Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα τα μέλη της οποίας ενέχονται σε διακεκριμένες κλοπές και ληστεία

Συνελήφθησαν επτά μέλη της σε ταυτόχρονη αστυνομική επιχείρηση σε Ασπρόπυργο Αττικής και Αίγιο.

Εξιχνιάστηκαν 36 κλοπές και μια ληστεία, ενώ το παράνομο περιουσιακό όφελος των κατηγορούμενων ξεπερνά τις 360.000 ευρώ.

Εξαρθρώθηκε, μετά από μεθοδική και εμπεριστατωμένη έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, εγκληματική ομάδα τα μέλη της οποίας ενέχονται σε διακεκριμένες κλοπές και ληστεία.

Η σύλληψη των μελών της εγκληματικής ομάδας, πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί, σε περιοχές του Ασπροπύργου και της Ροδοδάφνης Αιγιαλείας, στο πλαίσιο συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης, που οργανώθηκε και υλοποιήθηκε από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, με την συνδρομή αστυνομικών της Διμοιρίας Υποστήριξης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αχαΐας, διμοιριών της Υ.Α.Τ., της Ο.Π.Κ.Ε. Αττικής και της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Βορειοανατολικής Αττικής, όπου συνελήφθησαν συνολικά επτά άτομα (πέντε άνδρες και δύο γυναίκες).

Σε βάρος των μελών της εγκληματικής ομάδας σχηματίσθηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για συμμορία, ληστεία και διακεκριμένη κλοπή από δύο ή περισσότερους δράστες οι οποίοι έχουν οργανωθεί με σκοπό την τέλεση κλοπών τετελεσμένων και σε απόπειρα κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση, με τη συνολική αξία των αφαιρεθέντων αντικειμένων να υπερβαίνει το ποσό των «120.000» ευρώ», απείθεια και παράβαση του νόμου για την πρόληψη και καταστολή της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες καθώς και παράβαση του νόμου για τα όπλα.

Ειδικότερα, από την έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, προέκυψε ότι τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης από τον Ιούλιο του έτους 2022 έως και σήμερα, έχουν διαπράξει τις παρακάτω αξιόποινες πράξεις:

  • (27) διαρρήξεις οικιών, εκ των οποίων οι τρεις (3) στον νομό Αττικής και οι υπόλοιπες σε περιοχές της Αχαΐας,
  • (9) κλοπές πινακίδων κυκλοφορίας αυτοκινήτων και
  • (1) ληστεία σε περιοχή της Πάτρας.

Ως προς την μεθοδολογία των μελών της εγκληματικής οργάνωσης επισημαίνεται ότι κατηγορούμενοι συγκρότησαν και εντάχθηκαν ως μέλη σε επιχειρησιακά δομημένη και με διαρκή δράση εγκληματική οργάνωση, με σκοπό την τέλεση ληστειών αλλά και διακεκριμένων κλοπών, κυρίως διαρρήξεων πολυτελών κατοικιών.

Οι περιοχές που δρούσαν οι κατηγορούμενοι ήταν κυρίως στις παραθαλάσσιες περιοχές του Καστελοκάμπου, του Ακταίου Ρίου, του Αγίου Βασιλείου, των Αραχωβιτίκων και του Ψαθοπύργου των Πατρών καθώς και σε περιοχές του Αιγίου και της Αττικής.

Οι συλληφθέντες αποκόμισαν από την διάπραξη των αξιόποινων πράξεων παράνομο περιουσιακό όφελος, που ανέρχεται στο χρηματικό ποσό των 361.740 ευρώ.

Σε έρευνες που διενήργησαν οι αστυνομικοί στις οικίες των συλληφθέντων βρήκαν και κατάσχεσαν τα εξής :

  • διάφορα κοσμήματα (4 χρυσίζον μενταγιόν, 12 δαχτυλίδια, 1 βρεφική αλυσίδα, 1 βραχιόλι, 5 ρολόγια χειρός, 1 χρυσίζον αλυσίδα λαιμού, 1 χρυσίζον αλυσίδα χειρός)
  • (3) ΙΧΕ αυτοκίνητα,
  • (760) ευρώ,
  • (12) συσκευές κινητών τηλεφώνων,
  • (4) ζευγάρια κρατικών πινακίδων κυκλοφορίας αυτοκινήτων,
  • (4) τηλεοράσεις και μια κονσόλα παιχνιδομηχανής
  • ένα μαχαίρι τύπου σουγιά

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών.