Εμβόλιο κορονοϊού: Kαι οι εκπαιδευτικοί θα συμπεριληφθούν στις προτεραιότητες

Εμβόλιο κορονοϊού: “Kαι οι εκπαιδευτικοί που έχουν ένα τόσο σημαντικό έργο θα είναι από τις ομάδες που θα συμπεριληφθούν στις προτεραιότητες”.

Εμβόλιο κορονοϊού Πραγματοποιήθηκε σήμερα Παρασκευή 18.11.2020, η παρουσίαση του Εθνικού Σχεδίου για την εμβολιαστική κάλυψη του πληθυσμού για τον κορονοϊό COVID-19, από τον Υπουργό Υγείας κο Βασίλη Κικίλια, την Πρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών κα Μαρία Θεοδωρίδου και τον Γ.Γ. ΠΦΥ κο Μάριο Θεμιστοκλέους.

Μετά το πέρας των τοποθετήσεων υπεβλήθησαν ερωτήσεις από τους διαπιστευμένους δημοσιογράφους και μια εξ αυτών, από τον δημοσιογράφο κο Κ. Κορωναίο προς την κα Μαρία Θεοδωρίδου, ήταν αναφορικά με το αν υπάρχει η πιθανότητα να χορηγηθεί το εμβόλιο κατά προτεραιότητα και στους εκπαιδευτικούς.

Συγκεκριμένα η ερώτηση και η απάντηση Δημοσιογράφος Κ. Κορωναίος:

Θα ήθελα να μας πείτε συγκεκριμένα πώς θα ορίσετε το ποιοι αποτελούν τις ευπαθείς ομάδες και αν έχετε σκεφτεί να χορηγηθεί το εμβόλιο κατά προτεραιότητα και στους εκπαιδευτικούς. Μ. Θεοδωρίδου:

Είπα ότι στην ιεράρχηση η προσέγγιση που παρουσιάστηκε ήταν αδρή. Υπάρχουν πολλές άλλες ομάδες συμπολιτών μας οι οποίες συμπεριλαμβάνονται στον εμβολιασμό κατά προτεραιότητα, όπως ας πούμε τα Σώματα Ασφαλείας ή οι Πυροσβέστες. Οπωσδήποτε και οι εκπαιδευτικοί που έχουν ένα τόσο σημαντικό έργο θα είναι από τις ομάδες που θα συμπεριληφθούν στις προτεραιότητες. Αναφορικά με το εμβόλιο κατά του κορονοϊού ο Υπουργός Υγείας κος Β. Κικίλιας μεταξύ άλλων ανέφερε πως:

Πρώτοι απ’ όλους θα εμβολιαστούν οι υγειονομικοί μας. Μετά θα εμβολιαστούν οι ευπαθείς ομάδες, δηλαδή οι ομάδες αυξημένου κινδύνου, όπως είναι αυτοί οι οποίοι είναι άνω των 65 χρονών ή οι συμπολίτες μας που έχουν υποκείμενη νόσο και τέλος ο γενικός πληθυσμός. Θα είναι 1.018 εμβολιαστικά κέντρα. Και αυτά τα 1.018 εμβολιαστικά κέντρα, θα μπορούσαν να εμβολιάσουν 2.117.440 συμπολίτες μας τον μήνα. Θα υπάρχουν δύο βάρδιες, πρωινή και απογευματινή, έξι μέρες την εβδομάδα εργασία, Κυριακή ρεπό. Και έχουμε υπολογίσει ότι κάθε συμπολίτης μας θα χρειαστεί 10 λεπτά πάνω-κάτω, προκειμένου να εμβολιαστεί.

Πώς μπορεί να κλείσει κάποιος ραντεβού

Είτε με sms, δηλαδή με μήνυμα, είτε online διαδικτυακά με τη βοήθεια των νέων τεχνολογιών, είτε για αυτούς που είναι πιο μεγάλοι σε ηλικία ή δεν είναι συμβατοί με τις νέες τεχνολογίες, θα υπάρχουν τηλεφωνικά κέντρα στα οποία θα μπορεί να τηλεφωνήσει και να κλείσει το ραντεβού του στην πόλη του, κοντά στην περιοχή που μένει, σε συγκεκριμένο εμβολιαστικό κέντρο, να του δοθεί συγκεκριμένη ώρα στην οποία πρέπει να πάει προκειμένου να εμβολιαστεί.

 

especial.gr

Please follow and like us: