Εκπαίδευση-ενημέρωση του πυροσβεστικού δυναμικού της Π.Υ. Αγρινίου σε αίθουσα της Παλαιάς Δημοτικής Αγοράς (φωτό-βίντεο)

Εν όψη της νέας αντιπυρικής περιόδου και έπειτα από την εκτενή ενημέρωση του Υπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Κικίλια σε υψηλόβαθμα στελέχη, αξιωματικούς πυραγούς και πυράρχους και με την τριήμερη εκπαίδευσή τους μέσω σεμιναρίων, τους ζητήθηκε η άμεση εκπαίδευση-ενημέρωση όλου του πυροσβεστικού δυναμικού στην Ελλάδα, στις κατά τόπους Πυροσβεστικές Υπηρεσίες.

Έτσι σήμερα Τρίτη από το πρωί μέχρι τις πρώτες μεσημεριανές ώρες στην αίθουσα της Παλαιάς Δημοτικής Αγοράς του Δήμου Αγρινίου, πραγματοποιήθηκε αναλυτική εκπαίδευση-ενημέρωση από τους Κοράκη Ιωάννη Πυραγό και Γκόλια Λάζαρο Ανθυπυραγό στους πυροσβέστες(μόνιμους, πενταετείς, εποχιακούς  και εθελοντές) της Π.Υ. Αγρινίου με επίκεντρο και έμφαση στις δασικές πυρκαγιές, στην αντιμετώπιση με όλα τα μέσα, στα μέτρα προστασίας, στους απεγκλωβισμούς και στους κινδύνους.

Υπήρξε ένα άριστο κλίμα κατά την διάρκεια του ενδιαφέροντος αυτού εκπαιδευτικού σεμιναρίου με ερωτήσεις εποικοδομητικές και την ανάπτυξη συζήτησης μέσα από την οποία δόθηκαν απαντήσεις αλλά και επισημάνθηκαν για ακόμη μια φορά σημεία “κλειδιά” σε θέματα προσοχής και επαγρύπνησης των πυροσβεστών.

Ευχή όλων αυτή η αντιπυρική περίοδος να είναι όσο το δυνατόν καλύτερη από τις προηγούμενες και οι μάχες να κερδηθούν όλες χωρίς τον κίνδυνο ανθρώπινης ζωής.

Η εκπαίδευση θα συνεχιστεί και αύριο, ξεκινώντας από τις 9:00 το πρωί.

Ακολουθεί φωτορεπορτάζ και αποσπάσματα από την εκπαίδευση: