Δρόμος προς Σιτόμενα: «Αναπτυξιακά και με πρόγραμμα» ο δρόμος θα οδηγεί κατευθείαν στο ποτάμι(φωτό-βίντεο)

Πολλά παραμένουν τα προβλήματα στο οδικό δίκτυο της Αιτ/νίας-Ξεχασμένοι από τις υπηρεσίες και τους υπεύθυνους δηλώνουν οι κάτοικοι των χωριών της Δ.Ε Παναιτωλικού και συγκεκριμένα περνώντας από Σχίνο-Σκουτερά προς Σιτόμενα.

Κληθήκαμε να κάνουμε ένα ρεπορτάζ για τον δρόμο που οδηγεί από το Αγρίνιο, μέσω Καμαρούλας, Σχίνου και Σκουτεράς προς τα Σιτόμενα της Δ.Ε. Παναιτωλικού. Κάποιοι από τους κατοίκους της περιοχής επέμεναν εδώ και καιρό για να διαπιστώσουμε από κοντά και να καταγράψουμε με τον φακό του agrinioreport.com τα πολλαπλά προβλήματα στο οδικό δίκτυο.

Ξεκινήσαμε λοιπόν ένα απόγευμα προ ημερών και μαζί με κάποιους κατοίκους πραγματοποιήσαμε το ρεπορτάζ μας το οποίο και μετά λύπης μας σας παρουσιάζουμε.

Ένας πολυσύχναστος δρόμος λόγω των πολλών χωριών που υπάρχουν στο Νομό Αιτ/νίας και προς Αρέντα Ευρυτανίας, ένα οδικό δίκτυο με παγίδες θανάτου αφού το έδαφος υποχωρεί από τα άσχημα καιρικά φαινόμενα του χειμώνα, με κατολισθήσεις μεγάλων κομματιών από βράχους, με τους κατοίκους και τους διερχόμενους οδηγούς να είναι αγανακτισμένοι και θυμωμένοι με τις υποσχέσεις και τις προχειροδουλειές που γίνονται όταν γίνονται και μετά ξανά τα προβλήματα εμφανίζονται και μεγαλώνουν.

Οι πολίτες περιμένουν την πολιτεία να δώσει μια μόνιμη λύση στο πρόβλημα του οδικού δικτύου όπως αρμόζει εν έτη μας είπαν 2018. Μας υπέδειξαν τα σημεία καρμανιόλες μας τόνισαν πόσο κινδυνεύουν και ιδιαίτερα την νύχτα. Μας μίλησαν για την κατασκευή που σε κάποια σημεία έγινε χωρίς να υπάρχουν τα απαραίτητα ακόμη και στα υλικά, πως παρακαλάνε για τα αυτονόητα και κανένας δεν τους ακούει. . . . υποσχέσεις και μόνο υποσχέσεις μας είπαν παίρνουν.

Ο συγκεκριμένος δρόμος ανήκει στην εποπτεία της Π.Ε. Αιτ/νίας της Π.Δ.Ε. και μας έκανε ιδιαίτερη εντύπωση η ποσότητα του σιδήρου που χρησιμοποιήθηκε καθώς και το μέγεθός του στα προηγούμενα έργα…..

Εμείς μέσα από τα παρακάτω βίντεο και από τις φωτογραφίες θα σας μεταφέρουμε στα σημεία αυτά και αφήνουμε εσάς να βγάλετε τα συμπεράσματά σας.

Εμείς αυτό που έχουμε να πούμε είναι πως ήμασταν τυχεροί που πήγαμε για το ρεπορτάζ πριν από τις τελευταίες ημέρες της καλοκαιρινής κακοκαιρίας.

Φανταστείτε λοιπόν τώρα πως είναι αυτά τα σημεία. . .

 

Φωτό-ρεπορτάζ: Δήμητρα Νταγιάντα