Εργαστήρι «ΠΑΝΑΓΙΑ ΕΛΕΟΥΣΑ»: Μήνυμα για την ημέρα ατόμων με σύνδρομο DOWN

Η σημερινή μέρα, 21 Μαρίου,  καθιερώθηκε ως παγκόσμια ημέρα των ατόμων με σύνδρομο DOWN , με πρωτοβουλία του συμπατριώτη μας ιατρού Στυλιανού Αντωναράκη, καθηγητή γενετικής του Πανεπιστημίου της Γενεύης.

Οι συνάνθρωποί μας με σύνδρομο down αντιμετωπίζουν νοητική υστέρηση και μαθησιακές δυσκολίες, ενώ είναι επιρρεπή σε μια σειρά από ασθένειες.

Το Εργαστήρι <ΠΑΝΑΓΙΑ ΕΛΕΟΥΣΑ> Μεσολόγγι-Αγρίνιο,  από το 1990 , ως φορέας ειδικής αγωγής, προωθεί ζητήματα εκπαίδευσης, υγείας, προσβασιμότητας, κοινωνικής ένταξης και αποδεικνύει ότι με την κατάλληλη εκπαίδευση από ειδικούς εκπαιδευτές  και με την συνεργασία των γονιών μπορούν να γίνουν ενεργά μέλη της κοινωνίας και να βελτιώσουν την λειτουργικότητά τους.

Στόχος μας η βελτίωση της ποιότητας ζωής των συνανθρώπων μας με σύνδρομο down, νοητική υστέρηση, αυτισμό και συνοδές αναπηρίες.

Η συγκεκριμένη μέρα, 21 Μαρτίου, δεν επιλέχθηκε τυχαία , αλλά από τα αριθμητικά δεδομένα που συνθέτουν το σύνδρομο Down (3ο χρωμόσωμα στο 21ο ζεύγος) , προκειμένου να ενημερωθεί η κοινωνία και να ευαισθητοποιηθεί η διεθνής κοινότητα για το σύνδρομο αυτό.

Διονυσία Σαμαντά

Πρόεδρος Εργαστηρίου <ΠΑΝΑΓΙΑ ΕΛΕΟΥΣΑ>