Ελλάδα 2023: Γενο-αυτοκτονία σε πλήρη εξέλιξη

 <<Χορεύοντας το χορό του Ζαλόγγου>> κινείται η χώρα μας ως κοινωνία και κρατική υπόσταση, όπως δείχνουν τα νέα δυσάρεστα συμβάντα σε Λιβύη και Θεσσαλία, καθώς και σε Λούτσα και λιμάνι του Πειραιά,Άγκυρα και Νέα Υόρκη.

Το σύνδρομο κατώτερου που διατρέχει τον Έλληνα σε σχέση με τις Δυτικές ανεπτυγμένες χώρες και οικονομίες έχει καταστεί καταστροφικό για τον ίδιο. Η παθητικότητα επίσης ως άρνηση προς κάθε δυναμική λύση προβλημάτων καταγράφεται ως 2ο αίτιο αυτοκαταστροφής. Πάντως ηθελημένως η χώρα εκτίθεται σε κινδύνους ΧΩΡΙΣ ΔΙΑΘΕΣΗ ΑΥΤΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ.

Ως λαός έχουμε τσακωθεί με την κοινή λογική, είναι φανερό. Παρότι βλέπουμε τα δυσάρεστα γεγονότα στην Αρμενία με τα ίδια αίτια (έλλειψη πολεμικής προετοιμασίας, πολιτικά σφάλματα Πασινιαν) και ξέρουμε και τα αντίστοιχα δικά μας το 1922 στη Σμύρνη μυαλό δεν βάλαμε. Η ανάλυση του παραπάνω θέματος θα γίνει με γνώμονα τα νέα <<κατορθώματα>> σε εσωτερική και εξωτερική επικαιρότητα, που κάθε νοήμων άνθρωπος λυπάται που τα μαθαίνει.

Ξεκινώντας από το περιστατικό της πλημμύρας στη Θεσσαλία ο γράφων θα υπογραμμίσει ξανά τη σημασία της ψήφου, δεδομένων των Περιφερειακών Εκλογών που έρχονται όπως και των Εθνικών που πέρασαν. <<Έσκασε>> σαν βόμβα η πληροφορία ότι οχήματα της Περιφέρειας Θεσσαλίας επίτηδες έσπασαν το ανάχωμα με εντολή των αρμοδίων ώστε να <<πνίξει>> τα χωριά του κάμπου για  να μην συμβεί το ίδιο στις πόλεις της Λάρισας και της Καρδίτσας. Σύμφωνα με ειδικό στην περιοχή (κ. Καλάγιας στον 9.84) , το κομμάτι που πλημμύρισε έγινε απέραντη λίμνη με τα νερά να μην έχουν έξοδο προς τη θάλασσα, ενώ το νερό έχει μολυνθεί από νεκρούς ανθρώπους και ζώα. Ακόμα ψάχνουν ποιος έδωσε την εντολή (λες και δεν ξέρουν). Η απόφαση φαίνεται σαν τη γνωστή προχειρότητα που βλέπουμε όλοι στις εργασίες μας:όπως – όπως και χωρίς σοβαρό και λογικό σχέδιο για τίποτα. Ο γράφων όμως θυμάται τους κυρίους Λύκο και Κουρέτα που μίλησαν το καλοκαίρι πάλι στον 9.84 (Γ. Σαχίνης) για την <<έντομοφαγία>> που προωθείται από οικονομικά συμφέροντα για την καταστροφή της Γεωργίας – Κτηνοτροφίας και την αύξηση της τιμής του Γάλακτος που έφερε χιλιάδες αγρότες σε απελπισία και σκέφτεται : μήπως έχει σχέση και αυτό με την εντολή να σπάσουν οι μπουλντόζες το ανάχωμα με τόσο λάθος τρόπο; Στο μεταξύ διαδόθηκε η είδηση για το νερό του Βόλου που δεν ήταν πόσιμο ακόμα και πριν τις πλημμύρες. Να χαίρονται οι πολίτες τις Δημοτικές αρχές που ψηφίζουν, πανελλαδικώς. Πρέπει να θυμηθούν όμως ότι οι φυσικές καταστροφές είναι κυριολεκτικά απειλή. Εντελώς πληροφοριακά.

Προχωρώντας ο γράφων θα κάνει μια παρένθεση στο θέμα <<θάνατος Αντώνη στον Πειραιά>> θέτοντας το κοινό ερώτημα για τη μη παρουσία Λιμενικού Σώματος στο σημείο του περιστατικού. Ο Έλληνας γενικά παρατάει το πόστο του (συχνό φαινόμενο) διότι δεν τιμωρήθηκε στο παρελθόν ποτέ. Όμως ο Έλληνας ΠΘ μίλησε για αποδέσμευση 2500 αστυνομικών από υψηλά πρόσωπα. Υπάρχει κάποια ιδέα του τι καταλαβαίνει το Κράτος από τον παραπάνω όρο; Ο Στ. Χίος πρόσφατα στο Δελτίο που εμφανίζεται μίλησε για 14 αστυνομικούς φρουρούς στον καθόλου δημοφιλή δημοσιογράφο Μ. Φουρθιώτη(!!) λόγω των σχέσεων του με τον νυν ΥΠΕΞ(δηλαδή ;;;). Όταν η ΠτΔ με την Κυβέρνηση και την Στρατιωτική – Αστυνομική Ηγεσία της χώρας δεν  ξεπερνούν τα 100 άτομα, οι υπόλοιποι <<Υψηλοί Στόχοι>> ποιοι είναι; Στην τελική το λαό ποιος τον προστατεύει;

Προχωρώντας  στην επιχείρηση αυτοκτονίας στη Λιβύη ο γράφων ξανά θα πει τη λέξη ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΟ. Από τη στρατιωτική του θητεία και τα πρόσφατα κείμενα του έχει περιγράψει πόσο εικονικός έχει γίνει ο Στρατός μας πια. Επαναλαμβάνει σαν έθιμο κάποια ηλίθια στερεότυπα χωρίς να δίνει βάση στο νόημα :εκπαίδευση στρατιωτών στο αντικείμενο του πολέμου και ασφαλής παραμονή τους στις μονάδες. Ο τρόπος προστασίας των τελευταίων είναι άθλιος έως ανύπαρκτος, καθώς κύριο μέλημα των διοικητών είναι να μη δώσουν εξόδους στους στρατιώτες βάζοντας σκοπιές ακόμα και στα ΚΨΜ(!!!!),καθώς και η διαφήμιση της δήθεν πανίσχυρης φρουράς . Η απόφαση του Α/ΓΕΕΘΑ να εκθέσει την αποστολή με τις φωτογραφίες που ανέβασε απορρέει από την παραπάνω φιλοσοφία και έχει δεχθεί τρομερά αρνητικές κριτικές. Για να αλλάξει αυτή η νοοτροπία στο Στράτευμα θα πρέπει να παρέμβει η Πολιτική Ηγεσία με βασική προϋπόθεση την ύπαρξη Γνώσεων επί Θεμάτων Εθνικής Ασφάλειας, οι οποίες στη χώρα γενικά και από το πλείστον των πολιτών εκούσια απλά……. αγνοούνται.

Το…… ανέκδοτο σε όλο αυτό είναι ότι έρχονται οι λεγόμενοι <<αριστεροί>> και μιλάνε για κατάργηση στρατιωτικής θητείας, όπως στις ΗΠΑ, στη Γαλλία και αλλού, και η συμπλήρωση με επαγγελματίες. ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΝΟΗΣΙΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ. Με 10.000.000 ( και λιγότερο) πληθυσμό και ανύπαρκτη οικονομική παραγωγή ανόητοι που θα βρείτε επαγγελματίες; Ας μοιάσει η χώρα στα θετικά των άλλων και ας αφήσουμε το θέμα να συζητηθεί με πραγματική σοβαρότητα. Όταν ο Έλληνας απλός πολίτης είναι αντιμιλιταριστής εις βάρος του εαυτού του οι ελάχιστοι που θα είναι πρόθυμοι να εργαστούν επαγγελματικά ΔΕΝ ΘΑ ΦΤΑΝΟΥΝ. Αν σκεφτεί κάποιος <<φωτεινός εγκέφαλος>> να φέρει μισθοφόρους, να ξέρει ότι αυτοί θα είναι οι πρώτοι που θα σφάξουν τον πληθυσμό μας, διότι ο εχθρός θα τους έχει πληρώσει παραπάνω. Για τις βυσματικές γνωματεύσεις Ι5 στο Στρατό ποιος μιλάει; Είναι οι ίδιοι που με την κήρυξη πολέμου θα φιλοτιμηθούν να πιάσουν όπλο τελευταία στιγμή (οι ίδιοι το λένε). Αν πάθει το τουφέκι τους εμπλοκή ας πάνε στον εχθρό να τους τη θεραπεύσει (έλεος πια!!). Οι 12 μήνες και στους 3 κλάδους με μια φορά μετεκπαίδευση κάθε 6 μήνες για 1 εβδομάδα μέχρι τα 50 (εκτός λόγων υγείας) με άριστες συνθήκες παραμονής στρατιωτών και ένσημα /πιστοποιήσεις δεξιοτεχνίας/καλύτερη χρηματική αποζημίωση θα ήταν πολύ καλή ιδέα για νέες Ε. Δ.

Εν τω μεταξύ είδαμε όλοι τις ειδήσεις πάνω στο ζήτημα της εκτέλεσης των 6 στη Λούτσα. Πληροφορίες κάνουν λόγο για εσωτερικό ξεκαθάρισμα τουρκικών συμμοριών μαφίας με δραστηριότητες και εντός Ελληνικού εδάφους( για περιοχή Βουλιαγμένης μίλησε ο Στ. Χίος). Ο γράφων έψαξε περισσότερα διότι Τουρκικές Συμμορίες =Τουρκικό Κράτος. Ο αναλυτής Σ. Καλεντερίδης τον επιβεβαιώνει αναλύοντας τι έχει συμβεί :κέρδη των συμμοριών αυτών καταλήγουν σε ένα ποσοστό στα Τουρκικά Κρατικά Ταμεία, διότι όλες οι συμμορίες ελέγχονται από το Υπουργείο Εσωτερικών των Τούρκων και τη ΜΙΤ. Με τις δυσκολίες στα Οικονομικά το ποσοστό αυτό αυξήθηκε και τώρα συμμορίες που αρνούνται να καταβάλουν παραπάνω έσοδα φεύγουν στο εξωτερικό ενώ η Κυβέρνηση η Τουρκική επιδιώκει την εξουδετέρωση τους. Ο γράφων ρωτάει :τη δραστηριότητα τους όσον αφορά εθνικά ζητήματα την ελέγχει κάποιος; ΕΥΠ όλα καλά;

Στο μεταξύ πυρετωδώς γίνονται συναντήσεις ΠΘ και ΥΠΕΞ Ελλάδος – Τουρκίας. Συμφώνησαν σε <<οδικό  χάρτη>> ανάπτυξης διμερών σχέσεων. Δεν έλειψαν ξανά οι μυστικές συναντήσεις με ίδιο πάλι πρωταγωνιστή τον Έλληνα ΥΠΕΞ. Ο Καθηγητής και <<Πατριάρχης>> της Γεωπολιτικής στη χώρα Ι. Μάζης αναρωτιέται γιατί το κρυφτό. Επίσης τι περιλαμβάνει ο χάρτης αυτός δε μας λένε υποστήριξε. Ο Έλληνας πολίτης τι λέει για όλα αυτά; Ιδίως οι νησιώτες του Αιγαίου; Οι αδελφοί μας στην Κύπρο κινούνται στην ίδια φιλοσοφία με τους εν Αθήναις. Έμαθε κανείς πολίτης τι αποφάσισαν στο Τουρκικό Σπίτι της Ν. Υόρκης; Που κατά τον Κ. Πικραμένο(αναλυτή θεμάτων ασφαλείας) ίσως να είναι και κέντρο επιχειρήσεων της Μουσ. Αδελφότητας; Αν πρόκειται για παραβίαση της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας τι θα πράξει ο Έλληνας πολίτης; Πάλι τίποτα;

Προάγγελος αυτών που έρχονται είναι τα γεγονότα στην Αρμενία. Οι φίλοι μας Αρμένιοι εκεί άφησαν (κακιά ώρα σαν τους Έλληνες) τη χώρα φτωχή και ανίσχυρη και ψήφισαν ένα όργανο της Δύσης σε περιοχή Ρωσικής ισχυρής παρουσίας. Μηδενική στρατιωτική προετοιμασία ετών προκάλεσε το Αρμενικό Κυπριακό. Και ο Πασινιάν ούτε λόγος να παραιτηθεί. Και οι πολίτες του ακόμα τον ανέχονται. Ο Έλληνας πολίτης βλέπει τι τον περιμένει αν δεν τα βρει με την κοινή λογική;

Με την οποία έχει τσακωθεί. Κανένας να μην τα βάζει με το γράφοντα Τα βλέπουμε όλοι μεταξύ μας. Είμαστε Έθνος με τάσεις αυτοκτονίας. Τα περί έθνους τα έχει αναλύσει ο γράφων σε προηγούμενο κείμενο. Πώς θα προστατεύσουμε τους εαυτούς μας; Πρώτα σωστή ψήφος. Έπειτα ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ (φράση Κ. Πικραμένου) με 4 πυλώνες :ΥΓΕΙΑ (Οργάνωση ΕΣΥ) – ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ – ΑΣΦΑΛΕΙΑ (Ανθρώπινες απειλές και Φυσικές Καταστροφές) ΕΘΝΙΚΗ ΑΜΥΝΑ /ΕΞΩΤΕΡΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ. Ταυτόχρονα και οι 4 στην υλοποίηση τους θα συνεχίσουν τη συνέχεια μας σαν Έθνος και σαν πολίτες.

Στο βαθμό που μας ενδιαφέρει φυσικά.

(Φωτό: mykosmos)