Επίκαιρος όσο ποτέ κέρδισε κάθε χειροκρότημα ο “ΔΟΝ ΚΑΜΙΛΟ” από την ερασιτεχνική θεατρική ομάδα ΘΕΑΤΡόPolice σε σκηνοθεσία Γιούλης Μαρούση(φωτό-βίντεο)

Για άλλη μια φορά η ερασιτεχνική θεατρική ομάδα ΘΕΑΤΡόPolice της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ακαρνανίας και της Τοπικής Διοίκησης Ακαρνανίας της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών, έδειξαν το πηγαίο τους ταλέντο πάνω στο σανίδι  με αφορμή αυτή την χρονιά το έργο του Σωτήρη Πατατζή  “ΔΟΝ ΚΑΜΙΛΟ”  σε σκηνοθεσία Γιούλης Μαρούση.

Χθες στο ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Αγρινίου δόθηκε η πρώτη επίσημη παράσταση η οποία πραγματικά μάγεψε, πήρε τις καλύτερες κριτικές, τα περισσότερα χαμόγελα αλλά και το πιο θερμό χειροκρότημα όλων των παρεβρισκομένων που γέμισαν την αίθουσα.

Οι παραστάσεις συνεχίζονται το Σάββατο 27 Μαΐου και την Κυριακή 28 Μαΐου στις 21.30 στο ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Αγρινίου.

Είναι ευκαιρία με συνοδοιπόρο το Θέατρο, να προβληματιστούμε, να γελάσουμε και να ταξιδέψουμε σε μία άλλη εποχή αλλά νοιώθοντας πως μιλάμε για το σήμερα και μάλιστα εν μέσω προεκλογικής περιόδου.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι η παράσταση «ΔΟΝ ΚΑΜΙΛΟ» του Σωτήρη Πατατζή έχει ανέβει στο Δη.Πε.Θε. Αγρινίου την περίοδο 1981-1982. Το πρώτο έργο λοιπόν που ανέβηκε σε Δη.Πε.Θε. σε όλη την Ελλάδα και φέτος παίζεται για δεύτερη φορά, τιμώντας τα 40 χρόνια της ίδρυσης του Δη.Πε.Θε. Αγρινίου και της καλλιτεχνικής του πορείας.

 

σκηνοθεσία/ διασκευή/ μουσική επιμέλεια: ΓΙΟΥΛΗ ΜΑΡΟΥΣΗ

σκηνικά : ΝΙΚΟΣ ΒΕΛΤΣΙΣΤΑΣ

κουστούμια: ΔΗΜΗΤΡΑ ΠΑΠΑΛΕΞΗ

φωτισμοί : ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ

μακιγιάζ: ΜΑΡΙΑ ΤΑΡΚΑΖΙΚΗ

βοηθός σκηνοθέτη: ΝΙΚΟΣ ΚΑΡΔΑΡΑΣ

παίζουν:

ΑΡΗΣ ΕΥΘΥΜΙΟΥ, ΝΙΚΟΣ ΚΑΡΔΑΡΑΣ, ΧΑΡΗΣ ΚΟΥΘΟΥΡΗΣ, ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΛΑΧΑΝΑ, ΧΑΡΗΣ ΜΑΚΡΗΣ, ΑΝΝΑ – ΜΑΡΙΑ ΝΙΚΟΛΑΪΔΗ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΙΣΤΙΟΛΑΣ, ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΒΙΓΓΟΣ,ΓΙΑΝΝΗΣ ΧΡΙΣΤΟΓΙΑΝΝΗΣ, ΒΑΣΙΛΗΣ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ, ΝΙΚΟΣ ΤΣΑΡΟΥΧΗΣ

 

Λίγα λόγια για το έργο:

Το έργο του Σωτήρη Πατατζή   «Δον Καμίλο», (εμπνευσμένο από τα ευθυμογραφήματα του Ιταλού συγγραφέα Ζοβάνι Γκουαρέσκι) είναι μια κωμωδία – σάτιρα του πολιτικού φανατισμού. Το έργο διαδραματίζεται λίγο μετά τον 2ο παγκόσμιο πόλεμο σε μία μικρή πόλη της Νότιας Ιταλίας. Ένα έργο με τον Δον Καμίλο και το ποίμνιό του να δημιουργεί σχέσεις αγάπης και μίσους, έντονες πολιτικές αντιπαραθέσεις, απίστευτες καταστάσεις και φυσικά όλα αυτά υπό την σκιά του έρωτα, ο οποίος δεν λείπει.

 

Η ομάδα:

Το 2013  ήταν η χρονιά που η θεατρική ερασιτεχνική ομάδα ΘΕΑΤΡόPolice, η οποία αποτελείται αποκλειστικά από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ακαρνανίας, συστάθηκε – συστήθηκε για πρώτη φορά στους πολίτες του Αγρινίου και πάντα σε συμπαραγωγή με το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Αγρινίου, έχει παρουσιάσει τις παραστάσεις: «ο Κύριος Πουρσονιάκ» του Μολιέρου, «Η σπασμένη στάμνα» του Χ.Φ. Κλάιστ, «Ψέμα στο Ψέμα» του Άντονι Νίλσον ,«Η Γραμμή» του Ίσραελ Χόροβιτς , «Ο Φίλος μου ο Λευτεράκης» του Α. Σακελλάριου, «Ο Ναυτικός και ο Φάρος» του Κόνορ Μακφέρσον και το έργο «Ο Γενικός Γραμματέας» του Η. Καπετανάκη.

Please follow and like us: