-->

ΕΛΤΑ Αγρινίου: Γιατί τόση ταλαιπωρία; Με καλή θέληση όλα μπορούν να γίνουν . . . (φωτό)

Αγανακτισμένοι πολίτες επικοινώνησαν σήμερα το πρωί με το agrinioreport.com και κατήγγειλαν την ταλαιπωρία που βίωσαν και σήμερα κατά την εξυπηρέτησή τους αλλά και τις ανάρμοστες όπως τις χαρακτήρισαν απαντήσεις που έλαβαν όταν ζήτησαν πιο γρήγορη εξυπηρέτηση.

Σύμφωνα με όσα μας είπαν οι πολίτες , από τις 07:40 ήταν στημένοι σε ουρά έξω από το κεντρικό κατάστημα των ΕΛΤΑ στο κέντρο του Αγρινίου και η εξυπηρέτησή τους να ξεπερνά την μια ώρα μετά το άνοιγμα της πόρτας. Τα τρίτα-τέσσερα πρώτα άτομα στην σειρά εξυπηρετήθηκαν συνολικά μετά τις 08:30.

Ο λόγος, οι δύο μόνο υπάλληλοι που εργάζονταν εντός των ΕΛΤΑ, με τον/ην ένα/μία υπάλληλο να είναι στο ταμείο και τον/ην άλλο/λη υπάλληλο στα δέματα.

Κάποια στιγμή κάποιος πολίτης ρώτησε γιατί δεν ανοίγουν και ένα ακόμη ταμείο ώστε να μπορέσουν να εξυπηρετηθούν πιο γρήγορα, παίρνοντας την απάντηση:

«Να πάτε ως ιδιώτης να κάνετε παράπονα στον 1ο όροφο στον Διευθυντή.

Στην συνέχεια κάποιος άλλος πολίτης τους λέει: «θα φέρω τα κανάλια γι αυτό που επικρατεί» και λαμβάνει την απάντηση από τον/ην υπάλληλο:

«Σιγά κι άμα τα φέρεις τι θα μας κάνουν;»

Σίγουρα δεν είναι η πρώτη φορά και ούτε θα είναι η τελευταία αν και το ευχόμαστε. Το κάκιστο σε όλα αυτά τα περιστατικά είναι πως ενώ με καλή θέληση θα μπορούσαν όλα να αποτραπούν, ακόμη και η ένταση και να συνεχιστεί η ομαλή λειτουργία χωρίς διαπληκτισμούς, δυστυχώς δεν γίνεται.

Η κάθε πλευρά έχει το δίκιο της και καλό θα ήταν να υπάρχει και η υπομονή αλλά και ο σεβασμός και η κατανόηση. Διανύουμε περίεργες εποχές και όλοι μας είμαστε ταλαιπωρημένοι και κουρασμένοι από όλα. Το εργασιακό περιβάλλον(δημόσιο-ιδιωτικό) δεν είναι πλέον και το καλύτερο σε όλα τα επίπεδα με έντονη πίεση στους εργαζόμενους όπως και η κατάσταση των πολιτών.

Αυτό όμως που εμείς απλά διερωτόμαστε είναι το εξής: Θα μπορούσε ένας/μία υπάλληλος να απαντήσει έτσι σε πελάτη στον ιδιωτικό τομέα ακόμη και μετά από άσχημη λεκτική επίθεση του πελάτη, χωρίς να έχει επιπτώσεις ή ακόμη και τον φόβο της απόλυσης;;;

Τελικά η δύναμη της μονιμότητας δεν κάνει καλό με το πέρασμα του χρόνου σε πολλές περιπτώσεις όπως και η λάθος χρήση των Μ.Μ.Ε. που δε πλέον, θεωρούνται η μόνη λύση στα προβλήματα του κόσμου με την δημοσίευση ενός θέματος.

Λάθος νοοτροπίες ……. λάθος συνήθειες ….. ας προσπαθήσουμε να τις αλλάξουμε για το καλό μας.

Με καλή θέληση και αρκετή προσπάθεια όλα μπορούν να γίνουν !!!

Οι φωτό εστάλησαν στο agrinioreport.com από τους πολίτες που επικοινώνησαν.
Please follow and like us: