“Επίθεση; Ή νόμιμη άμυνα;”

Ο Αντιδήμαρχος της Διεύθυνσης Διοικητικών Υπηρεσιών Αγρινίου κ. Νικόλαος Καζαντζής γνωστοποιεί τα εξής με ανακοίνωσή του: 

WP_20150703_11_11_09_Raw“Είμαι αναγκασμένος παρά την δύσκολη συγκυρία και την άσχημη κατάσταση που περνάει η πατρίδα μας, προς αποκατάσταση της αλήθειας και ως απάντηση στην  ενορχηστρωμένη επίθεση, που δέχεται η δημοτική αρχή και εγώ προσωπικά από τα ΜΜΕ: ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ, AGRINIONEWS και AGRINIOPRESS, να επισημάνω τα εξής:

Εδώ και πολύ καιρό τα συγκεκριμένα ΜΜΕ μου έχουν επιφυλάξει μία εχθρική συμπεριφορά για λόγους που μόνον οι χρήστες, διαχειριστές τους και ιδιοκτήτες τους γνωρίζουν αλλά λίγο πολύ όλοι καταλαβαίνουν.

Ανακρίβειες, κακόβουλα σχόλια, ανυπόστατες κατηγορίες, χαρακτηρισμοί που στερούνται σοβαρότητας και εμπάθεια που ξεπερνάει τα όρια, επιστρατεύονται από τα συγκεκριμένα ΜΜΕ και είναι πασιφανές, πως  έχουν ξεφύγει από την έννοια της δημοσιογραφικής αποστολής

Από το 2014 ακόμη ο Διαχειριστής του AGRINIONEWS κ. Γιώργος Ροϊδης, με αφορμή μία δήλωσή μου σχετικά με τα χρίσματα στις Δημοτικές Εκλογές (ότι δεν θα δοθούν χρίσματα) αναφέρθηκε στο πρόσωπό μου με απαξιωτικό τρόπο λέγοντας ότι εγώ προκαλούσα με τις δηλώσεις μου ΘΥΜΗΔΙΑ. Ως γνωστόν στις δημοτικές εκλογές δεν δόθηκαν χρίσματα και έτσι επιβεβαιώθηκα στα όσα δήλωνα προεκλογικά. Για ποιόν λόγο λοιπόν μου επιτέθηκε; Επειδή εξέφραζα την προσωπική μου γνώμη; Αντικειμενική, σφαιρική, έγκυρη ενημέρωση είναι αυτή που ενεργοποιεί τη λογική και αφήνει περιθώρια στην έκφραση διαφορετικής άποψης.

Νομίζω ότι προφανώς, ότι έτσι ήθελε να με μειώσει μην τυχόν και ήμουν εγώ ο υποψήφιος Δήμαρχος στις επερχόμενες εκλογές απέναντι στον υποψήφιο τον οποίο ο κ. Ροϊδης μάλλον προτιμούσε και ήταν ο κ. Μοσχολιός.

Στη συνέχεια και αφού ήρθα σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον κ. Ροίδη, εκφράζοντας του την απογοήτευση μου για τους άδικους χαρακτηρισμούς, το μεταξύ μας κλίμα ψυχράθηκε από τότε και μέχρι σήμερα στο AGRINIONEWS, εγώ απλώς δεν υπάρχω!! Και τούτο καθόλου δεν με δυσαρεστεί ούτε ως πολίτη αλλά ούτε και ως Δικηγόρο. Ως Αντιδήμαρχο όμως και ως εκφραστή των θέσεων και του έργου του Δήμου είναι βέβαιο πως υπάρχει και θα υπάρξει και στο μέλλον μεγαλύτερη αντίδραση από μέρους μου.

Δελτία τύπου του Δήμου, δημοσιεύονται  αφού πρωτίστως έχει αφαιρεθεί ότι αναφέρεται σε εμένα προσωπικά. Στα Δημοτικά Συμβούλια όπου συμμετέχω ανελλιπώς δεν υπάρχω, ενώ φωτογραφίες από  δημόσιες εμφανίσεις μου και στα πλαίσια των καθηκόντων μου ως Αντιδήμαρχος «κόβονται».   Το ίδιο συμβαίνει και στο site AGRINIOPRESS. Ξαφνικά δεν υπάρχω. Μάλιστα ο διαχειριστής του εφευρίσκει διάφορα θέματα για να ασχολείται με μένα, πάντα αρνητικά. Ειλικρινά καθόλου δεν με ενοχλεί αλλά με προβληματίζει διότι: Έχει χαθεί η  συνείδηση της ευθύνης απέναντι στο κοινό και την κοινωνία. Χάθηκε η δημοσιογραφική δεοντολογία και η υποχρέωση για δηµόσια αναγνώριση του λάθους και η αποκατάσταση κάθε αδικηµένου. Τείνει δε να γίνει καθεστώς η  δημοσίευση δοτών πληροφοριών και η υπακοή σε εξωδηµοσιογραφικά κέντρα και προσταγές. Και κυρίως δεν μπορείς να  αγνοείς αυτόν  που οι πολίτες επέλεξαν .. Διότι καταργούν τη δυνατότητα ενημέρωσης και με το  μονολογικό χαρακτήρα της πληροφόρησης αναιρούν τη δυνατότητα του πολίτη να διαμορφώσει, ανεπηρέαστα, προσωπική άποψη.

Και όλα αυτά για  να αποψιλωθώ εγώ  που δεν τους είμαι αρεστός και κολλητός τους. Και φυσικά προσπαθούν συνεχώς να δημιουργήσουν αντιμαχία και ρήγματα στην παράταξή μας αλλά και μεταξύ εμού και του Δημάρχου εξ ου και η ερώτησή τους κάθε φορά εάν και κατά πόσο ο κ. Δήμαρχος γνωρίζει αυτά που λέω, αν τα επικροτεί, ότι πρέπει να παρέμβει κ.λ.π., κ.λ.π. κ.λ.π. Αυτός είναι και ο κύριος αντικειμενικός τους σκοπός. Να υπάρξει ρήξη και αντιπαράθεση μεταξύ μας. Αλλά δυστυχώς γι’ αυτούς δεν έχουν να γράψουν για μένα τίποτε μεμπτό όσον αφορά την άσκηση των καθηκόντων μου. Ούτε φυσικά κάτι σχετικό με την άσκηση του επαγγέλματός μου. Επομένως όταν ασχολούνται με επουσιώδη θέματα, για τα οποία κανείς δεν ενδιαφέρεται όπως εάν είμαι του γούστου τους ή όχι, καταλαβαίνει κάποιος ότι πολλώ μάλλον δεν πρόκειται να ασχοληθεί ο κ. Δήμαρχος με αυτά, ιδίως όταν βάλλεται αδίκως ο αντιδήμαρχός του. Γνωρίζω πολύ καλά πόσο τους έχει  πειράξει που συνεργάστηκα με τον Γιώργο Παπαναστασίου στις προηγούμενες εκλογές. Τα ίδια λέει δυστυχώς και ο κ. Μοσχολιός όταν δημοσίως εκφράζεται με δεικτικές λέξεις και με σκοπό να με προσβάλλει αναφέρει σε Δημοτικό Συμβούλιο ότι μου αρέσει να είμαι δεύτερος εννοώντας ότι ακολούθησα τον κ. Παπαναστασίου.   Τα συμπεράσματα δικά σας ……

Τέλος σχετικά με την εφημερίδα ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ της κυρίας Κωνσταντούλας Σαμαρά θα πρέπει να σημειώσω μία δημοσιογραφική απρέπεια. Στο φύλλο της εφημερίδας της και αφού κάλυψε με ρεπορτάζ την παρουσίαση του θέματος Στρατηγικού σχεδιασμού του Δήμου Αγρινίου, του οποίου ήμουν εισηγητής κατά την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αγρινίου δεν αναφέρθηκε ούτε η  εισήγησή μου ούτε η δευτερολογία μου διά της οποίας απάντησα στον κ. Μοσχολιό και τον κ. Τραπεζιώτη ούτε και η θέση του Δήμου η οποία εκφράσθηκε διά εμού ενώ αντιθέτως φυσικά αναφέρθηκαν οι θέσεις όλων των άλλων.

Αυτό λέγεται ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ ; ΜΗΠΩΣ ΑΜΕΡΟΛΗΠΤΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ; ΕΤΣΙ, ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ .

Επίσης προσφάτως στην σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Τράπεζα της Ελλάδος για τα διαδικαστικά του δημοψηφίσματος, στο φωτορεπορτάζ της η εφημερίδα είχε σχεδόν όλα  τα πρόσωπα πλην εμού, παρότι βρισκόμουν στο προεδρείο και δίπλα στο δήμαρχο Αγρινίου που συγκάλεσε την εν λόγω σύσκεψη!

Παλαιότερα (έτος 2014) η εφημερίδα με είχε εξαφανίσει από το κάδρο των υποψήφιων για την διεκδίκηση της υποψηφιότητας ως Δημάρχου Αγρινίου. Για όλους είχε φωτογραφία εκτός από την δική μου. Απίστευτα πράγματα. Να την χαίρεται την εφημερίδα της η κ. Σαμαρά αλλά έχω την εντύπωση ότι από τότε που έφυγε από εκεί ο δημοσιογράφος κ. Φώτης Μπερίκος μάλλον φτώχυνε αισθητά το πολιτικό σχόλιο και η πολιτική θέση. Αυτό δε σημαίνει κανενός είδους μομφή για τους δημοσιογράφους που εργάζονται σ’ αυτό το ΜΜΕ και κερδίζουν έντιμα το ψωμί τους αλλά αποτελεί προσωπική διαπίστωση.

Φυσικά και αναγνωρίζω την χρησιμότητα των ΜΜΕ και την ελευθεροτυπία, το δικαίωμα στην δημοσιότητα και την δημοσίευση κάθε δεδομένου που αφορά στα δημόσια πρόσωπα.

Προσωπικά όμως δηλώνω προς τους συνδημότες μου ότι δεν θα υποκύψω ποτέ σε κανέναν εκβιασμό και σε καμία πίεση απ’ όποιο ΜΜΕ και εάν προέρχεται. Δεν παίρνω εντολές από τα ΜΜΕ αλλά από τους συμπολίτες μου.

Διότι αποδεικνύεται περίτρανα πως η ενορχηστρωμένη επίθεση προφανώς δεν έχει στόχο να αναδείξει τα οξυμμένα προβλήματα της πόλης ούτε φυσικά να συμβάλει στη λύση τους που για αυτούς η θέση του Αντιδημάρχου τους είναι περιττή .

Στενοχωριέμαι πραγματικά για όσους ασχολούνται με τα κοινά και νομίζουν ότι έχουν ανάγκη αυτού του είδους την προβολή και τρέχουν να συνωστισθούν για μία φωτογραφία, για ένα λεπτό αναγνωρισιμότητας. Αυτομάτως γίνονται υπόδουλοι και συμβιβάζονται.

Τέλος για τα ανωτέρω ΜΜΕ και ΜΟΝΟΝ ΑΥΤΑ είναι προφανές ότι έχουν χάσει την ψυχραιμία τους και δεν μπορούν να κρύψουν την εμπάθειά τους στο πρόσωπό μου αφού έφθασαν στο σημείο να ηχογραφούν ιδιωτική συνομιλία, και να την βαφτίζουν δημόσια, πράξη η οποία είναι παράνομη, καθ’ ην στιγμή δεν είχε την άδειά μου, έστω και εάν έγινε ενώπιον πέντε (5) ατόμων και εν συνεχεία την αναπαράγουν από τα ΜΜΕ τους. Ας κοιτάξουν το άρθρο 370Α, περ. 2, εδάφιο β’, του Ποινικού Κώδικα.

Βέβαια ακούγοντας αυτά που είχαν ηχογραφήσει κατάλαβα πόσο δίκιο είχα για όσα είπα και επιβεβαιώθηκα απολύτως. Έπραξα σοφά και προληπτικά διότι η ανοχή οδηγεί σε ασυδοσία και αυτή σε συνδυασμό με το θράσος και την απληστία αποτελούν επικίνδυνο μίγμα.

Κανείς δεν έχει δικαίωμα στο όνομα της υγιούς και πραγματικής δημοσιογραφίας να διαστρεβλώνει, να παραπληροφορεί, να απαξιώνει σε προσωπικό επίπεδο ανθρώπους και να επικαλείται το ήθος για άλλοθι.

Όσον αφορά το πρόσωπό μου και την κρίση του κόσμου νομίζω ότι αυτή έχει αποτυπωθεί αρκετές φορές.

Όπως επίσης έχει αποτυπωθεί και για τον κ. Ροϊδη.

Το θέμα όμως τελικώς είναι ότι δεν θέλουν να αντιληφθούν  ότι εκτός από δικαιώματα έχουν και υποχρεώσεις. Υπάγονται σε κανόνες και νόμους. Κυρίως όμως υπάγονται σε δεοντολογία. Αν φυσικά θέλουν να είναι έγκυροι. Διαφορετικά θα αντιπροσωπεύουν μία μικρή μερίδα της κοινωνίας και θα εγκλωβίζονται σε συμπεριφορές που στην δίνη των εξελίξεων θα μένουν εκτός των γεγονότων οι ίδιοι και οι αναγνώστες τους θα είναι είτε απληροφόρητοι είτε παραπληροφορημένοι.

Σε όλα τα παραπάνω που ανέφερα, μέσα από τα κείμενά τους, θα προσπαθήσουν να μου «απαντήσουν» πάλι ώστε να με μειώσουν, να με τιμωρήσουν, να με απαξιώσουν, να με υποβιβάσουν, να με χλευάσουν και να  με βάλουν στην θέση μου, αυτήν που νομίζουν αυτοί ότι πρέπει να έχω. Θα θελήσουν να κατευθύνουν την σκέψη σας και την άποψή σας εναντίον μου, να παρέμβουν και να επηρεάσουν.

ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΛΟΙΠΟΝ ΕΚΑΝΑ ΤΙΣ ΣΥΣΤΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΑΚΟΥΣΑΤΕ ΚΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΑΛΛΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΡΟΛΑΒΑΝ ΝΑ ΗΧΟΓΡΑΦΗΣΟΥΝ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΕΥΡΙΣΚΟΜΕΝΟΣ ΠΛΗΡΩΣΑ ΣΕ ΝΟΜΙΜΗ ΑΜΥΝΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΟΠΟΙΟΥΔΗΠΟΤΕ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ ΟΠΩΣ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ Η ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑ”.

 

ΝΙΚΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΗΣ

 

 

Please follow and like us:

Τα σχόλια είναι κλειστά.