Δ. Μεσολογγίου: Σε κλίμα συγκίνησης η επετειακή εκδήλωση για τη συμπλήρωση 127 ετών από το θάνατο του Χαρίλαου Τρικούπη

Σε κλίμα συγκίνησης τελέστηκε σήμερα, Πέμπτη 30 Μαρτίου 2023, παρουσία του Δημάρχου Δήμου Ιερής Πόλης Μεσολογγίου, Κώστα Λύρου στο Μεσολόγγι επετειακή εκδήλωση με αφορμή  τη συμπλήρωση 127 χρόνων από  το θάνατο του  Μεσολογγίτη Πρωθυπουργού Χαριλάου Τρικούπη, μια εμβληματική μορφή του 19ου αιώνα, έναν πολιτικό που σφράγισε με το πολυδιάστατο έργο του τη σύγχρονη ελληνική ιστορία.  

Ειδικότερα σαν σήμερα, την 30η  Μαρτίου 1896 ο σπουδαίος Μεσολογγίτης άφησε την τελευταία του πνοή στις Κάννες της Γαλλίας, καθιστώντας την πατρίδα μας φτωχότερη.

Φέτος 127 χρόνια μετά, ο Δήμος Ιερής Πόλης Μεσολογγίου τον τίμησε με επιμνημόσυνη Δέηση στην προτομή του στην ομώνυμη πλατεία που βρίσκεται έναντι του Μουσείου Οικογένειας Τρικούπη.

Κατά το πέρας της τελετής και οι παρευρισκόμενοι μνημονεύσαν το βαρυσήμαντο έργο της λαμπρής αυτής προσωπικότητας, συνομίλησαν σχετικά με το βίο και τη δράση του και επισκέφτηκαν το Μουσείο Οικογένειας Τρικούπη όπου περιηγήθηκαν στα κειμήλια, τα πορτραίτα και τα έγγραφα των εξεχόντων αυτών Μεσολογγιτών.

Ο Κώστας Λύρος δήλωσε σχετικά: «Το Μεσολόγγι πάντοτε σεβάσμιο και υπόχρεο προς τους ενδόξους προγόνους του, τιμά τον άνθρωπο που θεμελίωσε τη σύγχρονη Ελλάδα, τον μεταρρυθμιστή που αναμόρφωσε το κράτος και επιτάχυνε την μετάβαση της χώρας μας στον 20 αιώνα, προσδίδοντας τεράστια αναπτυξιακά οφέλη που είναι ορατά μέχρι και σήμερα»