο για γεύμα. Στις 16:30 αναχώρηση  με στάση παραλίμνια των Ιωαννίνων για καφέ.
Στις 19:45 αναχώρηση για επιστροφή.
Δήλωση συμμετοχής έως 28/5/2023
Πληροφορίες: 6944510444
Please follow and like us: