Επιθυμία του Ι.Ν. Αγ. Δημητρίου Αγρινίου να συσταθεί επιτέλους η νέα ενορία

O εφημέριος του Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου Αγρινίου πατήρ Κων/νος Καντάνης μίλησε στο agrinioreport.com μετά από επικοινωνία που είχε μαζί του, σχετικά με δημοσιεύματα που θέλουν και φέρουν τους πιστούς της συγκεκριμένης ενορίας να ζητούν τώρα την δημιουργία νέας ενορίας.

Κατά την τηλεφωνική μας επικοινωνία ο εφημέριος πατήρ Κω/νος Καντάνης μας μίλησε για το θέμα λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Εδώ και 5 χρόνια πριν, με απόφαση του Μητροπολίτη μας κ.κ Κοσμά, με την έγκριση του Ι.Ν. Αγ. Δημητρίου και σε συνεργασία με τους δύο συλλόγους των εργατικών κατοικιών Δοκιμίου και Σταδίου αποφασίστηκε να συσταθεί μια νέα ενορία. Ορίστηκε μάλιστα και ο χώρος στον οποίο θα γίνει και ο νέος Ναός μεταξύ των δύο εργατικών κατοικιών.

Τότε λοιπόν είχε γίνει και η συλλογή των υπογραφών όπως ο νόμος ορίζει ώστε να συσταθεί αυτή η νέα ενορία.

Από τότε , εδώ και 5 χρόνια πριν, υφίσταται ένα πρόβλημα το οποίο είναι ακόμη και σήμερα το πώς θα παραχωρηθεί το οικόπεδο για το νέο Ναό. Δυστυχώς εδώ και μια 5ετία δεν έχει ξεκολλήσει  το πρόβλημα με το οικόπεδο του νέου Ναού.

Δεν τίθεται λοιπόν κανένα θέμα υπογραφών σήμερα με απαίτηση των πιστών της ενορίας, για κάτι που ήδη ο  Μητροπολίτη μας κ.κ Κοσμά, με την έγκριση του Ι.Ν. Αγ. Δημητρίου και σε συνεργασία με τους δύο συλλόγους των εργατικών κατοικιών Δοκιμίου και Σταδίου όπως προείπα, εδώ και 5 χρόνια, έχουν προβεί στις ανάλογες και νόμιμες ενέργειες για την σύσταση της νέας ενορίας.

Σε ερώτησή μας για τα όρια της νέας ενορίας και αν αυτά έχουν συζητηθεί ο πατήρ Κων/νος Καντάνης μας απάντησε: «Και βέβαια τα όρια έχουν μπει για την νέα ενορία από την στιγμή που έγινε η συζήτηση και οριστικοποιήθηκε η απόφαση όπως σας είπα εδώ και 5 χρόνια. Τα όρια περιλαμβάνουν τις εργατικές κατοικίες Δοκιμίου, τις εργατικές κατοικίες Σταδίου να φτάνουν στο ύψος του παλαιού Παλαδίου, του αεροδρομίου και των γύρω οικισμών.

Μάλιστα θα πρέπει να σας επισημάνω πως υπήρχε και προσωπική πρόταση να γίνει και δεύτερη ενορία εκτός από την ενορία των εργατικών κατοικιών, που να περιλαμβάνει την περιοχή από την οδό Κεφαλληνίας  μέχρι το Πάρκο και την Ηρώων Πολυτεχνείου. Είναι μια περιοχή πολύ πυκνοκατοικημένη και δεν υπάρχει και οικόπεδο που να μπορεί να γίνει η ανέγερση νέου Ι. Ναού».

Επίσης ο εφημέριος του Αγίου Δημητρίου πατήρ Κων/νος Καντάνης ολοκληρώνοντας την συζήτησή μας τόνισε πως γνωρίζει και την δύσκολη κατάσταση των οικογενειών της περιοχής ώστε να μπορέσουν να δημιουργήσουν έναν νέο Ι.Ναό.

Τέλος θα πρέπει να σημειώσουμε πως η ενορία του Αγίου Δημητρίου Αγρινίου αριθμεί 18.000 έως 20.000 πιστούς.