Ι.Ν. Αγίου Χριστοφόρου(παλαιός): Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος(φωτορεπορτάζ-βίντεο)

Κορυφώνονται σήμερα Δευτέρα 8 και αύριο Τρίτη 9 Μαΐου 2023 οι εορταστικές και λατρευτικές εκδηλώσεις, με τίτλο: «Α’ Χριστοφόρεια 2023», που συνδιοργανώνουν η Ιερά Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας και ο Δήμος Αγρινίου, προς τιμήν του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Χριστοφόρου, πολιούχου του Αγρινίου.

Επίκεντρο των λατρευτικών εκδηλώσεων μπορεί να είναι ο νέος Ιερός Ναός του Πολιούχου, όπου εκτίθεται προς προσκύνηση και αγιασμό των πιστών η Εφέστιος και Θαυματουργός Ιερά Εικόνα της Παναγίας της Ξενιάς, εκ της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος και Αλμυρού, όμως σήμερα παραμονή της εορτής του πολιούχου, επικράτησε το αδιαχώρητο και στον παλαιό Ι.Ν. Αγίου Χριστοφόρου της πόλης του Αγρινίου όπου πλήθος πιστών κατέφθαναν με κάθε μέσο και κυρίως με τα πόδια για να προσκυνήσουν και να ανάψουν ένα κεράκι στην χάρη του.

Τόσο το εσωτερικό του ναού όσο και ο προαύλιος χώρος κατακλίστηκε από πιστούς που παρακολούθησαν με ευλάβεια τον Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό μετ’ αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος από τον Ιεροκήρυκα της Μητροπόλεώς μας Πανοσιολογιότατο Αρχιμανδρίτη π. Λαυρέντιο.

Στην συνέχεια μετά το πέρας του Μέγα Πανηγυρικού Εσπερινού μετ’ αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος ακολούθησε παράσταση παιδικών χορευτικών τμημάτων στο Αθλητικό Κέντρο Δύο Ρεμάτων.

Να υπενθυμίσουμε το πρόγραμμα για αύριο:

ΤΡΙΤΗ 9 ΜΑΪΟΥ 2023

Ώρα 07.00: Όρθρος και Πανηγυρική Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνατίου, Πολυανής και Κιλκισίου κ. Βαρθολομαίου και Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνού. Τον θείο λόγο θα κηρύξει ο Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος.

(Ώρα 07.00: Όρθρος και Θεία Λειτουργία και στον παλαιό Ιερό Ναό).

Ώρα 12.30: Αρχιερατική Αρτοκλασία στον παλαιό Ιερό Ναό, υπέρ των Μελών του Συλλόγου Ραδιοταξί Αγρινίου.

Ώρα 18.00: Μεθεόρτιος Εσπερινός και Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Χριστοφόρου και της Παναγίας της Ξενιάς στους κεντρικούς δρόμους της πόλεως του Αγρινίου.

Αρτοκλασία στην κεντρική πλατεία του Αγρινίου και ομιλία από τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας κ. Δαμασκηνό.

Ώρα 21.30: Αναβίωση του εθίμου «πέταγμα του αερόστατου».

Ακολουθεί πλούσιο φωτορεπορτάζ και βίντεο:

Please follow and like us: