ΕΙΝΝΑΑ για την επίσκεψη της αναπ. Υπ. υγείας κ. Γκάγκα στα νοσοκομεία του νομού Αιτ/νίας

Ή ΑΛΛΙΩΣ ΑΝΘΡΑΚΕΣ Ο ΘΗΣΑΥΡΟΣ!

Κατά την «αστραπιαία», και χωρίς καμία επίσημη ενημέρωση, επίσκεψη της Αν. Υπουργού Υγείας κ. Γκάγκα στα δύο Νοσοκομεία του Νομού, αντιπροσωπείες της Διοίκησης της ΕΙΝΝΑΑ προχώρησαν σε παρεμβάσεις προς την Υπουργό και τους Υπηρεσιακούς και Θεσμικούς παράγοντες που τη συνόδευαν (Διοικητής 6ης ΥΠΕ, Διοικητής ΓΝΑ, Κυβερνητικά Στελέχη).
• Εκφράστηκε η πλήρης αντίθεση μας στο απαίσχυντο νομοσχέδιο για τη Νοσοκομειακή περίθαλψη που ιδιωτικοποιεί το ΕΣΥ και βάζει ταφόπλακα στη Δημόσια δωρεάν Υγεία, όπως έχουν εκφράσει και όλες οι Ενώσεις Νοσοκομειακών Ιατρών Πανελλαδικά και ζητήσαμε την άμεση απόσυρση του.
• Αναδείξαμε το σύνολο των βασικών οξυμένων προβλημάτων των Δημόσιων Δομών του Νομού με επίκεντρο τα δύο Νοσοκομεία.
 Γ.Ν. Αγρινίου: Αναδείξαμε την απαραδεκτη κατασταση με την αναστολή λειτουργίας της ΜΕΘ, όπου εχουν απομείνει 2 Ιατροί καθώς επίσης και τα τεράστια κενά στις: Παθολογική Κλινική, Χειρουργικές Κλινικές, ΩΡΛ, Ουρολογική Κλινική, Αιματολογικό-Αιμοδοσία κλπ, τη συντριπτική πλειοψηφία δηλαδή των Τμημάτων που βρίσκονται ενα βήμα πριν τη λειτουργική τους κατάρρευση λόγω της τεράστιας υποστελέχωσης, τονίζοντας οτι τα Τμήματα παραμένουν όρθια λόγω της υπερεφημέρευσης και της εργασιακής εξουθένωσης των συναδέλφων Ιατρών που έχουν απομείνει. Ζητήσαμε την αποφασιστική ενίσχυση του ΤΕΠ, από το οποίο στην παρούσα φάση έχουν μετακινηθεί όλοι οι Ιατροί στις Κλινικές των ειδικοτήτων τους.
 Γ.Ν. Μεσολογγίου: Αναδείξαμε τις τεράστιες ελλείψεις που κυριαρχούν στο σύνολο των Τμημάτων του Νοσοκομείου με πιο οξυμένο πρόβλημα στις: Χειρουργική Κλινική, Παθολογική Κλινική, Γυναικολογική Κλινική, Ορθοπαιδική Κλινική, Εργαστήρια κ.α.
• Ζητήσαμε την κάλυψη με επείγουσες διαδικασίες όλων των κενών οργανικών θέσεων των δύο Νοσοκομείων, την επίσπευση των μόλις τεσσάρων θέσεων που βρίσκονται σε εξέλιξη, καθώς επίσης και την προκήρυξη άμεσα θέσεων σε σημαντικά για το Νοσοκομείο Τμήματα πχ. Γαστρεντερολογικό, Μονάδα Τεχνητού Νεφρού κ.α.
• Απαιτήσαμε να δωθούν κίνητρα με βάση και το διεκδικητικό πλαίσιο της ΟΕΝΓΕ (πχ. αυξήσεις στους μιθούς, επαναφορά του μισθολογίου στα επίπεδα προ των μνημονιακών περικοπών, εφαρμογή των αποφάσεων του ΣτΕ)
• Αναφέραμε τις σοβαρές δυσλειτουργίες που έχουν προκύψει με τις συνεχείς μετακινήσεις του Λοιπού πλην Ιατρικού προσωπικού, καθώς και των Προισταμενων και Υπευθύνων πχ. Χειρουργεία Μεσολογγίου και αλλού.
• Ζητήσαμε την αύξηση της χρηματοδότησης απο τον Κρατικό προυπολογισμό καθώς τα δυο Νοσοκομεία έχουν κυριολεκτικά στεγνώσει πολλές φορές απο φάρμακα και υγειονομικό υλικό.
• Αναφέραμε και ζητήματα ανανέωσης Ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού (πχ. Αξονικός Τομογράφος Γ.Ν. Αγρινίου κ.α.) καθςως και συντήρηση και αναβάθμιση κτιριακού και τεχνικού εξοπλισμού (π.χ. Γ.Ν. Μεσολογγίου).
• Απαιτήσαμε να μην απολυθεί κανείς συμβασιουχος και να αρθεί το άδικο μέτρο των αναστολών ώστε οι συνάδελφοι να επιστρέψουν στην εργασία τους.
Δεν υπήρξε επι της ουσίας καμία δέσμευση απο την πλευρά της Υπουργού για κανένα από όλα τα παραπάνω θέματα που αναδείξαμε, επιβεβαιώνοντας την προσήλωση της Κυβέρνησης στο αντιλαικό της έργο και την περαιτέρω ιδιωτικοποίηση του ΕΣΥ.
Κάτω απο το βάρος των πολλών και τεράστιων προβλημάτων που αναδείξαμε, η Υπουργός αρκέστηκε στο ότι θα επισκεφτεί προγραμματισμένα ξανά τα δύο Νοσοκομεία μετά τις γιορτές.
Καμία αναμονή, μονόδρομος για εμάς η συλλογική διεκδίκηση και ο αγώνας των Υγειονομικών και όλου του λαού για την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων μας, την υπεράσπιση του δικαιώματος για Δημόσια και Δωρεάν Υγεία για όλους.
Συμμετέχουμε όλοι
• Στην Πανελλαδική στάση εργασίας την Δευτέρα 28/11/22 12:00-15:00 και στις συγκεντρώσεις στις 13:00 στα Νοσοκομεία του Νομού (Αγρίνιο: Τακτικά Εξωτερικά Ιατρεία, Μεσολόγγι: Κεντρική Είσοδο του Νοσοκομείου).
• Στην 24ώρη Πανελλαδική απεργία της ΟΕΝΓΕ την Πέμπτη 1/12/22 και στις συγκεντρώσεις στις 13:00 στα Νοσοκομεία του Νομού (Αγρίνιο: Τακτικά Εξωτερικά Ιατρεία, Μεσολόγγι: Κεντρική Είσοδο του Νοσοκομείου).

Για το ΔΣ της ΕΙΝΝΑΑ
Ο Πρόεδρος Η Γραμματέας
Αραβανής Μάκης Πατρινού Βάνα

 

Please follow and like us: