Επιτυχημένη και η ημερίδα στη Βόνιτσα

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ημερίδα στη Βόνιτσα με θέμα: «Ενδοοικογενειακή βία –Σχολικός Εκφοβισμός».

DSC02537 Με το επίκαιρο θέμα των ημερών  Οικογένεια και παιδί «Ενδοοικογενειακή Βία –Σχολικός Εκφοβισμός»ασχολήθηκε πριν από λίγες μέρες το ΚΕΝΤΡΟ ΜΕΡΙΜΝΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ σε συνεργασία με την ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΚΤΙΟΥ-ΒΟΝΙΤΣΑΣ διοργανώνοντας ημερίδες σε Κατούνα και Βόνιτσα. Στην εκδήλωση της Βόνιτσας συμμετείχαν και οι παρακάτω σύλλογοι:

  • ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ  ΚΗ∆ΕΜΟΝΩΝ  ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΒΟΝΙΤΣΑΣ
  • ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗ∆ΕΜΌΝΩΝ Α ΚΑΙ Β ∆ΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΒΟΝΙΤΣΑΣ
  • ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗ∆ΕΜΟΝΩΝ ΛΥΚΕΙΟΥ ΒΟΝΙΤΣΑΣ
  • ΣΥΛΛΟΓΟΣ ∆ΑΣΚΑΛΩΝ ΚΑΙ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ ΒΟΝΙΤΣΑΣ
  • ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΒΟΝΙΤΣΑΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ  ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΚΤΙΟΥ ΒΟΝΙΤΣΑΣ ‘’Η ΘΕΟΤΟΚΟΣ’’
  • ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΒΟΝΙΤΣΑΣ
  • ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΩΝ ΕΝ ΑΘΗΝΑΙΣ ΒΟΝΙΤΣΑΝΩΝ Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στην αίθουσα του Δημαρχείου την Κυριακή 29/3/2015 το πρωί. Παρόλο που τα προβλήματα  αυτά μένουν κρυφά, φωλιασμένα μέσα στην οικογένεια πάρα μόνο λίγοι τα βγάζουν προς τα έξω, όταν η κατάσταση φτάσει στα άκρα η προσέλευση ήταν πολύ σημαντική. Σημασία όμως σε μια ημερίδα τέτοιου επιπέδου όσα λέγονται είναι να πιάνουν τόπο. Η ημερίδα ξεκίνησε στις 11 το πρωί με τον χαιρετισμό του προέδρου Κέντρου Μέριμνας και Ανάπτυξης Παντελή Αποστολάκη.

DSC02494Και στην συνέχεια ο Βαγγέλης Κουτιβής  παρουσίασε και έδωσε το λόγο στους ομιλητές που ήταν: Πόπη Τσουφλίδου, (Ψυχολόγο)  που μίλησε για τον ρόλο της οικογένειας στην ανάπτυξη του παιδιού και την δυσλειτουργική οικογένεια. Στην συνέχεια δόθηκε ο λόγος στην Αλεξάνδρα Χασακή (Ψυχολόγο) η οποία αναφέρθηκε στις μορφές κακοποίησης και στις συνέπειες στην σωματική και ψυχική υγεία του παιδιού. Η τελευταία ομιλήτρια ήταν η Κα Κατσάβαρου Ειρήνη (ψυχολόγος) όπου αναφέρθηκε στον σχολικό εκφοβισμό bullying που είναι και το επίκαιρο θέμα των ημερών.

DSC02505Η ημερίδα στο τέλος μετατράπηκε σε μια συζήτηση με ερωτήσεις και απαντήσεις γονιών-δασκάλων  και εισηγητών. Η τοποθέτηση του καθενός από τους παρευρισκόμενους ήταν σημαντική και πιστεύουμε πως βοήθησε στην ευρύτερη ανάλυση των θεμάτων και προβλημάτων που υπάρχουν.

Στο τέλος της ημερίδας δόθηκαν βεβαιώσεις παρακολούθησης.

IMG_7169Συντονιστές της εκδήλωσης ήταν ο Βαγγέλης Κουτιβής και η Κωνσταντίνα Καραίσκου.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν από την Δημοτική Αρχή ο Δήμαρχος Γιώργος Αποστολάκης, ο πρόεδρος του κέντρου Μέριμνας Αποστολάκης Παντελής, οι Δημοτικοί σύμβουλοι Τζεφριός Βασίλης και η  Λίτου Βαρβάρα, τα μέλη του προεδρείου της  Βόνιτσας Χρήστος Χασακής και Φώτης Μάρης. Επίσης ο διοικητής της 131 Σμηναρχία Μάχης Ακτίου Νικόλαος Βέκιος. Πρόεδροι και μέλη Δ.Σ. των συλλόγων που συμμετείχαν.

DSC02487

DSC02515

 

DSC02520

DSC02493

qqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqq

wwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwww

 

katounanews.blogspot.gr

 

Please follow and like us:

Τα σχόλια είναι κλειστά.