Εκπαιδευτικά πρόγραμμα οδικής ασφάλειας σε μαθητές από την ΠΔΕ και το ΙΟΑΣ «Πάνος Μυλωνάς

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας “Πάνος Μυλωνάς” υλοποιεί και φέτος εκπαιδευτικά προγράμματα στις τρείς περιφερειακές ενότητες της Δυτικής Ελλάδας με σκοπό να εκπαιδευτούν και να ενημερωθούν μαθητές νηπιαγωγείων και δημοτικών σχολείων για την ασφαλή μετακίνηση και να οικοδομηθεί μια κουλτούρα Οδικής Ασφάλειας στους ελληνικούς δρόμους.

Τα προγράμματα τα οποία είναι εγκεκριμένα από το Υπουργείο Παιδείας και το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (Ι.Ε.Π.), υλοποιούνται σε σχολεία πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης (Δημοτικά και νηπιαγωγεία) της Αχαΐας, της Ηλείας και της Αιτωλοακαρνανίας.

Ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Αχαΐας και αρμόδιος για θέματα δημόσιας υγείας, Χαράλαμπος Μπονάνος  επισκέφθηκε το Δημοτικό Σχολείο Διακοπτού, όπου μαζί με το Διευθυντή του σχολείου Αντώνιο Αρίσταρχο και  την πρόεδρο του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων  Αλεξάνδρα Απόκη παρακολούθησαν το πρόγραμμα που υλοποιεί η Αφροδίτη Γκαμπούρη από το Ινστιτούτο «Πάνος Μυλωνάς».

«Δυστυχώς πολύ συχνά τον τελευταίο καιρό διαβάζουμε για τροχαία ατυχήματα στα οποία εμπλέκονται και παιδιά, που μας υπενθυμίζουν με το χειρότερο τρόπο ότι η οδική ασφάλεια και η πρόληψη τροχαίων ατυχημάτων αποτελεί θέμα μείζονος σημασία για όλους μας» ανέφερε μεταξύ άλλων ο Αντιπεριφερειάρχης και πρόσθεσε:  «Το χρονικό διάστημα Μάρτιος-Απρίλιος 2022  σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας “Πάνος Μυλωνάς εκπαιδεύτηκαν 810 παιδιά σε 13 σχολεία και στις τρεις Περιφερειακές ενότητες με τα προγράμματα «Ασφαλώ Ποδηλατώ» και «Κυκλοφορώ με Ασφάλεια».

Φέτος με μεγάλη χαρά συνεχίζουμε τη συνεργασία μας με το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας “Πάνος Μυλωνάς” για την υλοποίηση των προγραμμάτων Moving stars-Αστεράκια σε κίνηση, Κυκλοφορώ με Ασφάλεια -και Ασφαλώς ποδηλατώ σε νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία της Περιφέρειάς μας.

Πρόθεσή μας είναι το σύνολο των μικρών μαθητών μας  να αποκτήσουν την ανάλογη κυκλοφοριακή παιδεία ώστε σαν πεζοί, σαν ποδηλάτες  αλλά και στη συνέχεια σαν οδηγοί να δείξουν την ανάλογη υπευθυνότητα σε συνεργασία πάντα με το σχολείο τους και την εκπαιδευτική κοινότητα αλλά και με την οικογένειά τους. Από την παιδική ηλικία πρέπει να μπουν τα ανάλογα θεμέλια».