Επταήμερη Προσκυνηματική Εκδρομή της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας στην Κωνσταντινούπολη-Δείτε το πρόγραμμα

Η Ιερά Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας διοργανώνει επταήμερη προσκυνηματική εκδρομή στην Κωνσταντινούπολη από την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2024 έως το Σάββατο 2 Μαρτίου 2024.

Το πρόγραμμα του προσκυνήματος στην Βασιλίδα των Πόλεων θα περιλαμβάνει επίσκεψη στο μεγαλούργημα όλων των εποχών, τον Ναό της Αγίας Σοφίας και στο Οικουμενικό μας Πατριαρχείο. Προσκύνημα στον Πάνσεπτο Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου, στο Μπαλουκλή, στην Παναγία των Βλαχερνών. Επισκέψεις στα Πριγκηπόνησα, στον λόφο της ελπίδος, τη Θεολογική Σχολή της Χάλκης, τον Άγιο Γεώργιο του Κουδουνά και τον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Δημητρίου. Επίσης επίσκεψη και περιήγηση στην Σηλυβρία, την γενέτειρα του Αγίου Νεκταρίου.
Κατά την επιστροφή θα πραγματοποιηθεί διανυκτέρευση στη Θεσσαλονίκη και επισκέψεις στην Ιερά Μονή Παναγίας του Έβρου, την Ιερά Μονή Αγίου Ιωάννου Θεολόγου Σουρωτής, όπου βρίσκεται ο τάφος του Αγίου Παϊσίου και τον επιβλητικό Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Θεσσαλονίκης.

Για πληροφορίες και κρατήσεις θέσεων οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν:

1. Στην Ιερά Πόλη Μεσολογγίου με το Βιβλιοπωλείο της Ιεράς Μητροπόλεως «Φάρος Ορθοδοξίας», στο τηλέφωνο: 26310 26549.

2. Στο Αγρίνιο, με τα Γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως, στα τηλέφωνα: 26410 58458 και 6906 022 255.
Επισυνάπτεται το αναλυτικό πρόγραμμα της εκδρομής.

 

Εκ του Γραφείου Τύπου και Επικοινωνίας
της Ιεράς Μητροπόλεως

 

7ΗΜΕΡΗ  ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ  ΕΚΔΡΟΜΗ

ΑΠΟ 25 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΕΩΣ 2 ΜΑΡΤΙΟΥ 2024

 

ΚΑΒΑΛΑ –  ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ –

ΠΡΙΓΚΗΠΟΝΗΣΑ – ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

 

Υπό την αιγίδα του Μητροπολίτου Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνού

Πρόγραμμα Εκδρομής

25/02 ΚΥΡΙΑΚΗ : ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ – ΑΓΡΙΝΙΟ – ΚΑΒΑΛΑ

Αναχώρηση από τον κήπο Ηρώων στο Μεσολόγγι στις 11:30 το πρωί και αναχώρηση στις 12:00 το μεσημέρι από τον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Αγρινίου. Κατευθυνόμαστε προς την Καβάλα μέσω Εθνικής Οδού, πραγματοποιώντας ολιγόλεπτες στάσεις στη διαδρομή. Άφιξη στην Καβάλα αργά το απόγευμα, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

 

26/02 ΔΕΥΤΕΡΑ : ΚΑΒΑΛΑ – ΣΗΛΥΒΡΙΑ – ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ

Πρωινό και αναχωρούμε από την Καβάλα κατευθυνόμενοι προς την Κωνσταντινούπολη. Φθάνουμε στο συνοριακό σταθμό των Κήπων, όπου περνάμε από τον έλεγχο των διαβατηρίων. Περνώντας τη γέφυρα του Έβρου, μετά τις συνοριακές διατυπώσεις, διασχίζουμε την Ευρωπαϊκή Τουρκία. Μέσου Κεσάνης & Ραιδεστού άφιξη στη Σηλυβρία, γενέτειρα του Αγίου Νεκταρίου. Περιήγηση στην πόλη και την ακρόπολη και στη συνέχεια αναχώρηση για Κωνσταντινούπολη. Άφιξη στη βασιλεύουσα και μεταφορά στο ξενοδοχείο. Τακτοποίηση στα δωμάτια. Διανυκτέρευση.

 

27/02 ΤΡΙΤΗ :  ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ

Μετά το πρωινό, διασχίζοντας το Βυζαντινό Ιππόδρομο, όπου βλέπουμε τη γερμανική κρήνη, τη στήλη του Θεοδοσίου, τη χάλκινη στήλη των Όφεων (Δελφών), τη στήλη του Κωνσταντίνου του Πορφυρογέννητου και καθ’ οδόν θαυμάζουμε το Μπλέ Τζαμί και ανάκτορο του Τοπ Καπί. Προορισμός μας το μεγαλούργημα όλων των εποχών, η Αγία Σοφία, που μας καταπλήσσει με τη μοναδικότητά της. Το απόγευμα προτείνεται μια Κρουαζιέρα στο Βόσπορο (προαιρετικά) με πλοίο. Εκεί θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε το ξακουστό και μεγαλοπρεπές παλάτι των Σουλτάνων Ντολμά Μπαχτσέ (έκτασης 110.000 μ2), τον θρυλικό Πύργο του Λεάνδρου και περνώντας κάτω από τις δύο κρεμαστές γέφυρες που ενώνουν την Ευρώπη με την Ασία, θα φτάσουμε μέχρι τις Συμπληγάδες Πέτρες. Διανυκτερευση.

 

28/02 ΤΕΤΑΡΤΗ : ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ

Πρωινό. Επίσκεψη στο Οικουμενικό Πατριαρχείο και στον Πάνσεπτο Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Φανάρι. Στη συνέχεια επίσκεψη-προσκύνημα στο Μπαλουκλί, όπου επισκεπτόμαστε την εκκλησία της Ζωοδόχου Πηγής με το Αγίασμα και τα ψαράκια του γνωστού θρύλου της Άλωσης. Στον περίβολο της εκκλησίας, επισκεπτόμαστε τους τάφους των Πατριαρχών και των ευεργετών. Συνεχίζουμε στην Μονή της Παναγίας των Βλαχερνών, όπου ψάλθηκε για πρώτη φορά ο Ακάθιστος Ύμνος. Το απόγευμα  επίσκεψη στη γνωστή και πλούσια, σκεπαστή αγορά Καπαλί Τσαρσί με τα 4,000 μαγαζάκια, όπου μπορείτε να βρείτε ασημικά, κοσμήματα, υφαντά, δερμάτινα και κάθε είδους αναμνηστικά. Διανυκτέρευση.

 

 

29/02 ΠΕΜΠΤΗ : ΠΡΙΓΚΗΠΟΝΗΣΑ

Μετά το πρωινό αναχώρηση για τα Πριγκηπόνησα (εφόσον το επιτρέπουν οι καιρικές συνθήκες). Στάση στη  Χάλκη και επίσκεψη στη Θεολογική Σχολή, (προαιρετική η χρήση ηλεκτροκίνητων αμαξιδίων για το ανέβασμα στη Σχολή). Συνεχίζουμε για Πρίγκηπο. Εδώ θα επισκεφθοὐμε τον θαυματουργό Άγιο Γεώργιο Κουδουνά. Επίσκεψη στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Δημητρίου. Επιστροφή στην Πόλη. Διανυκτέρευση.

 

 

01/03 ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ : ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ – ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Πρωινό και αναχώρηση για Θεσσαλονίκη. Διερχόμενοι από τη Ραιδεστό, και τα τουρκο-ελληνικά σύνορα, στάση την Αλεξανδρούπολη όπου και θα επισκεφθούμε την Ι.Μ. Παναγίας του Έβρου. Συνεχίζουμε για Θεσσαλονίκη. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

 

02/03 ΣΑΒΒΑΤΟ : ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΑΓΡΙΝΙΟ – ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ

Μετά το πρωινό κατευνόμαστε προς τον επιβλητικό ναό του Αγίου Δημητρίου του Mυροβλύτου και πολιούχου της Θεσσαλονίκης. Δίπλα στο ναό βρίσκεται και η κρύπτη (πρώην ρωμαϊκό λουτρό), εκεί όπου ο Άγιος Δημήτριος φυλακίστηκε και θανατώθηκε μετά από φριχτά βασανιστήρια. Στη συνέχεια θα πάρουμε τον δρόμο προς την Σουρωτή Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα στο Μοναστήρι του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου, εκεί θα προσκυνησούμε τον τάφο του Αγίου Παϊσίου του Αγιορείτου, καθώς σε αυτό το μοναστήρι έζησε τα τελευταία χρόνια της επίγειας ζωής του. Αναχώρηση για Αγρίνιο και Μεσολόγγι.

ΤΕΛΟΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

Τιμή συμμετοχής κατ’ άτομο σε δίκλινο δωμάτιο: 640 €

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ :

  • Μεταφορά με κλιματιζόμενο πούλμαν.
  • Διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 4* σε Καβάλα, Κων/πολη και Θεσσαλονίκη, με πρωινό.
  • Μεταφορές, εκδρομές, περιηγήσεις όπως αναφέρονται στο αναλυτικό πρόγραμμα.
  • Ελληνόφωνο συνοδό του γραφείου μας για όλη τη διάρκεια της εκδρομής.
  • Ελληνόφωνος Ξεναγός στην Κωνσταντινούπολη.
  • Ασφάλιση Αστικής Επαγγελματικής Ευθύνης.

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ :

Ποτά, προαιρετικά γεύματα σε τοπικά εστιατόρια, είσοδοι σε μουσεία (Τοπ Καπί, Ντολμά Μπαχτσέ, Υδραγωγείο του Ιουστινιανού κτλ), την κρουαζιέρα στο Βόσπορο κι άλλες διασκεδάσεις, φιλοδωρήματα και ό,τι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό ή προτεινόμενο. (Επιβάρυνση μονόκλινου δωματίου 300 €)

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ – ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:

  1. Μεσολόγγι, Βιβλιοπωλείο Ιεράς Μητροπόλεως «Φάρος Ορθοδοξίας», τηλ. 26310 26549.
  2. Αγρίνιο, Γραφεία Ιεράς Μητροπόλεως, Καραϊσκάκη 20 (πεζόδρομος), τηλ. 26410 58458 και 6906 022 255.

 

 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Ο αρχηγός διατηρεί το δικαίωμα αλλαγής του προγράμματος.

 

ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΑΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟ Ή ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

(ΟΧΙ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΗ ΑΠΟ 10 ΧΡΟΝΙΑ)

 

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΦΩΤΟΤΥΠΙΑ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟΥ ή ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ

ΣΤΟ VIBER 6978909901 ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΚΑΝΟΥΤΑΣ