-->

Είχε άδικο ο κ. Λασκαρίδης  άραγε;

Θραύση έκανε τις προάλλες μια συνέντευξη του εθνικού ευεργέτη κι εφοπλιστή Π.Λασκαρίδη, ο οποίος μίλησε σχεδόν υβριστικά για τον πρωθυπουργό  θέλοντας να τονίσει την  δυσαρέσκεια του επιχειρηματικού και εφοπλιστικού κόσμου της χώρας για τη μηδενική στήριξη της επιχειρηματικότητας από το κράτος.

 

Οι δηλώσεις αυτές έμειναν ασχολίαστες και προκάλεσαν αμηχανία.

Τα κυριότερο όμως είναι ότι δικαίως αγανακτούν οι επιχειρηματίες.  Η κρατική πολιτική τόσα χρόνια έχει καταστήσει τη χώρα «καταναλωτικό ον», αρνητική σε κάθε παραγωγική διαδικασία. Αρνείται η  Ελλάδα να τηρήσει τους κανόνες του διεθνούς οικονομικού συστήματος.

Στο κομμάτι που αφορά τη ναυτιλία ,στο οποίο επιχειρεί και ο προλαλήσας, η κατάσταση είναι για τα ελληνικά δεδομένα απογοητευτική. Πλοία στα ναυπηγεία μας δεν κατασκευάζονται/επισκευάζονται. Το προσωπικό μας αναγκάζεται να δουλεύει στο εξωτερικό. Άρα έσοδα στα κρατικά ταμεία δεν μπαίνουν. Οι εργαζόμενοι απολύονται ή υποαπασχολούνται με τεράστιο οικονομικό και κοινωνικό κόστος στις οικογένειες. Η θαλασσοκράτειρα Ελλάς  οδηγείται σε αυτοκτονία οικονομική.

Και οι   υπόλοιποι  τομείς ναυαγούν. Η φορολογία έχει «γονατίσει» τους εμπόρους, εστιάτορες και άλλους ελεύθερους επαγγελματίες. Επενδύσεις δεν συμφέρουν σε τέτοιο τοξικό περιβάλλον. Τα μεγάλα «μυαλά» της χώρας τα εκμεταλλεύονται άλλες κυβερνήσεις. Κρίμα.

Κάποιοι λένε πως όλο αυτό  οι κυβερνήσεις το ευνοούν για χάρη άλλων συμφερόντων. Αν είναι έτσι να παραιτηθούν άμεσα.

 

Please follow and like us: