“Επαγγέλματα παλιά, αντικείμενα νοσταλγικά” ένα μοναδικό ταξίδι στις αναμνήσεις και στον χρόνο (φωτό-βίντεο)

Ένα μοναδικό ταξίδι στον χρόνο…στις μνήμες…τις αναμνήσεις…στην Ελλάδα του χθες που άντεξε και μεγάλωσε γενιές με αξίες, πολιτισμό και παιδεία, περιμένει όλους στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Αγρινίου.

Σαν ένας φόρος τιμής στο Δημοτικό που έμαθε τα πρώτα της γράμματα και επέστρεψε ως δασκάλα (της Β΄ τάξης φέτος) η κα Χριστίνα Ιωάννου θέλησε να δημιουργηθεί κάτι ξεχωριστό με την βοήθεια των παιδιών, γονέων αλλά και φίλων, για όλα τα παιδιά του σχολείου ώστε να μάθουν και να ταξιδέψουν στον χρόνο και στην παράδοση με την αμέριστη βοήθεια του Δ/τη του Σχολείου κου Αθανασίου Κατσιμάρδου.

Για να μην μείνει όλη αυτή η αξιολογότατη προσπάθεια μόνο για τα παιδιά του συγκεκριμένου Δημοτικού, δημιουργήθηκε μια λαογραφική έκθεση με “Επαγγέλματα παλιά, αντικείμενα νοσταλγικά”.

Παλαιά επαγγέλματα που πλέον δεν υπάρχουν, αντικείμενα που έχουν χρησιμοποιηθεί σε αυτά, γεμάτα νοσταλγία….αντικείμενα σπάνια-κειμήλια οικογενειακά με ξεχωριστή ιστορία ολόκληρων οικογενειών που πλέον δεν είναι στη ζωή αλλά οι απόγονοι τα κρατούν με αγάπη και γεμάτα αναμνήσεις…..αφιέρωμα στην παραδοσιακή Ελληνική φορεσιά, τα σχολικά χρόνια με την μαθητική ποδιά.

Όλα αυτά και πολλά περισσότερα μπορούμε όλοι μας να τα δούμε από κοντά κάθε Δευτέρα-Τετάρτη-Σάββατο-Κυριακή απόγευμα από τις 17:30 έως τις 19:30, στον εσωτερικό χώρο του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αγρινίου.

Με την επίσκεψή σας στην λαογραφική αυτή έκθεση, θα συνειδητοποιήσετε και εσείς όπως και εμείς πως η έλλειψη ενός κτηρίου που θα φιλοξενεί την ιστορία της πόλης μέσα από αντικείμενα των πολιτών της, είναι τραγικά μεγάλη….και επιτακτικά αναγκαία.!

Ο πολιτισμός και η ιστορία μας είναι το μέλλον των παιδιών μας και η υποχρέωσή μας είναι να τα διαφυλάξουμε και να τα παραδώσουμε όλα αυτά στα παιδιά μας . . . ας το διεκδικήσουμε λοιπόν !!!

Μπράβο σε όλους γι αυτή την υπέροχη έκθεση στην οποία μας δόθηκε η ευκαιρία να φιλοξενηθούν και δικά μας οικογενειακά αντικείμενα.

Φωτό-Ρεπορτάζ-Βίντεο: Δήμητρα-Μαρία Νταγιάντα

Please follow and like us: