Επανασύνδεση ρεύματος σε ευάλωτα νοικοκυριά του Δήμου Ναυπακτίας

Ντ.Τσουκαλάς: «Στεκόμαστε στο πλευρό των ευάλωτων συμπολιτών μας».

Ο Δήμος Ναυπακτίας συμμετέχει στην εφαρμογή του Προγράμματος του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας για την επανασύνδεση ρεύματος σε ευάλωτα νοικοκυριά, όπως προβλέπεται από τις ΚΥΑ ΦΕΚ Β’ 3088/24-7-2020 και ΦΕΚ Β’ 6302/29-12-2021.

Συγκεκριμένα, τα ευάλωτα νοικοκυριά που έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές έως 31.12.2021 και είναι αποσυνδεδεμένα από τη ΔΕΔΔΗΕ μπορούν να απευθυνθούν στη γραμμή έκτακτης ανάγκης 15902, η οποία λειτουργεί από Δευτέρα έως Παρασκευή, μεταξύ 8:00-20:00, προκειμένου να επανασυνδεθούν μετά από έλεγχο των προβλεπόμενων δικαιολογητικών. Υπεύθυνοι για την εξέταση των αιτημάτων επανασύνδεσης είναι ο Δήμος και η ΔΕΔΔΗΕ.

Βασική προϋπόθεση για την έγκριση του αιτήματος είναι να έχει διακοπεί η ηλεκτροδότηση, λόγω ληξιπρόθεσμων οφειλών και να παραμένουν αποσυνδεδεμένοι μέχρι και την ολοκλήρωση της διαδικασίας. Επιπλέον, το αίτημα επανασύνδεσης πρέπει να αφορά στην κύρια κατοικία και να πληρούνται συγκεκριμένα εισοδηματικά κριτήρια τα οποία συμπίπτουν με εκείνα του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου.

Ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικών Υποθέσεων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ.Ντίνος Τσουκαλάς, σημείωσε: «Πρόκειται για μία πολύ απλή διαδικασία για την οποία θα ήθελα να τονίσω ότι τηρείται στο ακέραιο το απόρρητο.  Πολύ σημαντικό είναι επίσης το γεγονός ότι, μόλις εγκριθεί μία αίτηση άμεσα πραγματοποιείται και η επανασύνδεση του ρεύματος.  Ως δήμος στεκόμαστε στο πλευρό των ευάλωτων νοικοκυριών και φροντίζουμε για την επίσπευση των διαδικασιών ώστε κανείς συμπολίτης μας να μη μείνει χωρίς ρεύμα ειδικά τις ημέρες του χειμώνα».

Please follow and like us: