Δ. Αγρινίου: Ξεκίνησαν οι δράσεις του Ξενώνα για τη Διεθνή Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας Κατά των Γυναικών(φωτό-βίντεο)

Σήμερα Παρασκευή, 25 Νοεμβρίου ξεκίνησαν από το πρωί στην πλατεία Δημοκρατίας οι προγραμματισμένες δράσεις του Ξενώνα του Δήμου Αγρινίου για τη Διεθνή Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας Κατά των Γυναικώνωσε συνεργασία με το Αυτοτελές Γραφείο Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής βίας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ακαρνανίας.

Από τις 11:00 έως τις 13:οο έγινε η διανομή έντυπου πληροφοριακό υλικό, καθώς και οδηγού απόδρασης από την έμφυλη βία, ο οποίος περιλαμβάνει τα βήματα φυγής από μια κακοποιητική σχέση.

Σήμερα το απόγευμα, με τη συνδρομή της Διεύθυνσης Παιδείας και Αθλητισμού του Δήμου Αγρινίου, θα «σκοράρουμε ενάντια στη γυναικεία κακοποίηση», σ’ έναν συμβολικό αγώνα μπάσκετ, με τη συμμετοχή παλαίμαχων καλαθοσφαιριστών, ο οποίος θα λάβει χώρα στο Κλειστό Γυμναστήριο Αγρινίου (Αερογέφυρα), στις 19:00.

Από τις 23 έως και 25 Νοεμβρίου 2022 θα φωταγωγηθεί συμβολικά το κτίριο του Δημοτικού Συμβουλίου (πρώην Τράπεζα της Ελλάδος), με πορτοκαλί χρώμα, το οποίο έχει διεθνώς καθιερωθεί τιμητικά για την επετειακή αυτή ημέρα.

Η 25η Νοεμβρίου έχει καθιερωθεί ως Διεθνής Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας Κατά των Γυναικών. Με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα και στo πλαίσιο ευαισθητοποίησης της κοινότητας απέναντι στην έμφυλη βία

 

Please follow and like us: