Επικεφαλής των Ουνιτών: Μια μέρα θα έχουμε μία ενιαία Εκκλησία Καθολικών και Ορθοδόξων

Οἱ ἀπόπειρες τῆς ψευδοένωσης σέ μία πανθρησκεία ξεδιπλώνονται… (Ο.Τ.)

Ο Σβιατοσλάβ Σεβτσούκ αναμένει ότι ο Καθεδρικός Ναός Αγίας Σοφίας και άλλα ουκρανικά ιερά θα είναι κοινά για «όλους τους κληρονόμους της Εκκλησίας του Κιέβου».

Ο προκαθήμενος της UGCC Σβιατοσλάβ Σεβτσούκ ελπίζει για την ενοποίηση των Ορθοδόξων και των Καθολικών και την κοινή ιδιοκτησία εκκλησιών και μοναστηριών στην Ουκρανία. Αυτό δήλωσε σε συνέντευξή του στο pravda.com.ua.

«Θεού θέλοντος, μια μέρα θα είμαστε όλοι ενωμένοι. Δηλαδή, όλοι αυτοί οι διαχωρισμοί που υπάρχουν σήμερα μεταξύ του ορθόδοξου και του καθολικού κόσμου, νομίζω ότι θα ξεπεραστούν βήμα-βήμα», είπε ο ηγέτης των Ουνιτών.

Ως παράδειγμα του μελλοντικού «κοινού ναού» ανέφερε τον Καθεδρικό Ναό της Αγίας Σοφίας.

«Υπάρχουν εθνικά σύμβολα <…>. Και ένα τέτοιο σύμβολο είναι η Αγία Σοφία του Κιέβου, η μητέρα εκκλησία για όλους μας. Αυτός ο ναός δεν μπορεί να διεκδικηθεί από κανένα δόγμα, γιατί υπάρχουν κοινές ρίζες εδώ», πιστεύει ο Σεβτσούκ.

Κατά τη γνώμη του, μετά την ενοποίηση των ομολογιών, «θα είναι κοινός ναός για όλους τους κληρονόμους της Εκκλησίας του Κιέβου».

«Δεν διεκδικούμε περιουσία, αλλά λέμε: “Εντάξει, αυτό σχετίζεται επίσης με την ιστορία μας, με την ταυτότητά μας. Θέλουμε επίσης να νιώσουμε σαν στο σπίτι μας εκεί “. Η μορφή αυτού μπορεί να συμφωνηθεί», είπε ο επικεφαλής της UGCC.

Όπως έγραψε η ΕΟΔ, ο Σβιατοσλάβ Σεβτσούκ δήλωσε ότι οι Ουνίτες θέλουν να έχουν τη δυνατότητα να προσεύχονται στη Λαύρα του Ποτσάεφ, καθώς τη θεωρούν το ιστορικό πνευματικό τους κέντρο.

spzh.news/orthodoxostypos.gr

 

 

 

 

 

Το agrinioreport.com δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου.

Please follow and like us: