Επίσκεψη Κώστα Λύρου στην αδελφοποιημένη πόλη της Τρίπολης

Ο Δήμαρχος Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου, Κώστας Λύρος επισκέφθηκε την Τρίπολη όπου είχε εγκάρδια, συναδελφική συνάντηση με τον Δήμαρχο, Κώστα Τζιούμη.

Ο Κώστας Λύρος ευχαρίστησε τον Κώστα Τζιούμη για την θερμή υποδοχή και εξέφρασε τη χαρά του που επισκέφθηκε την Τρίπολη, η οποία είναι αδελφοποιημένη με την Ιερή Πόλη Μεσολογγίου και, όπως ανέφερε, είναι δύο πόλεις που διαμόρφωσαν την Ιστορία κατά την διάρκεια του αγώνα των Ελλήνων για Ελευθερία.

Οι δύο Δήμαρχοι συζήτησαν επίσης θέματα κοινού ενδιαφέροντος καθώς επίσης, διεύρυνσης της συνεργασίας και της αδελφικής αλληλεγγύης.

Με την ευκαιρία επίσκεψής του στην Τρίπολη ο Δήμαρχος Ι.Π. Μεσολογγίου παραβρέθηκε και στην παρουσίαση του επετειακού τόμου “Η ΑΡΚΑΔΙΑ ΤΩΝ ΠΕΡΙΗΓΗΤΩΝ”, που πραγματοποιήθηκε στο Μαλλιαροπούλειο Θέατρο..

Κατά τον χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου  ευχαρίστησε για μια ακόμη φορά, τον  Δήμαρχο Τρίπολης  για την φιλοξενία, αλλά και για την πρόσκληση στην πολύ ενδιαφέρουσα εκδήλωση, παρουσίασης του  επετειακού βιβλίου,  μια έκδοση πραγματικό «κόσμημα» για την ιστορική διαδρομή της Αρκαδίας, υπογράμμισε ο Κώστας Λύρος.

«Πρωτοβουλίες όπως αυτή είναι αξιέπαινες. Και το λέω ως ένας Δήμαρχος  προερχόμενος από τα «μαρτυρικά» χώματα του Δήμου της Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου. Γνωρίζω καλά τη σημασία ενός τέτοιου έργου, μιας παρακαταθήκης «ες αεί» επισήμανε μεταξύ άλλων.

Η εκδήλωση έγινε στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Δήμου Τρίπολης, προκειμένου να τιμηθεί η Εθνική Επέτειος της 25ης Μαρτίου.