Επίσκεψη Ευάγγελου Τουρνά στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Αγρινίου για το νέο σχέδιο δράσης ενόψει της αντιπυρικής περιόδου (φωτό)

Στο πλαίσιο της περιοδείας του σε όλη τη χώρα, για την οργάνωση και την βέλτιστη προετοιμασία ενόψει της αντιπυρικής περιόδου ο Υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας κ. Ευάγγελος Τουρνάς με όλους τους αρμόδιους εμπλεκόμενους φορείς του Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας είχε την ευκαιρία σήμερα Τετάρτη 27-03-2024 να επισκεφθεί τις Πυροσβεστικές Υπηρεσίες Ναυπάκτου, Αιτωλοακαρνανίας (κατά τις μεσημεριανές ώρες) και Αγρινίου (το απόγευμα) ενώ στην συνέχεια επέστρεψε στην Αθήνα.

Κατά την επίσκεψή τους στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Αγρινίου, τον Υφυπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας κο Ευάγγελο Τουρνά συνοδευόμενο από τον Αντιστράτηγο κο Παναγιώτη Νιάφα και Επιθεωρητή Νοτίου Ελλάδας, τον Αρχιπύραρχο κο Βασίλη Σολδάτο Περιφερειακό Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Δ. Ελλάδας και όλους τους αρμόδιους εμπλεκόμενους φορείς του Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας, υποδέχθηκε σε θερμό κλίμα ο Διοικητής της υπηρεσίας Αντιπύραρχος κος Ευστράτιος Πετράκης καθώς και αξιωματικοί, μόνιμοι-πενταετείς πυροσβέστες και εθελοντές πυροσβέστες.

Ο Υφυπουργός κος Ευάγγελος Τουρνάς χαιρέτησε έναν προς έναν όλους τους πυροσβέστες της υπηρεσίας και στην συνέχεια μίλησε προς όλους για την οργάνωση και την βέλτιστη προετοιμασία ενόψει της αντιπυρικής περιόδου. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε για τα πρόστιμα και για την αυστηρή τήρηση της Πυροσβεστικής διάταξης  9 και 19. Επίσης επισήμανε και ανέλυσε τα χρηματικά προγράμματα εγγύησης και ενίσχυσης του Πυροσβεστικού Σώματος. Τέλος τόνισε την αναγκαία και πολύτιμη συνεργασία μεταξύ του Πυροσβεστικού Σώματος και της Δασικής Υπηρεσίας σε κάθε περιοχή.

Από την πλευρά του ο Διοικητής της Π.Υ. Αγρινίου Αντιπύραρχος κος Ευστράτιος Πετράκης αναφέρθηκε αναλυτικά στο μέγεθος τον συμβάντων της υπηρεσίας κάτι που πραγματικά ξάφνιασε τον υφυπουργό.

Στην συνέχεια ο κος Τουρνάς συνομίλησε με τους πυροσβέστες της υπηρεσίας τους ευχαρίστησε για την συνομιλία και την προσοχή τους και αποχώρησε επιστρέφοντας στην Αθήνα.

Σημείωση: Από τις φωτογραφίες λείπουν ένας πυροσβέστης και δύο εθελοντές που αποχώρησαν κατά την διάρκεια της επίσκεψης του Υφυπουργού λόγω κλήσεως σε συμβάν.