Εμείς οι προσωρινοί και διορισμένοι στο Δ.Σ. του ΕΣΑ

 Στις 21/10/22 λάβαμε και δόθηκε στη δημοσιότητα κείμενο που συνυπογράφουν 75 άνθρωποι που μας καλούν να συγκαλέσουμε άμεσα Γεν. Συνέλευση των μελών του Συλλόγου με σκοπό τη διενέργεια εκλογών. Ένα κείμενο διάτρητο γεμάτο ανακρίβειες που μπάζει από παντού.

 

Από τους 75 οι 11 ψεύδονται ασύστολα. Υπογράφουν ως μέλη ενός Συλλόγου στον οποίο είτε δεν ανήκαν ποτέ είτε αυτοδιαγράφηκαν. Κύριοι και κυρίες Π.Β., Τ.Χ., Π.Μ., Χ.Ε., Κ.Γ., Γ.Γ., Π.Χ., Γ.Μ., Μ.Κ., Μ.Λ., Α.Α. γιατί λέτε ψέματα; Είναι σωστό; Είναι έντιμο; Είναι ηθικό; Ή μήπως σας παρέσυραν και δεν προσέξατε με τι ιδιότητα υπογράφατε;

Από τους υπόλοιπους 64, ακόμη 10 είναι αυτοί που στις αρχές του Ιούνη ήταν εκλεγμένα τακτικά και αναπληρωματικά μέλη των οργάνων του Συλλόγου μας έχοντας μάλιστα και την πλειοψηφία. Είναι αυτοί που έχοντας την οριακή αιρετή πλειοψηφία απέφευγαν όπως ο διάολος το λιβάνι τις συνελεύσεις.

Είναι οι ίδιοι 10 που κατόπιν συνεννόησης, οργάνωσαν, μεθόδευσαν και εν τέλει εκτέλεσαν τις παραιτήσεις τους με τέτοιο τρόπο ώστε να μην μπορεί κανείς να συγκαλέσει συνέλευση και εκλογές. Είναι αυτοί οι ίδιοι που εγκλώβισαν το Σύλλογο σε μονόδρομο. Ή διοίκηση πρωτοδικείου ή οριστικός αφανισμός. Και όμως αυτοί σήμερα αγωνιούν τάχα μου για το Σύλλογο. Μα τι υποκρισία Θεέ μου…

Εμείς οι προσωρινοί και διορισμένοι στο ΔΣ του ΕΣΑ λοιπόν, απευθυνόμαστε στους εναπομείναντες 54 που σεβόμαστε απόλυτα και τους αναγνωρίζουμε ως ομότιμα μέλη του Συλλόγου μας

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Είτε ανήκετε στους 24 που βρισκόσασταν στην τελευταία Γεν. Συνέλευση του Ιούνη, είτε στους υπόλοιπους 30 που απείχατε, (μακάρι να είστε όλοι παρόντες στην επόμενη)

Αλήθεια δεν είδατε; Δεν ακούσατε; Δεν μάθατε τι έγινε εκεί;

Δε θυμάστε πως διαλύσανε το ΔΣ, την αγορά, την πόλη γιατί δεν τους έγινε το χατίρι;

Δε σας είπε κανείς ότι αυτοί που σας τσιγκλάνε σήμερα γράφουν τις συνελεύσεις και τις αποφάσεις των συνελεύσεων εκεί που δεν πιάνει μελάνι και το αποδεικνύουν περίτρανα με κάθε τρόπο;

Κάποιοι από εσάς υπογράψατε και πριν 15 μήνες περίπου αιτούμενοι άμεση Σύγκληση Έκτακτης Γεν. Συνέλευσης. Λόγω αυταρχισμού, αλαζονείας, παραβιάσεων καταστατικού κ.α. Και είσαστε υπερδιπλάσιοι τότε (129 μέλη). Και είσαστε αγανακτισμένοι.

Ξεχάσατε συνάδελφοι που πετάχτηκε το αίτημά σας; Ξεχάσατε ποιοι το πέταξαν στα σκουπίδια;

Πως μπορείτε να ξεχνάτε; Πως τα παραβλέπετε;

Αγαπητά μέλη του ΕΣΑ,

Νιώθουμε πραγματικά ότι μας αδικείτε.

Πιστεύετε αλήθεια ότι υπάρχει κάποιος που να θέλει περισσότερο από εμάς να αποτινάξει από πάνω του τη ρετσινιά του προσωρινού και διορισμένου;

Θα ήταν ανεύθυνο από μέρους μας ωστόσο να πάμε άμεσα σε εκλογές μέσα στο κλίμα εσωστρέφειας και το διχασμό της αγοράς που πυροδότησαν με τις μεθοδεύσεις τους οι σημερινοί πρωτοστάτες της συλλογής υπογραφών.

Και εμείς δεν είμαστε ανεύθυνοι.

Επιθυμούσαμε να επαναφέρουμε το Σύλλογο σε κανονικότητα εξασφαλίζοντάς τον για την επόμενη μέρα.

Και για εμάς συνάδελφοι δεν είναι κανονικότητα όταν η κεντρική εξουσία ή πλειοψηφίες οργάνων, επιλέγουν να βιάσουν τη βούληση, τις αποφάσεις και το θέλω των πολλών, για να επιβάλλουν το δικό τους θέλω.

Για εμάς δεν είναι κανονικότητα όταν υπονομεύεται η θεμελίωση της συλλογικής συνύπαρξης και της Δημοκρατίας.

Για εμάς δεν είναι κανονικότητα να ξεφτιλίζεται ο Σύλλογος κάθε χρόνο για τα καπρίτσια ορισμένων.

Εμείς συνάδελφοι για το θέμα της ενεργειακής κρίσης και της ακρίβειας έχουμε παρέμβει και με ανακοίνωση και με παρουσία στους δρόμους, στο πλάι των συμπολιτών μας

Γιατί εμείς συνάδελφοι πιστεύουμε ότι και το 20ευρω ακόμη που μπορεί να περισσέψει από το φθηνότερο ρεύμα του συνταξιούχου, του αγρότη, του εργάτη, μπορεί αύριο να γίνει εισόδημα του μαγαζιού μας αν είμαστε και μας νιώθει δίπλα του.

Κυρίες και Κύριοι, Μέλη του ΕΣΑ και Συνάδελφοι,

Μας εγκαλείτε να καλέσουμε συνέλευση γιατί έχουν περάσει ήδη 3 μήνες από την απόφαση του Πρωτοδικείου χωρίς να το έχουμε κάνει.

Ίσως να μην γνωρίζατε όταν υπογράφατε, μιας και σκόπιμα δεν αναγράφεται, ότι είμαστε υποχρεωμένοι να το πράξουμε εντός της προθεσμίας των 8 μηνών και ήδη το είχαμε σχεδιάσει και προγραμματίσει έγκαιρα και αρκετά πριν την πάροδο του 8μήνου.

Ίσως να μην γνωρίζατε ότι αυτοί που σήμερα πρωτοστατούν στη συλλογή υπογραφών για σύγκλιση συνέλευσης, είναι αυτοί οι ίδιοι που ως αντιπρόσωποι στην Ομοσπονδία μας, έχουν αρνηθεί την πραγματοποίηση Συνέλευσης μία φορά το Φλεβάρη, μία φορά τον Ιούνη και μια φορά λίγες μέρες μόνο πριν, όπου ενώ είχε ήδη βγει η πρόσκληση, μεθόδευσαν την ακύρωσή της την τελευταία στιγμή.

Είναι αυτοί οι ίδιοι που λίγους μήνες μόνο πριν και ενώ είχαν την απόλυτη πλειοψηφία στο Σύλλογο, δε συγκάλεσαν Συνέλευση όπως τους υποχρέωνε ο νόμος και το καταστατικό μέχρι το Μάρτιο, αλλά το έπραξαν χωρίς καμία δικαιολογία τον Ιούνη.

Τόσο τους απασχολούν οι Συνελεύσεις, οι νόμοι, τα καταστατικά.

Αγαπητά μέλη του ΕΣΑ,

Ελπίζουμε όντως να τα αγνοούσατε αυτά, αλλιώς πράγματι μας αδικείτε.

Φανταζόμαστε πως δεν γνωρίζετε τι φαντάσματα βρήκαμε στα ντουλάπια του κτιρίου μας, αλλά αυτά και πολύ περισσότερα θα τα μάθετε στη Συνέλευσή μας.

 

                                                                                                               ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ Ε.Σ.Α.