Εβδομάδα ευαισθητοποίησης για τα Άτομα με Αναπηρίες από 27/11/2023 έως 03/12/2023 με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρίες

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΕΩΝ

 

Η ΕΛΕΠΑΠ Αγρινίου στην προσπάθειά της για ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρίες (3 Δεκεμβρίου) δραστηριοποιείται ως εξής:

  1. Για τις ημέρες από τις 27/11/23 έως και τις 30/11/23, εφαρμόζοντας το Πρόγραμμα Βραχείας Παρέμβασης για την αναπηρία με την άδεια του Υπουργείου Παιδείας,  η ΕΛΕΠΑΠ Αγρινίου προσκαλεί τα Σχολεία (Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια, Λύκεια) να επισκεφθούν την ΕΛΕΠΑΠ και να γνωρίσουν από κοντά το έργο της. Για ραντεβού καλέστε στο 26410-55035(3) καθημερινά από 08:00-15:00.
  2. Παρασκευή 1η Δεκεμβρίου, θα πραγματοποιηθεί συνάντηση των παιδιών του Δημοτικού Σχολείου Θέρμου με τα παιδιά της ΕΛΕΠΑΠ Αγρινίου στην αίθουσα εκδηλώσεων του παραρτήματος, για γνωριμία και δημιουργικές δράσεις (μουσική-κατασκευή-ζωγραφική-θέατρο) με την καθοδήγηση εμψυχωτών.
  3. Το Σάββατο 2 Δεκεμβρίου και ώρα 18:00, θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων της ΕΛΕΠΑΠ Αγρινίου ομιλία από την Dr Αθανασία Δημητρίου, Ψυχολόγο PhD Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Επιστημονικά Υπεύθυνη Κέντρου Πρόληψης ΠΕ Αιτωλ/νίας «ΟΔΥΣΣΕΑΣ» – ΟΚΑΝΑ με θέμα:

“Μιλώντας για το σεξ με τα παιδιά μας” Τεχνικές-Συνθήκες-Εργαλεία (μια διαδραστική ευαισθητοποίηση για την σεξουαλική αγωγή).

  1. Την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου ώρα 11:00 το πρωί, το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Αγρινίου παρουσιάζει στην Παιδική του Σκηνή την παράσταση «ΜΠΛΕ» του ΝΤΕΪΒΙΝΤ ΝΕΓΡΙΝ. Μια πρωτότυπη παράσταση που απευθύνεται σε μικρούς αλλά και μεγάλους θεατές. Τα έσοδα θα διατεθούν για τις ανάγκες της ΕΛΕΠΑΠ Αγρινίου.
  2. Την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου και ώρα 19:00, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας σε συνεργασία με την ΕΛΕΠΑΠ Αγρινίου και το εργαστήρι Παναγία Ελεούσα σας προσκαλούν στην Μουσική Παράσταση «Ενθύμιον Έρωτος» με την υψίφωνο Τζίνα Φωτεινοπούλου, τον τραγουδιστή-ηθοποιό Παναγιώτη Πετράκη υπό την συνοδεία στο πιάνο και την μουσική επιμέλεια του μαέστρου Παναγή Μπαρμπάτη. Είσοδος ελεύθερη. Μετά το πέρας της εκδήλωσης θα ακολουθήσει δείπνο στο Studio ΠΙΘΑΡΙ (Γιαννούζι), τιμή 15€/άτομο.

Για κρατήσεις, επικοινωνήστε στο 26410-55035(εσωτ. 1) ΕΛΕΠΑΠ Αγρινίου.

Παρακαλούμε τα μέλη, τους φίλους και κάθε πολίτη που ευαισθητοποιούνται σε θέματα των Ατόμων με Αναπηρίες να στηρίξουν και φέτος τις εκδηλώσεις μας.

Το μέτρο του πολιτισμού μιας κοινωνίας κρίνεται από τη μέριμνα και τη φροντίδα που παρέχει στα Άτομα με Αναπηρίες…!

 

Για την Τ.Δ.Ε.

Η Πρόεδρος

Λαμπρινή Κολοβού