Ηλεκτρονική πλατφόρμα…Ποια είναι τα νέα εργαλεία που θα μείνουν από το πρόγραμμα PATH

Η Ηλεκτρονική πλατφόρμα που σχεδιάστηκε και υλοποιείται από το πρόγραμμα PATH ,ενταγμένο και χρηματοδοτούμενο  από το Interreg Greece – Italy  είναι ένα σύγχρονο δυναμικό και πολυεπίπεδο μέσο στην διάθεση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. 

Είναι ένα νέο σύγχρονο εργαλείο  όλων των Δήμων της Δυτικής Ελλάδας που στόχο έχει την υποστήριξη τους  στην Τουριστική προβολή παρέχοντας πληροφορίες για τα αξιοθέατα του Δήμου αλλά και προτείνοντας και ολοκληρωμένες τουριστικές διαδρομές μέσα στην περιφέρειά του αλλά και σε διαδημοτικό επίπεδο. Επίσης μέσα από την επιλεκτική χρήση των πληροφοριών από τον επισκέπτη δίνεται η δυνατότητα να δημιουργήσει και θεματικές διαδρομές με βάση τα προσωποποιημένα του ενδιαφέροντα.

Η δημιουργία των θεματικών διαδρομών πρόκειται να ενισχυθεί από την ανάπτυξη  της ολοκληρωμένης πολυμεσικής διαδικτυακής πλατφόρμας συνεχώς αφού οι χρήστες θα καταθέτουν την εκάστοτε πρότασή τους. Έτσι θα επιτρέπει στους νέους  χρήστες να προγραμματίσουν την επίσκεψή τους ανάλογα με τις ανάγκες τους, να αποκτούν πρόσβαση σε άγνωστες πληροφορίες σχετικά με τις διαδρομές (π.χ. μέσα από την εξιστόρηση μύθων/προσωπικών ιστοριών που συνδέονται με τα σημεία ενδιαφέροντος), αλλά και να καταγράφουν την προσωπική τους εμπειρία. Στο πλαίσιο του έργου προβλέπονται επίσης στοχευμένες δράσεις για την κινητοποίηση και συμμετοχή των τοπικών κοινοτήτων στη διαμόρφωση των διαδρομών και για την ενημέρωση ενδιαφερόμενων φορέων (φορέων τοπικής αυτοδιοίκησης, περιβαλλοντικών συλλόγων, τουριστικών επιχειρήσεων) σχετικά με την αξιοποίηση του νέου τουριστικού εργαλείου που θα αναπτυχθεί.

Στόχος και της Π.Ε.Δ.Δ.Ε. είναι η υποστήριξη του σημαντικού αυτού “ηλεκτρονικού Εργαλείου “ και μετά το τέλος του προγράμματος  μέσα από την συνεχή του διεύρυνση με νέες κατηγορίες πληροφορίας όπως αυτές  για την διαμονή των επισκεπτών, για την διαθέσιμη εστίαση , ταβέρνες και εστιατόρια καθώς και δράσεις στην φύση.

Αυτό είναι μια πάγια πολιτική της Ένωσης αφού και στο παρελθόν είχε δημιουργήσει αντίστοιχα εργαλεία όπως αυτό της πλατφόρμας δικτύωσης των Δήμων  για την πολιτική προστασία που μετά από χρόνια αποτελούν εξαιρετικά εργαλεία στην διάθεση της ΤΑ.

 

Please follow and like us: