<<Πολιτικές επιχειρήσεις>>:δυναμική και σημασία

Μέσα στον εκλογικό αναβρασμό διέφυγαν σε όλους κάποια γεγονότα που πρέπει να προβληματίσουν: τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ στην Ξάνθη, που με αξιόπιστες πηγές ήταν αποτέλεσμα της δράσης του Τουρκικού Προξενείου, και η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ των ΗΠΑ για την ευαρέσκεια της χώρας ως προς το αποτέλεσμα του Α ‘ γύρου και τη στήριξη στον Κ. Μητσοτάκη λόγω της καλής του συνεργασίας στο θέμα της Ουκρανίας.

Προ μηνών είχε διαρρεύσει η είδηση, θέμα και προηγούμενου άρθρου του γράφοντος, ότι Ισραηλινός βετεράνος ειδικής μονάδας Κυβερνοπολέμου της χώρας του συνέστησε ιδιωτική ομάδα σε Ελλάδα και ΗΑΕ για επιρροή κοινής γνώμης (social influencing) σε εκλογικές αναμετρήσεις. παγκοσμίως με πλήθος θεμιτών και μη μέσων. Ο γράφων τότε τόνισε έντονα τη στέρηση ή τον περιορισμό της δυνατότητας των λαών να εκλέγουν δημοκρατικά άρχοντες, δηλαδή έμμεση επιβολή δικτατορίας.

Δυστυχώς η μορφή αυτή δεν είναι η μόνη. Το κείμενο θα παραθέσει και άλλα παραδείγματα ελέγχου πληθυσμών μέσω πολιτικής χειραγώγησης. Ο στόχος, δηλαδή η έμμεση ή ευθεία άσκηση εξουσίας σε πληθυσμούς προς όφελος συγκεκριμένων συμφερόντων είναι ο ίδιος και οι μέθοδοι /επιχειρήσεις που στοχεύουν σε αυτό λέγονται <<Πολιτικές>> (η διεθνής ονομασία είναι political ops), αποτελώντας μέρος του Υβριδικού πολέμου και των λεγόμενων <<Ενεργητικών Μέτρων>> (βλ. Βιβλίο Κ. Πικραμένου <<Υπηρεσίες Πληροφοριών στον 21ο αιώνα >>).

Παραδείγματα τέτοια υπάρχουν πολλά και μέχρι τις μέρες μας. Ο πόλεμος στην Ουκρανία είχε στόχο εκ μέρους της Μόσχας και την εγκαθίδρυση Προέδρου φιλικού προς τη Ρωσία, εξου και η απόπειρα δολοφονίας του Ζελένσκι. Η διενέργεια δημοψηφίσματος στις κατεχόμενες περιοχές από τη Ρωσία της ανατολικής Ουκρανίας είναι  στο θεαθήναι νόμιμη ενσωμάτωση με την <<εκούσια>> απόφαση των ίδιων στη Ρωσική επικράτεια, αποτέλεσμα της προπαγάνδας εκ μέρους των Ρωσικών Μ. Υ. (αντίστοιχα φαινόμενα είχαμε και στη Θράκη εκ μέρους της Τουρκίας, αναφέρθηκε παραπάνω ).

Αντίστοιχα φαινόμενα παρατηρούνται κυρίως από τις ΗΠΑ. Η CIA είναι η πιο ειδική στον κόσμο σε τέτοιες δραστηριότητες. Η Ελλάδα (Χούντα 67-74, γεγονότα του 2008), η Κούβα (Χούντα Μπατίστα), Χιλή (καθεστώς Πινοσέτ) και η Αραβική Άνοιξη με τις <<έγχρωμες επαναστάσεις >> είναι παραδείγματα ιστορικά που αποδεικνύουν επιχειρήσεις πολιτικής παρέμβασης στα εσωτερικά άλλων χωρών εκ μέρους των ΗΠΑ. Παλαιότερο άρθρο του Βήματος (ηλεκτρονική εφημερίδα vima. gr) μιλάει  για απόφαση των Αμερικανών διενέργειας ειδικών επιχειρήσεων  δύο Μ. Υ. της χώρας τους (CIA και FBI)  σε ξένα κράτη χωρίς  άδεια και ενημέρωση τοπικών αρχών για σύλληψη ή εξουδετέρωση ατόμων επικίνδυνων για την Εθνική Ασφάλεια των ΗΠΑ. Το <<χωρίς ενημέρωση και άδεια των τοπικών αρχών >> προβληματίζει.

Το κύριο χαρακτηριστικό τέτοιων <<επιχειρήσεων>> είναι η σκόπιμη πρόκληση σύγκρουσης μεταξύ λαού ή τμημάτων του και πολιτικής ηγεσίας. Παθογένειες και κακή πολιτική διαχείριση ωθούν με λίγη <<βοήθεια>> μεγάλο μέρος του πληθυσμού που θεωρεί τον εαυτό του αδικημένο και καταπιεσμένο ή πολιτικές ομάδες(βλ. Αναρχικοί) και εθνικές/θρησκευτικές μειονότητες σε έντονες διαδηλώσεις. Μετά το στάδιο αυτό έρχεται η δεύτερη φάση της χρηματοδότησης και προβολής κομμάτων – συνεργατών της χώρας – υποκινητή προς επιλογή στις επόμενες εκλογές μέσω τηλεοπτικών διαφημίσεων, διανομής φυλλαδίων, αφισοκόλλησης σε δημόσιους δρόμους και καθημερινές παρουσίες σε εκπομπές στην τηλεόραση. Τέτοιες δραστηριότητες έχουν παρατηρηθεί από τις Ρωσικές Μ. Υ. τα τελευταία χρόνια με οικονομική βοήθεια προς πολλά Ευρωπαϊκά <<συντηρητικά – παραδοσιακά >> κόμματα, όπως Λεπέν στη Γαλλία, Σαλβίνι στην Ιταλία (σύμφωνα με αποκάλυψη Δυτικών Μ. Υ.), και <<περίεργες>> επισκέψεις Πούτιν στο Άγιο Όρος, το οποίο όλως τυχαίως φήμες λένε ότι χρηματοδοτεί το κόμμα <<Νίκη>> με τον ίδιο συντηρητικό προσανατολισμό. Η λεγόμενη <<Μαρία του Παγκρατίου>> ως Ρωσίδα κατάσκοπος σε ταξίδια στη Βόρεια Ελλάδα έψαχνε συνεργάτες – πληροφοριοδότες από το ίδιο περιβάλλον. Τυχαίο;

Η τρίτη φάση της <<πολιτικής επιχείρησης>> είναι νοθεία του εκλογικού αποτελέσματος από ομάδες τύπου Χόρχε.Το Διαδίκτυο έχει την τιμητική του ως κύριο εργαλείο για την κυβερνοεπίθεση, γι αυτό χώρες με απουσία γνώσης και μέτρων ασφαλείας από επιθέσεις Κυβερνοπολέμου (βλ. Ελλάδα με Τράπεζα Θεμάτων Πανελληνίων) θα έχουν σοβαρά προβλήματα στο άμεσο μέλλον. Τα υψηλά ποσοστά του <<ενδιαφερόμενου>> κόμματος  πείθουν και τον τελευταίο αναποφάσιστο στο τι θα επιλέξει, χωρίς να φαίνεται το <<μαγείρεμα>>. Αντίπαλα πολιτικά δέη εμποδίζονται ως προς τη συμμετοχή τους(βλ. κόμματα Κασιδιάρη, ΕΑΝ,<<Νίκη>>) σε τυχόν εκλογές. Η παρομοίωση δεν αναφέρεται στη χώρα μας, αλλά στη διεθνή πρακτική με γνωστά ντόπια παραδείγματα. Σε περίπτωση που ο λαός αντιδράσει σε νοθεία, περνάμε στην 4η φάση με <<επαναστάσεις>> τύπου 21ης Απριλίου 1967.

Ο γράφων επαναλαμβάνει την κρίσιμη σημασία της σοβαρής ενασχόλησης του λαού με τα κοινά. Οτιδήποτε πολίτευμα και να κυβερνά τη κάθε χώρα παρεμβαίνει στην προσωπική ζωή και καθημερινότητα των πολιτών, που επηρεάζονται και τα 2 άμεσα. Παρεμβάσεις στο ίδιο ζήτημα γίνονται και από έξωθεν συμφέροντα.

Ερώτημα :έχουν γνώσιν οι Φύλακες;

(Πηγή εικόνας :Τα Νέα)