“Επανήλθαν στο σπίτι τους” οι προτομές των ευεργετών της πόλης του Αγρινίου, Αδελφών Παπαστράτου(φωτό)

Ένα πραγματικά συγκινητικό πρωινό σήμερα για όλους όσους σέβονται την προσφορά, την ιστορία, τον πολιτισμό αυτής της πόλης.

Ολοκληρώθηκε η τοποθέτηση και των πέντε προτομών των μεγάλων ευεργετών της πόλης του Αγρινίου των Αδελφών Παπαστράτου.

Το Δημοτικό Πάρκο που πλέον έχει πάρει άλλη μορφή, με δυνατότητα αξιοπρεπέστατης πρόσβασης των πολιτών της πόλης του Αγρινίου σε αυτό, έχει πλέον και την σφραγίδα του, τις προτομές των Αδελφών Παπαστράτου.

Υπάρχουν ακόμη κάποιες τεχνικές λεπτομέρειες για να ολοκληρωθεί πλήρως και από τεχνικής πλευράς η τοποθέτηση αλλά αυτό είναι το λιγότερο για μας.

Αξίζει να σημειώσουμε την αντιμετώπιση των περαστικών από το σημείο όπου καθόντουσαν με εντυπωσιασμό και ηθική ανακούφιση και καμάρωναν τις προτομές. Μάλιστα αρκετοί ήταν αυτοί τους οποίους ακούσαμε προσωπικά να λένε: “Επιτέλους ξαναμπήκαν και μπορούμε και εμείς να περπατήσουμε”, “έβαλαν τις προτομές, αμήν γύρισαν στο σπίτι τους, σεβασμός έστω και με αυτό το ελάχιστο”, καθώς και μια μητέρα στο μικρό παιδί της : “Κοίτα τι κάνουν οι κύριοι, αυτοί όλοι ήταν αδέλφια που βλέπεις. Θα σου πω στο σπίτι όλη την ιστορία”.

Αυτή την ιστορία καλούμαστε να προστατεύσουμε, γιατί δεν ανήκει σε καμιά παράταξη σε κανένα πολιτικό μηχανισμό και σχήμα. Το Πάρκο και η προσφορά των Παπαστραταίων ανήκει σε όλους τους πολίτες του Αγρινίου.

Καλώς ήρθαν λοιπόν στο σπίτι τους!!!

Τα παρακάτω link είναι από τις 16 Ιουνίου του 2015 όταν εκλάπη η προτομή της Χαρίκλειας Παπαστράτου

Δ. Πάρκο Αγρινίου: Ξήλωσαν την προτομή της Χαρίκλειας Παπαστράτου

και από τις 10 Σεπτεμβρίου του 2015 όταν εκλάπη η προτομή του Ευάγγελου Παπαστράτου

Έκλεψαν και την προτομή του Ευάγγελου Παπαστράτου