Δ. Τραπεζιώτης: “Εδώ και καιρό φημολογείται ότι τα Εφετεία σε Καλαμάτα, Αγρίνιο και Χαλκίδα βαίνουν προς κατάργηση-Άμεση η λήψη απόφασης από το Δ.Σ. Αγρινίου για την μη κατάργηση

“ΕΠΙΣΗΜΑΙΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΙΝΔΥΝΟ ΚΑΙ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ΤΗ ΛΗΨΗ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΕΦΕΤΕΙΟΥ ΔΥΤΙΚΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ”.

Έχει αρκετό καιρό που φημολογείται ότι τα Εφετεία σε Καλαμάτα, Αγρίνιο και Χαλκίδα  βαίνουν προς κατάργηση. Η πληροφορία επιβεβαιώνεται από τα πλέον επίσημα χείλη και συγκεκριμένα από το μέλος της νομοπαρασκευαστικής επιτροπής και συγκεκριμένα τον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Δημήτρη Φινοκαλιώτη.

Μετά από την δημοσιοποίηση της πληροφορίας αυτής δεν υπήρξε οποιαδήποτε διάψευση από πλευράς του Υπουργείου Δικαιοσύνης.
Η λογική της κυβέρνησης, είναι η δημιουργία ενός Εφετείου σε κάθε Περιφέρεια της Ελληνικής επικράτειας. Οι πληροφορίες περί κατάργησης των τριών Εφετείων έχουν προκαλέσει αντιδράσεις στους νομικούς κύκλους ετέρων -μόνο- περιοχών προς ώρας , ενώ στο Αγρίνιο το θέμα δεν έχει αναδειχθεί όσο επιβάλουν οι εξελίξεις.

Συγκεκριμένα για το θέμα αυτό, συνεχίζεται η αποχή των μελών του Δικηγορικού Συλλόγου Κυπαρισσίας από τα ακροατήρια των δικαστηρίων όλης της επικράτειας μέχρι και την Δευτέρα 20 Νοεμβρίου.

Όπως τονίζεται μετά από ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου, η αποχή γίνεται σε ένδειξη διαμαρτυρίας και ως μέσο κατάδειξης της αντίθεσης στη σχεδιαζόμενη φορολογική επίθεση σε βάρος των δικηγόρων και στην κατάργηση δικαστικών δομών και επίσης ως ένδειξη διαμαρτυρίας, για την επαπειλούμενη κατάργηση των ΕΦΕΤΕΙΩΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ, ΑΓΡΙΝΙΟΥ ΚΑΙ ΧΑΛΚΙΔΟΣ.

Επειδή η περιοχή μας τα τελευταία χρόνια χάνει συνεχώς δυνάμεις και οδηγείται από ήττα σε ήττα .

Επειδή η σημερινή Δημοτική Αρχή κινείται με το νόμο της αδράνειας, αντιδρά εκ των υστέρων όταν έχει επέλθει ο κίνδυνος και οι αρνητικές εξελίξεις στον τόπο μας και τότε ακολουθεί τη μέθοδο της μετάθεσης ευθυνών σε άλλους.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ η Δημοτική Αρχή για το θέμα του Εφετείου Δυτικής Στερεάς Ελλάδος να βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα και να το θέσει στο Δημοτικό Συμβούλιο για τη λήψη ομόφωνης απόφασης προκειμένου να αποτραπεί η τυχόν δυσμενής εξέλιξη κατάργησης του Εφετείου.

 

 

Αγρίνιο 18 Νοεμβρίου 2023

 

 

Για τη Δημοτική Παράταξη

«ΑΓΡΙΝΙΟ ΑΝΟΙΧΤΟ & ΠΡΑΣΙΝΟ

-ΥΠΕΡΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ»

Ο Επικεφαλής

Δημήτρης Χ. Τραπεζιώτης

Δικηγόρος, π. Δήμαρχος Θεστιέων