Εργ. Πρωτομαγιά: Έκθεση φωτογραφίας από το ΕΚΑ

Μια έκθεση φωτογραφίας προς τιμή της Εργατικής Κόκκινης Πρωτομαγιάς παρουσίασε χθες, παραμονή της Πρωτομαγιάς το ΕΚΑ στην πλατεία Αγρινίου.

Εκτός από την έκθεση, προβλήθηκε το βίντεο του «Π.Α.Μ.Ε.» το οποίο ήταν αφιερωμένο στην 1η Μάη , μέρα ταξικής πάλης των εργατών όλου του κόσμου. Απόψε το βράδυ στην κεντρική πλατεία Αγρινίου θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση-αφιέρωμα στο εργατικό τραγούδι με αφιέρωμα στο Βασίλη Τσιτσάνη στο χώρο του πολιτιστικού στεκιού του ΕΚΑ πίσω από το εργατικό κέντρο Αγρινίου.

Φωτογραφία0874Ακολουθεί χαιρετισμός που πραγματοποιήθηκε στην ΕΠΑΣ μαθητείας ΟΑΕΔ στο Αγρίνιο:

«Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Φωτογραφία0872Η Πρωτομαγιά είναι μέρα αγώνα! Μέρα διεθνιστικής αλληλεγγύης, βαμμένη με το αίμα των εργατών του Σικάγου, των αμέτρητων θυσιών και των αναρίθμητων ηρώων της εργατικής τάξης, που έπεσαν στις συγκρούσεις της ταξικής πάλης. Τα δικαιώματα και οι κατακτήσεις των εργαζομένων δε χαρίστηκαν, δεν παραχωρήθηκαν από τους εκμεταλλευτές, από κυβερνήσεις και κοινοβούλια. Κατακτήθηκαν με αδιάκοπους σκληρούς αγώνες, με οργάνωση και αντοχή.

Α3 2η ΚΑΡΤΕΛΑΗ 1η ΜΑΗ είναι απεργία.

Συνάδελφοι, 129 χρόνια πάλης και δράσης από την 1η Μάη του 1886 στο Σικάγο που η εργατική τάξη έδωσε το αίμα της για το 8ωρο.

Η Πρωτομαγιά έγινε μέρα – σύμβολο για τους εργάτες, γιατί ποτίστηκε με το αίμα χιλιάδων εργατών από το Σικάγο του 1886 …μέχρι την Καισαριανή του 1944 και στους αγώνες που συνεχίζει να δίνει μέχρι σήμερα η εργατιά ενάντια σε κεφάλαιο, ΕΕ, ΔΝ,Τ φασισμό, εκμετάλλευση,  παλιά και νέα μνημόνια  στην Ελλάδα και σε ολόκληρο τον κόσμο. O αγώνας συνεχίζεται γιατί η 1η Μάη του 2015 μας βρίσκει αντιμέτωπους με σοβαρά και οξυμένα προβλήματα, που δημιούργησε η βαθιά καπιταλιστική κρίση.

Α3 3η ΚΑΡΤΕΛΑΟ δρόμος που ακολούθησαν οι κυβερνήσεις του χθες, συνεχίζεται και σήμερα από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, με την εφαρμογή των επιταγών της ΕΕ – ΔΝΤ, των μνημονίων και των τετρακοσίων εφαρμοστικών νόμων που τσάκισαν τους μισθούς , τις συντάξεις, τις εργασιακές σχέσεις, την ασφάλιση  για τα συμφέροντα των μεγαλοεπιχειρηματιών. Εμπνεόμαστε από τα ιδανικά της εργατικής τάξης, τους ταξικούς αγώνες. Δυναμώνουμε τον αγώνα για όλα όσα μας ανήκουν, για την ανάκτηση όλων όσων μας πήραν, για όλα όσα δικαιούμαστε.

Α3 4η ΚΑΡΤΕΛΑΔεν συμβιβαζόμαστε με τη φτώχεια, την ανεργία, τα μνημόνια, τα ψίχουλα, τις υποσχέσεις!

Δεν μπορούμε να ζούμε με το φόβο και την ανασφάλεια, μες στα δεινά. Δεν μπορούμε να περιμένουμε τίποτα από τα παζάρια, με τις λίστες διαπραγμάτευσης, που περιέχουν νέα άγρια μέτρα σε βάρος μας. Δεν μπορούμε να αγωνιούμε για τις διαπραγματεύσεις των βιομηχάνων και των τραπεζιτών, των εφοπλιστών και των μεγαλεμπόρων, που υπηρετεί η κυβέρνηση.

Η Πρωτομαγιά μας θυμίζει πως ότι κατέκτησε η εργατική τάξη τα κατέκτησε με αίμα και όχι  μέσα στα γιουρογκρουπ και με διαβουλεύσεις με τους λεγόμενους εταίρους.

Α3 ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΕΣ ΣΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟΕίναι μέρα τιμής για τους χιλιάδες νεκρούς και σαν τέτοια θα συνεχίσει να καταγράφεται στο παγκόσμιο ημερολόγιο των εργατικών αγώνων. Τίποτα και κανένας δεν μπορεί να σβήσει την Εργατική Πρωτομαγιά. Τιμάμε τους νεκρούς της τάξης μας, τιμάμε και διεκδικούμε αιτήματα που να καλύπτουν τις σύγχρονες ανάγκες μας Δεν πρέπει να συμβιβασθούμε με το ότι στις ΕΠΑΣ Μαθητείας του ΟΑΕΔ, η εργασία με βάση τη σύμβαση μαθητείας είναι εξάωρη για τέσσερις μέρες τη βδομάδα, ενώ σπανίως τηρείται και ο μισθός να ξεκινά από το 50% του μεροκάματου του ανειδίκευτου εργάτη, καλά ας μην μιλήσουμε για αυτούς που δεν έχουν σύμβαση.

ΓΕΩΡΓΑΝΤΖΕΛΗΔεν μπορούμε να συμβιβαστούμε με τα ψίχουλα που δίνονται για σίτιση και στέγαση που φυσικά δεν καλύπτουν τις ανάγκες, που ακόμη και αυτά καθυστερούνται πάρα πολλούς μήνες να πληρωθούν. Δεν πρέπει να συμβιβασθείτε με το ότι πληρώνεται ένα κάρο λεφτά για μετακινήσεις στον ΟΑΕΔ ενώ έπρεπε η μετακίνηση να είναι δωρεάν για όλους. Θέλουν να μάθουν στους σπουδαστές με πρόσχημα την μαθητεία να ζουν με ψίχουλα, όπως το λένε «πρέπει να μάθεις την δουλειά» άρα δούλεψε και τζάμπα. Δεν είναι έτσι, φυσικά και θα δουλέψουμε αλλά παράλληλα πρέπει να διεκδικούμε και να παλεύουμε για καλύτερους όρους πρακτικής εξάσκησης για καλύτερα και πιο σύγχρονα εργαστήρια.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΒΙΝΤΕΟΠΡΟΒΟΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ 1η ΜΑΗ ΣΤΟΝ ΟΑΕΔ ΑΓΡΙΝΙΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥΓια όλα αυτά και επειδή δεν μπορούμε να αφήσουμε τις τύχες μας και την ζωή μας στα χέρια άλλων , χρειάζεται να σηκώσουμε το κεφάλι, να παλέψουμε για την ζωή που μας αξίζει, με πρώτο σταθμό την Απεργία της πρωτομαγιάς αύριο που σαν ΕΚΑ σας καλούμε να λάβατε όλοι μέρος στην συγκέντρωση του ΠΑΜΕ που είναι 10 το πρωί στην κεντρική πλατεία».

ΚΑΡΤΕΛΑ 6

ΚΟΛΑΖ

Φωτογραφία0871

 

Please follow and like us:

Τα σχόλια είναι κλειστά.