Δράση Κοινωνικής Ευαισθητοποίησης στον Δ. Αγρινίου: Η «Καρδιά τη πόλης χτυπά δυνατά»(φωτό)

Κορυφώθηκαν οι εκδηλώσεις μιας εβδομάδας Κοινωνικής Αλληλεγγύης και ευαισθητοποίησης όπου συμμετείχαν τρεις (3) πόλης, η Πάτρα, το Αγρίνιο και ο Πύργος με τίτλο «Η Καρδιά της πόλης χτυπά δυνατά».

Το Σάββατο του Λαζάρου, το 1ο Σύστημα Προσκόπων συμμετείχε και πραγματοποίησε, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, μια Δράση Κοινωνικής Ευαισθητοποίησης με τίτλο «Η Καρδιά της πόλης χτυπά δυνατά» στην πλατεία Δημοκρατίας.

Οι δράσεις της πλατείας απευθύνονταν σε παιδιά και ενήλικες, όπου εκτός από την ενημέρωση του κοινού για θέματα υγείας και πρόνοιας, περιλάμβαναν διαδραστικά παιχνίδια και δημιουργικές δραστηριότητες με αντίστοιχα μηνύματα.

Στο τέλος των δράσεων όλοι οι παρευρισκόμενοι, κρατώντας κόκκινα χαρτόνια, σχημάτισαν την μεγάλη «καρδιά της πόλης».
Η δράση αυτή διοργανώθηκε από την εφημερίδα «ΠΕΛΛΟΠΟΝΗΣΟΣ» και τη Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, σε συνεργασία το Κλάδο Λυκοπούλων και Προσκόπων του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων.

Η δράση αυτή αποτελεί κορύφωση μια εβδομάδας Κοινωνικής Αλληλεγγύης και συμμετείχαν τρεις (3) πόλης, η Πάτρα, το Αγρίνιο και ο Πύργος και αφορούσε :

● Ευαισθητοποίηση σε θέματα Υγείας, Πρόνοιας και Κοινωνικά θέματα
● Παροχή -Δωρεάν προληπτικές/διαγνωστικές εξετάσεις

Στο κάλεσμα του 1ου Συστήματος Προσκόπων Αγρινίου ανταποκρίθηκαν και παρείχαν δωρεάν εξετάσεις, εκφράζοντας τις θερμές ευχαριστίες μας :

● Η Οδοντίατρος Αναστασία Καρκατζού παρέχοντας συμβουλές για την στοματική υγιεινή και

● Το ΕΚΑΒ με την διασώστρια Τσιώλη Θεοδώρα παρουσιάζοντας βασικές πρώτες βοήθειες

● Το διαγνωστικό Κέντρο «ΕΥΗΝΩΡ»

● Το Μικροβιολογικό Εργαστήριο Τάνταρου – Παπασάικα

● Το Μικροβιολογικό Εργαστήριο Γιαννόπουλου Βασιλική

 

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους όσους συμμετείχαν και βοήθησαν να πραγματοποιηθεί η δράση Κοινωνικής Ευαισθητοποίησης και να υποσχεθούμε σε όλους, ότι θα είμαστε και πάλι παρόντες σε ανάλογες προσπάθειες με μόνο στόχο αυτό που ο Ιδρυτής του Παγκόσμιου Προσκοπισμού μας άφησε σαν μια αποχαιρετιστήρια συμβουλή:
«Ο πραγματικός τρόπος για να αισθανθείς την ευτυχία είναι το να κάνεις τους άλλους ευτυχισμένους. Προσπάθησε ν’ αφήσεις τον κόσμο αυτό λίγο καλύτερο απ’ ό,τι τον βρήκες και όταν έλθει η ώρα σου να πεθάνεις, μπορείς να πεθάνεις ευτυχής, αισθανόμενος πως οπωσδήποτε δε σπατάλησες τον καιρό σου άδικα, μα έκαμες ό,τι καλύτερο μπορούσες να κάνεις με τις δυνάμεις σου».

Please follow and like us: