Εκ νέου στην θέση του Γεν. Γραμματέα του Δικτύου Πόλεων με Λίμνες ο Μίμης Σκορδόπουλος

Η Ετήσια Γενική Συνέλευση 2019 του Δικτύου Πόλεων με Λίμνες πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 7 Δεκεμβρίου στις 10:00 στο Λιδωρίκι στην αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημαρχείου.

Το Δίκτυο Πόλεων με Λίμνες είναι Ένωση Δήμων της χώρας μας, αλλά και του εξωτερικού, που μέσα στα γεωγραφικά τους όρια υπάρχουν μία ή και περισσότερες λίμνες.

Σήμερα έχει ως μέλη, 44 Δήμους από την Ελλάδα, την Κύπρο, την Αλβανία, την Βουλγαρία και την Ουκρανία. Επίσης έχει ως μέλη την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και το Ευρωπαϊκό Κέντρο Περιβάλλοντος Έρευνας & Κατάρτισης του Παντείου Πανεπιστημίου.

Πρόεδρος του Δικτύου είναι ο Δήμαρχος Δωρίδας Γιώργος Καπεντζώνης.

Το Δίκτυο συνεργάζεται για διάφορες δράσεις με Δήμους από χώρες τόσο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όσο και από τρίτες χώρες.

Οι δραστηριότητές του είναι σημαντικές και έχει παίξει ουσιαστικό ρόλο στις παρεμβάσεις που γίνονται στα Όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την υπόθεση της Λίμνης του Μόρνου και τα αντισταθμιστικά.

Στην Συνέλευση παρουσιάστηκαν οι στοχευμένες δράσεις του Δήμου Αγρινίου, που έγιναν την προηγούμενη θητεία που Γεν. Γραμματέας του Δικτύου, εκπροσωπώντας τον Δήμο Αγρινίου ήταν ο Μίμης Σκορδόπουλος και κατόπιν έγιναν οι εκλογές για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού συμβουλίου του Δικτύου.

Σε μήνυμά του στον προσωπικό του λογαριασμό ο κος Σκορδόπουλος αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους συναδέλφους αυτοδιοικητικούς για την επανεκλογή μου και που μου εμπιστεύτηκαν εκ νέου την θέση του Γεν. Γραμματέα του Δικτύου Πόλεων με Λίμνες. Ένας από τους βασικούς στόχους και της νέας θητείας είναι η θέσπιση αντισταθμιστικών ωφελημάτων από τα Μεγάλα Υδροηλεκτρικά Φράγματα.»

Please follow and like us: